- ئاخىرقى قېتىم
- 2011-8-19
- تىزىملاش
- 2011-3-17
- ھوقۇق
- 1
- توردا
- 176سائەت
- جۇغلانما
- 7175
- نادىر تېما
- 0
- يازما
- 1753
- تېما
- 252
- توردا
- 176سائەت
- نادىر تېما
- 0
- دوست
- 41
- يازما
- 1753
- تېما
- 252
|
ھەرقانداق يېمەكلىكنىڭ تەركىبىدە سۇ بار . بۇنىڭدىن سىز ئۆزىڭىزنى بەخىتىلىك ھېس قىلسىڭىز بولىدۇ . چۈنكى ، سۇ ئادەم بەدىننىڭ 75 پىرسەنتىنى ئىگىلەيدۇ .
سۇدائاقسىلغا ، مايغا ئوخشاش ئېنىرگىيە يوق . ئەمما بەدىنىڭىزدىكى كاربون سۇ بىرىكمىلىرى ، ئاقسىل ۋە مايلار سۇنىڭ يارىدىمىدە پارچىلىندۇ . سۇ ھەر قانداق ئۇزۇقلۇقلارنى قان تومۇرلار ئارقىلىق بەدەنگە يەتكۈزىدۇ ھەمدە بەدەندىكى كېرەكىس ماددىلارنى چىقىرىپ تاشلاشقا ياردەم بېرەلەيدۇ .
بۇ خۇددى مايىسىرغان زەنجىرىلەرنىڭ داتلىشىپ قالغىنىغا ئوخىشاش بىر ئىش . بەدەندە سۇ بولمىسا ، بوغۇملارنى ئەركىن ھەركەتلەندۈرگىلى بولمايدۇ . سۇ بولمىسا ئادەم بەدىنى تۇراقلىق تىمپۇراتۇردا تۇرالمايدۇ . سۇ بەدىنىڭىزنىڭ ئىسىقىلىقىنى ساقلاپ تۇرۇشقا ،كېرەكسىز نەرسىلەرنى چىقىرىپ تاشلىشىغا ياردەم قىلىدۇ .
سەۋزە كۆزگە ئىنتايىن پايدىلىق كۆكتات .ئۇنىڭ تەركىبىدە ۋىتامىن a مول بولۇپ ،سىزنىڭ ناماز شام قارغۇسى بولۇپ قىلىشىڭىزنىڭ ئالدىنى ئالىدۇ .
بىرىنجى دۇنيا ئۇرۇشىدىن كىيىن ، ئەنگىليە دوختۇرلىرى ۋىتامىنd ئارقىلىق ئاۋستىرىيىلىك راخىت كېسىلىگە گېرىپتار بولغان نۇرغۇن بالىلارنى داۋالىغان ھەمدە ۋىتامىنd كەملىكىتىن پەيدا بولغان باشقا كېسەلىكلەرنىڭمۇ ئالدىنى ئالغان .
مەنبە ؛ << پەن ۋە تۇرمۇش >> ژورنىلىدىن ئىلىندى.
|
|