روھلان مۇنبىرى
كۆرۈش: 1125|ئىنكاس: 4
ئوڭ تەرىپنى يىغىش

يېمەكلىكلەرنىڭ ھەزىم بولۇش ۋاقتى

[ئۇلانما كۆچۈرۈش]
مېۋە-چىۋىلەر
  D; w' @; p1 [, C, }( Y: Sھەزىم بولۇش ۋاقتى 30 مىنۇتتىن بىر سائەتكىچە بولۇپ،پىلەكلىك مېۋە-چىۋە تۈرىدىكىلەرنىڭ ھەزىم بولۇش ۋاقتى ئەڭ قىسقا.باناننىڭ ھەزىم بولۇش ۋاقتى ئەڭ ئۇزۇن.
7 Z6 Z+ B7 w/ ^5 s+ `- D0 r7 G* l) j, Tبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
كۆكتاتلار! P* K: m. K4 e$ k! j& ?بۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
ھەزىم بولۇش ۋاقتى 45 مىنۇتتىن ئىككى سائەتكىچە بولۇپ پىلەكلىك كۆكتات تۈرىدىكىلەرنىڭ ھەزىم بولۇش ۋاقتى ئەڭ قىسقا،پېدىگەن تۈرىدىكى كۆكتاتلارنىڭ ھەزىم بولۇش ۋاقتى نىسبەتەن قىسقا،يۇپۇرماقلىق كۆكتاتلار بىلەن كرېسىت گۈللۈكلەر ئائىلىسى تۈرىدىكى كۆكتاتلارنىڭ ھەزىم بولۇش ۋاقتى ئۇزۇنراق بولىدۇ.يىلتىزسىمان غوللۇق تۈرىدىكى كۆكتاتلارنىڭ ھەزىم بولۇش ۋاقتى ئەڭ ئۇزۇن،شۇڭا ئاساسىي يىمەكلىك قىلىشقا بولمايدۇ.ھەزىم قىلىشى ناچارلار چىچەكسەينى ئاز ئىستىمال قىلىشى كىرەك.
% K7 Q; a; Q5 d. o6 _+ H. ~' g, T  hبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
دانلىق زىرائەتلەر
7 n4 C; b9 {: J  x( K* P2 t. wھەزىم بولۇش ۋاقتى بىر يېرىم سائەتتىن ئۈچ سائەتكىچە بولىدۇ.سۇيۇق دانلىق زىرائەت تامىقىنىڭ ھەزىم بولۇشى بىر قەدەر قىسقا بولۇپ،ئىچىتىلغان ئەمما ماي قوشۇلمىغان يىمەكلىكلەرمۇ بىر قەدەر ئاسان ھەزىم بولىدۇ.ئۇلارنىڭ بەدەنگە قوبۇل قىلىنىش نىسبىتى 98% گە يىتىدۇ.شۇڭا ئاشقازان،ئۈچەي ئىقتىدارى ئاجىزلار ئۇماچ،مانتا قاتارلىقلارنى ئىستىمال قىلسا بىر قەدەر مۇۋاپىق.بىراق ياغ قوشۇلسا ئاسان ھەزىم بولمايدۇ.) @+ ^- s' R7 O0 [  z2 `/ mبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
& U# d9 V# Y! a8 K' B2 t6 sبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
ئاقسىل تۈرىدىكىلەر
2 L- x. e' s$ g. u+ [) k& {1 oھەزىم بولۇش ۋاقتى بىر يىرىم سائەتتىن تۆت سائەتكىچە بولۇپ،سۈت،پۇرچاق سۈتى قاتارلىق سۇيۇق ئاقسىللىق يىمەكلىكلەر ئاسان ھەزىم بولىدۇ.كالا گۆشى،توخۇ گۆشى قاتارلىق ئاقسىل مول بولغان گۆش تۈردىكىلەرنى تۆت سائەت،بەزىدە ئۇنىڭدىن ئارتۇق ۋاقىت كىتىدۇ.( H1 }3 V1 }9 L% F1 a# c" g! ?0 [بۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
# X, K5 q% h4 d% b' V7 p, e0 jبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
ياغ تۈرىدىكىلەر
& k2 W- r# T1 H4 r0 n  y" T# zھەزىم بولۇش ۋاقتى ئىككى سائەتتىن تۆت سائەتكىچە بولۇپ،ياغ كىسلاتالىرىنىڭ مىقدارى يۇقىرى بولسا،شۇنچە ئاسان ھەزىم بولىدۇ.ياغلار بىلەن دانلىق زىرائەتلەرنى ياكى ئاقسىللىق يېمەكلىكلەرنى بىللە ئىستىمال قىلغاندا،يىمەكلىكنىڭ ھەزىم بولۇش ۋاقتى بىر قەدەر كەينىگە سۈرۈلىدۇ.شۇڭا ياغ كۆپرەك بولغان ئاساسلىق يىمەكلىك بىلەن كۆكتاتلار ئۈچەي ۋە ئاشقازان يۈكىنى ئاشۇرۋېتىدۇ.- |' @) l5 L5 [0 _7 s& F- zبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
بەزىلەر ئەمدىلا تاماق يىگەن بولسىمۇ،قورسىقىنىڭ يەنىلا ئىچىپ كەتكىنىدىن ئاغرىنسا،يەنە بەزىلەر يىگەن تامىقىنىڭ سىڭمەي تۇرۋالغانلىقىدىن ئاغرىنىدۇ.9 q: B& H2 W! Y- Cبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
بۇنىڭ سەۋەبى،ھەر خىل يىمەكلىكلەرنىڭ ھەزىم بولۇش ۋاقتىنىڭ ئوخشاش بولمىغانلىقىدا بولۇشى مۇمكىن.
5 e& M' G/ d! T% X+ o( l+ g! i/ `+ c3 p% c  k! [بۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
, B$ W0 V% R+ y& L4 w, n: C/ F7 `' G6 \بۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
نەپرەت   تەييارلىغان
ياقتۇرىشىڭىز مۇمكىن؟

