ئۇيغۇر
تۆۋەندىكى يېمەكلىكلەر كۈز پەسلىدە كىشىلەرنىڭ ئورۇقلىشىغا ياردەم بېرىدۇ:, ^/ U n! r3 e. j/ t
*قوي گۆشى : قوي گۆشى قۇۋۋەت تولۇقلاش رولىغا ئىگە بولۇپ، قەۋزىيەتنى ياخشلايدۇ، شۇنداقلا ئورۇقلىتىش رولىغا ئىگە.& M, D; a) }$ i" f6 A4 a# ]# |' o
* كاۋا : كاۋىنىڭ تال ۋە ئاشقازاننى قۇۋۋەتلەش رولى بار، كۈز پەسلىدە كاۋا ئىستېمال قىلغاندا تەننى قۇۋەتلەيدۇ ھەم تېز ئورۇقلىتىدۇ. موگو، توخۇ گۆشى قاتارلىقلارنى بىرلەشتۈرۈپ قاينىتىپ ئىستىمال قىلغاندا ئۈنۈمى تېخىمۇ ياخشى بولىدۇ.
. E8 P3 p3 {. Z1 O2 B) y*قۇش تۇخۇمى : قۇش تۇخۇمىنىڭ تەركىۋىدىكى ۋىتامىن B2نىڭ ماينى سېرىش رولى بار بولۇپ، ئۇ توپلىغان نىكوتىن كىسلاتاسى بىلەن ۋىتامىن B1 ئادەم تېنىدىكى ماينى سېرىپ تېز ئورۇقلىتىدۇ.
. ~) e: w5 z1 S*قىزىل دېڭىز يۇسۇنى : قىزىل دېڭىز يوسۇنى تەركىۋىدە ۋىتامىن A,B1,B2 بولغاندىن سىرت، ئۇنىڭدىكى سىلىلوزا بىلەن مېنىرال ماددا ئادەم تېنىگە سۇ تولۇقلاپ تېز ئورۇقلىتىدۇ.
: \. h# ~% I# x+ e*بانان : باناننىڭ تەركىۋىدە مول كالىي بار بولۇپ، قورساق ئاسان تويىدۇ، ماي تەركىۋى تۆۋەن، ماينىڭ يىغىلىۋېلىشىنى توسىدۇ، شۇڭا بانان–ئورۇقلاشنىڭ ئەڭ ياخشى دورىسى ھېساپلىنىدۇ.
/ M* [: |6 |/ V! E3 P* ]* ئالما : ئالما تەركىۋىدە ئالما كىسلاتاسى بار بولۇپ، بەدەننىڭ تۆۋەن قىسمىدىكى ماينى ئازايتىدۇ، ئۇنىڭدىن باشقا ئوزۇقلۇق مىقتارى يۇقىرى بولۇپ ئاسان ئورۇقلىتىدۇ., e4 M8 W8 r3 F" j1 y
* قىزىل پۇرچاق : قىزىل پۇرچاق تەركىۋىدە نىكوتىن كىسلاتاسى بولۇپ، ئۈچەينى راۋانلاشتۇرىدۇ، قەۋزىيەتنىڭ ئالدىنى ئېلىپ، بەدەندىكى ئارتۇقچە مايلارنى سېرىپ تېز ئورۇقلىتىدۇ.
0 l2 [+ K$ D V+ u5 g* چاي : تاماقتىن كېيىن چاي ئىچكەندە بەدەندىكى ماينى ئازايتىپ ئورۇقلاش مەقسىدىگە يەتكىلى بولىدۇ.3 h5 Y* L- p8 a9 p- S4 _& Q
ئۇرۇمچى كەچلىك گىزىتىدىن ئىلىندى
$ _. j( }8 h7 Y V/ }! aدىتال
كىرگۈزگۈچ
ئايال
بالا
پەن
ئىللىق |