ئىز تورى

 

 

ئىزدەش
ئىز تورى مۇنبەر تۇرمۇش مەسلىھەتچىسى تاۋۇز يىيىش ۋە قان بېسىم تۆۋەنلەش
كۆرۈش: 86|ئىنكاس: 4
go

تاۋۇز يىيىش ۋە قان بېسىم تۆۋەنلەش

توردا
176سائەت 
نادىر تېما
دوست
41 
يازما
1753 
تېما
252 

ئۈلگىلىك ئەزا تۆھپىكار ئەزا

يوللانغان ۋاقتى 2011-4-29 13:29 |بارلىق يازمىلارنى كۆرسىتىش
تاۋۇز بولسا ئامىنو كىسىلتاسى ئىچىدىكى سىترۇلىنىنىڭ ئەڭ ياخشى كىلىش مەنبەسى . ئادەم بەدىنى سترولىن ئارقىلىق باشقا بىر خىل ئامىنو كىسلتاسى _ ئارگىننىن ياساپ چىقىدۇ . ئارگىنىننىڭ ھۈجەيرىلىرنىڭ پارچىلىنىشىغا ،يار ئېغىزىنىڭ ئەسلىگە كىلىشىگە ۋە بەدەندىكى ئارتۇقچە ئاممىياكنى تازلاشقا پايدىسى بار . ئامىرىكىدىكى بىر قانچە چوڭ تەتقىقات ئورگانلىرىنىڭ تەتقىقاتىدا كۆرسىتىشچە ؛ تاۋۇز تەركىبىدىكى سترولننى ئادەم بەدىنى ناھايىتى تېز قوبۇل قىلالايدىكەن .ھەم پايدىلىنىدىكەن .
تەتقىقاتتا قاتناشقان پىدائىيلار ئالدىنقى ئۈچ ھەپتە ھەر كۈنى ئۈچ ئىستاكاندىن تەخمىنەن 227 گىرام تاۋۇز شىرنىسى ئىچكەن . كېيىنكى ئۈچ ھەپتىدە ئىچىكەن تاۋۇز شىرنىسى ئالدىنقى ئۈچ ھەپتىدە ئىچكەننىڭ ئىككى ھەسىسچىلىك بولغان ،سىلىشتۇرۇشقا قولايلىق بولسۇن ئۈچۈن باشقا تاۋۇز شىرنىسى ئىچمىگەن ، ھەم تاۋۇزمۇ يېمىگەن ،ھەتتا تەتقىقات نەتىجىسىگە تەسىر كۆرسىتىدىغان باشقا يېمەكلىكلەرنىمۇ يېمىگەن.
تەتقىقاتچىلار ئاخىرى ،تاۋۇزنىڭ تەركىبىدىكى ئامىنو كىسىلتاسىنىڭ ئادەم بەدىنىدە ھاسىل قىلغان ئارگىنىننىڭ يۇقىرى قان بىسىم كېسەللىكلىرى ،ئورغاقسىمان ھۈجەيرە كېسەللىكىگە مۇناسىۋەتلىك بولغان قان تومۇرلارنىڭ قالايمىقانلىشىشى قاتارلىق كېسەللىكلەرنى داۋالاشتا پايدىسى بارلىقىنى بايقىغان .
ماگىنىي كەملىك بەدەننىڭ قېرىشىنى تېزلەشتۈرۋىتىدۇ.
ئامىرىكا تەتقىقاتچىلىرىنىڭ يېقىندا ئېلان قىلغان دوكىلاتىدا كۆرسىتىلىشىچە ، ماگىنىيننىڭ كەم بولۇشى بەدەن ھۈجەيرىلىرىنىڭ قېرىشىنى تېزلەشتۈرۋىتىدىكەن . بۇ تەتقىقات نەتىجىسى ئۇزۇن مۇددەت ماگىنىي كەم بولۇش بىلەن بىرگە ياشانغانلار كېسەللىكىگە گىرىپتار بولۇش خەۋپىنىڭ كۈچەيگەنلىكى مۇناسىۋتنى شەرھىلەپ بەرگەن . ماگىنىي ئادەم بەدىنىدىكى نۇرغۇن فىزىئولۇگىيلىك .خىمىيىلىك ئىنكاسلارغا قارتا موھىم رول ئوينايدۇ . ئۇ نورمال مۇسكۇل ۋە نېرۋا ئىقتىدارنى ،يۈرەك سوقۇشنىڭ نورماللىقىنى ،سۆڭەكنىڭ چىڭ بولىشىنى ساقلاشقا ياردەم بېرىدۇ .
ماگىنىي تەركىبىي مول بولغان يېمەكلىكلەر دىن پالەك تۈرىدىكى يېشىل كوكتاتلار ،پۇرچاق تۈرىدىكى يېمەكلىكلەر ،قاتتىق پۇستىلۇق مېۋە ۋە قارا ئاشلىق قاتارلىقلار بار .
مەنبە ؛<< پەن ۋە تۇرمۇش >> ناملىق ژورنالدىن ئىلىندى.

توردا
378سائەت 
نادىر تېما
دوست
73 
يازما
1431 
تېما
140 

تىرىشچان ئەزا ئاكتىپ ئەزا

يوللانغان ۋاقتى 2011-4-29 15:06 |بارلىق يازمىلارنى كۆرسىتىش
بىلىۋالساق بولغۇدەك جىمۇ

توردا
124سائەت 
نادىر تېما
دوست
35 
يازما
586 
تېما
57 

ئۈلگىلىك ئەزا

يوللانغان ۋاقتى 2011-4-29 15:15 |بارلىق يازمىلارنى كۆرسىتىش
بىلىۋىلىشقا تىگىشلىك مەزمۇن ئىكەن.

توردا
241سائەت 
نادىر تېما
دوست
33 
يازما
2184 
تېما
263 
يوللانغان ۋاقتى 2011-4-29 16:17 |بارلىق يازمىلارنى كۆرسىتىش
مەن تاۋۇزغا بەك ئامراق ، مۇشۇ تاپتا يىگۈم كىلىپ كەتتى جىمۇ، رەھمەت سىزگە، بىلىۋالدىم.

توردا
444سائەت 
نادىر تېما
دوست
49 
يازما
2558 
تېما
390 

تىرىشچان ئەزا ئاكتىپ ئەزا تەكلىپلىك ئەزا

يوللانغان ۋاقتى 2011-4-29 22:43 |بارلىق يازمىلارنى كۆرسىتىش
تىمىڭىزغا كۆپ رەخىمەت ، بۇلىۋىلىشىقا تىگىشىلىك ئىشىلار ئىكەن .
كىرگەندىن كېيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | تىزىملىتىش

رەسىمسىز ھالەت|يانفۇندا زىيارەت قىلىش| ئىز مۇنبىرى ( 新ICP备10001020号 نازارەت ۋە پاش قىلىش -- ئەرىز -شىكايەت تېلىفۇنى: 2924444-0998 )

GMT+8, 2011-8-30 13:54

Powered by Discuz! X1.5(NurQut Team)

© 2001-2010 Comsenz Inc.