مائارىپ
كالتىسىي ئادەم بەدىنىدە كەم بولسا بولمايدىغان بىر خىل ئېلمىنىت بولۇپ، تۆۋەندىكى 7 خىل يىمەكلىك بولسا تەركىبىدە كالتىسىي مول بولغان ئاساسلىق يىمەكلىكنىڭ بىرسى ھېساپلىنىدۇ.* k G; |/ _' r; n- B
6 D5 Q+ E8 h$ c3 ^# _+ [
1. دانلىق يىمەكلىك تۈرىدىن سۇلۇ. سۇلۇ بولسا تەركىبىدە كالتىسېي مول بولغان يىمەكلىك بولۇپ، ئۇنىڭ تەركىبىدىكى كالتىسىينى گۈرۈچكە سېلىشتۇرغاندا گۈرۈچتىن 7.5 ھەسسە كۆپ ئىكەن.% \/ ~6 `3 E, {3 w% N* P6 u+ n
* R8 K/ p0 p) O9 N2 [; b' c0 |2. پۇرچاق تۈرىدىكىلەردىن سەي پۇرچىقى تەركىبىدە كالتېسىي ئەڭ كۆپ ئىكەن. سەي پۇرچىقى يەنە ئىشتاھانىنى ئاچىدىغان يىمەكلىكنىڭ بىرسى بۇلۇپ، پارچە-پۇرات يىمەكلىك ئورنىدا ئىستىمال قىلىشقىمۇ بۇلىدىكەن.
" M$ Q3 v; |# j e* z6 n
2 L, \- y0 L$ f& |3. دۇفۇ قېقى. يۆل چاغدىكى دۇفۇغا سېلىشتۇرغاندا قۇرۇق دۇفۇنىڭ تەركىبىدىكى كالتېسىي يۆل دۇفۇنىڭكىدىن 7 ھەسسە كۆپ ئىكەن. قۇرۇق دۇفۇنى گۆشنىڭ ئورنىدا ئىشلىتىپ سەي قورىغىلى بۇلىدىكەن.
- E9 C- B! q# g, I
- q. h6 W: ^8 \3 {; P
4. سەي-كۆكتات تەركىبىدىكى بۇغداش ، كىچىك يوۋسەي. بۇلارنىڭ تەركىبىدىكى كالتېسىي سۈتنىڭ تەركىبىدىن كۆپ بۇلۇپ، ئۇنىڭدىن باشقا تەركىبىدە ۋىتامىن K مول ئىكەن. سەي كۆكتاتلارنى قايناق سۇغا چىلىۋەتكەندىن كېيىن ئاندىن قورىپ ئىستىمال قىلسا كالتېسىينىڭ بەدەنگە قۇبۇل قىلىنىشى شۇنچە تىز بۇلىدۇ.
1 K% M" B) D+ u W1 |0 K% G' X. w/ z- E; T1 Q- s) v
5. قاتتىق پوستۇلۇق مېۋە ئىچىدە، ئورمان ياڭىقىنىڭ مېغىزى. مېغىز تەركىبىدە مول بولغان كالتېسىي بولۇپ، كۈندە 100 گىرام ئەتراپىدا ئىستىمال قىلىپ بەرسە بىر ئادەمنىڭ كالتىسېي تۇللۇقلىشىغا يىتىدىكەن.
7 B8 U( o, h7 f
) a9 ]8 w" D' i0 ]7 i6. ھەمەيلەنگە تۇنۇشلۇق بولغان سۈت. كالتېسېينىڭ ئەڭ ياخشى كىلىش مەنبەسى ھىساپلىنىدىكەن.
: b* n$ ]9 ?3 D, r$ t
+ Z- Q" S9 y' I5 {9 h( K5 d
7. تەم تەڭشىگۈچ ئىچىدە كۈنجۈت مەلھىمى. كۈندە بىر قۇشۇق ئىستىمال قىلىپ بەرسە ئادەمنىڭ كۈندىلىك كالتېسېي ئېھتىياجىنى قاندۇرالايدىكەن.
# A6 w# y2 u! g, @) L) u7 s
2 _) p3 U. R% j- e* d6 ` a7 h
/ `) ~( ]! L8 n1 w# X9 `/ Yخەۋەر تورى
# Z8 h; X/ z& A$ G5 V/ Lدىتال
كىرگۈزگۈچ
ئايال
بالا
پەن
ئىللىق |