روھلان مۇنبىرى
كۆرۈش: 2322|ئىنكاس: 3
ئوڭ تەرىپنى يىغىش

كەچتە بەش خىل يىمەكلىكتىن يىراق تۇرۇڭ

[ئۇلانما كۆچۈرۈش]
  كەچتە بەش خىل يېمەكلىكتىن يىراق تۇرۇڭ0 j: b$ j' Y9 K/ @بۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
كەچتە زەنجىۋىل يېيىش مەرگىمۇش (سەنكىيا) يېگەنگە باراۋەر.! Y$ j; L  s& H: t6 R- |بۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
  ئادەتتە ‹‹سەھەردە يېگەن زەنجىۋىل ھەسەل، كەچتە يېگەن زەنجىۋىل زەھەر›› دەيدىغان گەپ بار، بۇ زەنجىۋىل ئىستېمال قىلىشنىڭ ۋاقىتچانلىقى بارلىقىنى، سەھەردە يېگەن زەنجىۋىلنىڭ پايدىلىق، كەچتە يېگەن زەنجىۋىلنىڭ زىيانلىق بولىدىغانلىقىنى كۆرسىتىدۇ. زەنجىۋىلدە ئۇچۇچان ماي، گىنگىرول(زەنجىۋىل ئاچچىق ماددىسى)، دەرەخ يېلىمى ۋە كىراخمال قاتارلىق تەركىبلەر بولۇپ، قان ئايلىنىشنى تېزلىتىپ، ئاشقازان سۇيۇقلۇقىنىڭ ئاجرىلىپ چىقىشىنى كۈچەيتىدۇ، ئاشقازان ئۈچەي ھەرىكىتىنى جانلاندۇرۇپ ھەزىمنى ئىلگىرى سۈرىدۇ، باكتېرىيەگە قارشى تۇرىدۇ. زەنجىۋىلنىڭ تەبىئىتى ئىسسىق بولغاچقا ئاسانلا ئادەمنىڭ ئىسسىقىنى ئاشۇرۇۋېتىدۇ، شۇڭا كەچتە يېيىشكە ئانچە مۇۋاپىق كەلمەيدۇ.
$ T3 O, F8 \% ?. S8 m! J   مايلىق يېمەكلىكلەر:! ?1 j& b; _( z3 i1 W# Z: C/ j* X5 _بۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
   مايلىق يېمەكلىكلەر مايدا پىشۇرۇلغان يېمەكلىكلەر بىلەن بىر قىسىم خولېستېرىن تەركىبى نىسبەتەن يۇقىرى بولغان ھايۋانات ئىچكى ئەزالىرىنى ئۆز ئىچىگە ئالىدۇ. بۇ يېمەكلىكلەر ئۈچەي، ئاشقازان، جىگەر، ئۆت ۋە ئۇيقۇلۇق(ئاشقازان ئاستى بېزى) نىڭ يۈكىنى ئارتىۋېتىدۇ، مەركىزىي نېرۋىنى غىدىقلاپ، ئۇيقۇنىڭ سۈپىتىگە تەسىر يەتكۈزىدۇ.
2 M, N! y8 |8 u; {5 n% Q/ M   يەللىك يېمەكلىكلەر:2 Z5 C' m6 r; W3 Z6 K5 N) g' vبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
   ئادەتتە پۇرچاق، چوڭ يېسسىۋېلەك، پىياز، كۆممىقوناق ۋە بانان قاتارلىق يېمەكلىكلەر ھەزىم قىلىنىش جەريانىدا كۆپ مىقداردا گاز ھاسىل قىلىپ، قورساقنى كۆپتۈرۈۋېتىدۇ، شۇنىڭ بىلەن ئاشقازان – ئۈچەي بىئارام بولۇپ، ئۇيقىنىڭ سۈپىتىگە تەسىر يېتىدۇ.
0 t, n- e; H4 L6 |; `  _   يۇقىرى كالتسىيلىق يېمەكلىكلەر:7 r3 R- y; w5 @- jبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
   قۇرۇتۇلغان ئۇششاق راك، بېلىق قاتارلىق يۇقىرى كالتسىيلىق يېمەكلىكلەر كەچتە يېيىلسە، تەركىبىدىكى كالتسىي ماددىسى پارچىلانغاندىن كېيىن بۆرەك ۋە سۈيدۈك يولىدا توپلىنىپ قېلىپ، تاش چۈشۈشنى پەيدا قىلىدۇ.9 F* R1 {; D; [2 M+ v  fبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
   تاتلىق يېمەكلىكلەر:4 X0 o( ^  I/ p4 Eبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
   كىشىلەر كەچلىك تاماقتىن كېيىن تاتلىق يېمەكلىكلەرنى يېيىشنى ياخشى كۆرىدۇ، ئەمما تاتلىق يېمەكلىكلەرنىڭ ھەزىم قىلىنىشى تەسرەك بولغاچقا، ئاسانلا ئاشقازان ۋە ئۈچەيلەرگە يۈك بولۇپ قالىدۇ. ئارام ئېلىۋاتقان ھالەتتە تاتلىق يېمەكلىكلەردىكى قەنتلەر ئاسانلىقچە پارچىلانمايدىغان بولغاچقا، بىۋاسىتە مايغا ئايلىنىپ ئادەمنى سەمرىتىۋېتىدۇ.9 v0 I( E0 {# H8 C3 oبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
     مەنبە:شىنجاڭ گېزىتى# J. D. @# j2 P0 t1 c8 S. w3 Cبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
ياقتۇرىشىڭىز مۇمكىن؟

