يانفۇن
كالتىسىي ئادەم بەدىنىدە كەم بولسا بولمايدىغان بىر خىل ئېلمىنىت بولۇپ، تۆۋەندىكى 7 خىل يىمەكلىك بولسا تەركىبىدە كالتىسىي مول بولغان ئاساسلىق يىمەكلىكنىڭ بىرسى ھېساپلىنىدۇ.# A) O% C" S* A$ k& m9 T; w1 e/ ~1 @9 c
2 k J$ }! Y4 J- c) D
1. دانلىق يىمەكلىك تۈرىدىن سۇلۇ. سۇلۇ بولسا تەركىبىدە كالتىسېي مول بولغان يىمەكلىك بولۇپ، ئۇنىڭ تەركىبىدىكى كالتىسىينى گۈرۈچكە سېلىشتۇرغاندا گۈرۈچتىن 7.5 ھەسسە كۆپ ئىكەن.# L+ g E: k% G0 R. H0 R5 k
/ n2 z2 V) @, ]2 v2. پۇرچاق تۈرىدىكىلەردىن سەي پۇرچىقى تەركىبىدە كالتېسىي ئەڭ كۆپ ئىكەن. سەي پۇرچىقى يەنە ئىشتاھانىنى ئاچىدىغان يىمەكلىكنىڭ بىرسى بۇلۇپ، پارچە-پۇرات يىمەكلىك ئورنىدا ئىستىمال قىلىشقىمۇ بۇلىدىكەن.: N& U1 E; J) V3 R7 n
* O( `2 X; K6 W' P. j: A
3. دۇفۇ قېقى. يۆل چاغدىكى دۇفۇغا سېلىشتۇرغاندا قۇرۇق دۇفۇنىڭ تەركىبىدىكى كالتېسىي يۆل دۇفۇنىڭكىدىن 7 ھەسسە كۆپ ئىكەن. قۇرۇق دۇفۇنى گۆشنىڭ ئورنىدا ئىشلىتىپ سەي قورىغىلى بۇلىدىكەن.
. N; }0 V, c. [9 q
h+ U: t2 f5 ^
4. سەي-كۆكتات تەركىبىدىكى بۇغداش ، كىچىك يوۋسەي. بۇلارنىڭ تەركىبىدىكى كالتېسىي سۈتنىڭ تەركىبىدىن كۆپ بۇلۇپ، ئۇنىڭدىن باشقا تەركىبىدە ۋىتامىن K مول ئىكەن. سەي كۆكتاتلارنى قايناق سۇغا چىلىۋەتكەندىن كېيىن ئاندىن قورىپ ئىستىمال قىلسا كالتېسىينىڭ بەدەنگە قۇبۇل قىلىنىشى شۇنچە تىز بۇلىدۇ.
# T( p% J! q6 k2 P+ o' ]5 U" S' O6 q, |: y
5. قاتتىق پوستۇلۇق مېۋە ئىچىدە، ئورمان ياڭىقىنىڭ مېغىزى. مېغىز تەركىبىدە مول بولغان كالتېسىي بولۇپ، كۈندە 100 گىرام ئەتراپىدا ئىستىمال قىلىپ بەرسە بىر ئادەمنىڭ كالتىسېي تۇللۇقلىشىغا يىتىدىكەن., ]% C, o+ V. A. Y& g4 B4 Z
6 l% b! n2 R/ G7 t2 P7 X+ W6. ھەمەيلەنگە تۇنۇشلۇق بولغان سۈت. كالتېسېينىڭ ئەڭ ياخشى كىلىش مەنبەسى ھىساپلىنىدىكەن.8 ]( E, V! e' Z9 h( ~/ w' M
$ L+ p/ \# f7 C5 n! |# I3 o9 O
7. تەم تەڭشىگۈچ ئىچىدە كۈنجۈت مەلھىمى. كۈندە بىر قۇشۇق ئىستىمال قىلىپ بەرسە ئادەمنىڭ كۈندىلىك كالتېسېي ئېھتىياجىنى قاندۇرالايدىكەن.
4 K: r/ T, T4 c% }, c
/ R5 o5 [ @; a% P- q) e$ N) ] x- d5 V
خەۋەر تورى
6 m* y; }4 M% i' \چۈشۈرۈش
كىرگۈزگۈچ
ئايال
بالا
پەن
ئىللىق |