مۇناسىۋەتلىك تېمىلار

ئاپتورنىڭ نادىر تېمىلىرى
  • تېخىچە نادىر تېما يازمىغان ئوخشايدۇ ...
مۇناسىۋەتلىك نادىر تېمىلار
ۋاقتى: 2014-6-25 18:57:34 | ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
بۇلارنىڭ ئىچىدە كوكتاتلارنىڭ ھەزىم بولۇشى ئەڭ تىز ئىكەن ....ھە ..........
پىنھار يوللىغان ۋاقتى  2014-6-25 18:57
% d! }; A2 \* p9 y7 r! y) gبۇلارنىڭ ئىچىدە كوكتاتلارنىڭ ھەزىم بولۇشى ئەڭ تىز ئىك ...

% }8 R5 ]. b/ X" Q) F+ R3 Q; T: ]قوغۇن تاۋۇزنىڭ ئەڭ تىز ئىكەن.

باھا سۆز

شۇڭا قوغۇن تاۋۇزنى جىق يەيۋىتىدىكەنمىزدە ...............  تەپسىلاتى ئىنكاس ۋاقتى: 2014-6-26 09:49
ۋاقتى: 2014-6-26 09:49:26 | ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
نەپرەت يوللىغان ۋاقتى  2014-6-25 19:45
7 X. N+ j# o  Y$ i) F$ T$ ?9 gقوغۇن تاۋۇزنىڭ ئەڭ تىز ئىكەن.

! A: N$ N" k; W% U; l# T/ h5 mشۇڭا قوغۇن تاۋۇزنى جىق يەيۋىتىدىكەنمىزدە ...............
ۋاقتى: 2014-6-26 13:11:40 | ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
بىلىۋىلىشقا تىگىشىلىك بىلىمىكەن

ئېنگىلىزچە كىرگۈزۈش ھالىتىگە ئالماشتۇرماقچى بولسىڭىز Ctrl بىلەن K كۇنۇپكىسىنى بىرلەشتۈرۈپ بېسىڭ، يەنە بىر قېتىم مۇشۇنداق باسسىڭىز ئۇيغۇرچىغا ئالمىشىدۇ .

كىرگەندىن كېيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | ئەزا بولۇڭ

سەھىپە جۇغلانما قائىدىسى

تاقاش

ئالاھىدە تەۋسىيەئالدىنقى /1 كېيىنكى

كەلگەن قەدىمىڭىزگە مەرھابا، سىز تېخى مۇنبەرگە ئەزالىق نامىڭىزدا كىرمەپسىز مۇنبەرگە كىرىڭ ياكى ئەزا بولۇڭ

archiver|يانفۇن نۇسخا|قاماقخانا|ئېلان بېرىڭ|بىز كىم؟|ئۈندىدار|روھلان مۇنبىرى ( 新ICP备10200892号 )

GMT+8, 2015-4-19 03:34

Powered by Discuz! X3.2(NurQut Team)

© 2001-2013 Comsenz Inc.

تېز ئىنكاس چوققىغا قايتىش سەھىپىگە قايتىش