مۇناسىۋەتلىك تېمىلار

ئاپتورنىڭ نادىر تېمىلىرى
  • تېخىچە نادىر تېما يازمىغان ئوخشايدۇ ...
مۇناسىۋەتلىك نادىر تېمىلار
ۋاقتى: 2014-7-2 20:52:36 | ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
رەخمەت سىزگە  ، مەن كەچلىكى تاتلىق نەرسىلەرنى يەيدىغان ئادىتىمنى تاشلىسام بولغۇدەك
ۋاقتى: 2014-7-3 09:15:17 | ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
تاش چۈشۈش نۇۋەتتە كۈپىيىپ قالغان ئىدى، ئاندىن مۇشۇ كۈنلەردە ئۇيقۇنىڭ سۈپىتىگە ئەھمىيەت بەرمەيدىغانلار بەك ئاز، ئەمىلى پايدىلىق تىمىكەن.
ۋاقتى: 2014-7-3 10:07:53 | ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
ھەقىقەتەن دىققەت قىلىشقا تېگىشلىك تېما ئىكەن.
0 ?# [+ b" {- f% ^% C# K- r9 _كۆپ قىسىم ئۇيغۇر ئاھالىلىرىنىڭ نۆۋەتتىكى تۇرمۇش ئەھۋالىدىن قارىغاندا كەچلىكى مايدا پىشۇرۇلغان يېمەكلىكلەرنى يېيىش ئادىتى كۆپرەك. بولۇپمۇ يېزا- بازارلاردىكى دېھقان- چارۋىچى ئاممىسى كۆپىنچە، ئەتىگىنى چاي ياكى سويۇق- سېلەڭ تائاملار، چۈشلىكى ئۆز ئىش ئورۇنلىرىدا ئۇدۇل كەلگەن تائاملار بىلەن ئوزۇقلانسا كەچلىكى ھېرىپ- ئاچقاندا ئائىلىسىدە خاتىرجەم ئارام ئالغاچ يوقۇرى قۇۋەتلىك تائام تۈرلىرىدىن لەغمەن- پولو قاتارلىقلار بىلەن تاماقلىنىش ئادەتكە ئايلىنىپ كەتكەن. شۇنداق بولغاندا يوقۇرقى تاماقلىنىش قانۇنىيىتىگە بىر ئاز زىت كېلەمدۇ- قانداق؟

ئېنگىلىزچە كىرگۈزۈش ھالىتىگە ئالماشتۇرماقچى بولسىڭىز Ctrl بىلەن K كۇنۇپكىسىنى بىرلەشتۈرۈپ بېسىڭ، يەنە بىر قېتىم مۇشۇنداق باسسىڭىز ئۇيغۇرچىغا ئالمىشىدۇ .

كىرگەندىن كېيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | ئەزا بولۇڭ

سەھىپە جۇغلانما قائىدىسى

تاقاش

ئالاھىدە تەۋسىيەئالدىنقى /1 كېيىنكى

كەلگەن قەدىمىڭىزگە مەرھابا، سىز تېخى مۇنبەرگە ئەزالىق نامىڭىزدا كىرمەپسىز مۇنبەرگە كىرىڭ ياكى ئەزا بولۇڭ

archiver|يانفۇن نۇسخا|قاماقخانا|ئېلان بېرىڭ|بىز كىم؟|ئۈندىدار|روھلان مۇنبىرى ( 新ICP备10200892号 )

GMT+8, 2015-4-28 00:45

Powered by Discuz! X3.2(NurQut Team)

© 2001-2013 Comsenz Inc.

تېز ئىنكاس چوققىغا قايتىش سەھىپىگە قايتىش