مۇنبەر ئۇسلۇبىنى ئالماشتۇرۇشكەڭ ئېكران

  • 36ئىنكاس
  • 23655كۆرىلىشى

غۇلجىنىڭ لەڭمىنىنى تەييارلاش ئۇسۇلى [ئادىرسىنى كۇچۇرۇش]

دەرىجە: مۇنبەرباشلىقى
 
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 2
جىنسى : ئەر (ئوغۇل)
نادىر تېمىسى: 94
ئومۇمىي يازما: 2190
ئۇنۋان:جاپاكەش ھازىرغىچە2190دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 1196 دوللار
تۆھپــــــــــە: 123 ھەسسە
توردىكى :2158(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2009-02-12
ئاخىرقى: 2014-09-28
شەرەپ مىدالى

يازما   يوللانغان ۋاقتى : 2012-12-25 23:14:11
— بۇ تېماaxtuzi جەۋھەرلەش(2012-12-26) —
خام ماتىريالى:ئۇن ،گۆش ،سۇ يېغى،يېسۋېلىك، كۆك-قىزىلمۇچ، سامساق،غولپىياز،
پەمىدۇر، يۇمشىتىلغان قىزىلمۇچ (پەمىدۇر قىيامى)
تەم خۇرۇچلىرى:تۇز،كاۋاۋىچىن،ئاچچىقسۇ
تەييارلاش ئۇسۇلى:دەرىسلىكتە ئېيتقىنىمىزدەك،پەسىلگە قاراپ ئۇنغاتۇز ۋەسۇ قۇيۇپ خېمىر يۇغۇرۇپ،
پورەك چىققىچە ئىشلەپ،15مىنۇتتىندۇرغاندىن مۇۋاپىق چوڭلۇقتا زوۋۇلا ئۈزۈپ،زوۋۇلنىياغلاپ
تۇرۇپ بىگىز قولدەك توملۇقتا ئۇزۇنچاق پىلتەقىلىمىز.پىلتىلەرنى دەستىلەپ تىزغاندا،ھەر قەۋىتىنىڭئۈستىنى ياغلاپ تۇرۇش كېرەك.پىلتىلەرنى تەييار بولغاندايەنە15-10مىنۇت تىندۇرىمىز.

گۆش ۋە كۆكتاتلارنى قوناق چوڭلىقىدا دان-دان  قىلىپ بىر خىل شەكىلدە توغراپ تەييارلىۋالىمىز.
قوررۇش ئۇسۇلى:قازانغا ئازراق ياغ قۇيۇپ گوشنى سېلىپ ئاندىن غولپىياز يۇمشىتىلغان قىزىلمۇچ سېلىپ قورۇپ ئازراق تۇز سالىمىز.ئاندىن پېسۋېلەك(چۇكا پۇرچاق،سامساق غولى،بەرەنگە،پېدىگەن)سېلىپ قورۇپ ئاندىن كۆك-قىزىلمۇچ،پەمىدۇر سېلىپ قورۇپ ئازراق كاۋاۋىچىن ئۇنى سېلىپ مۇۋاپىق سۇ قۇيۇپ قاينىتىپ ،تۇز،تەمىنى تېتىپ ،ئاچچقسۇ سامساق سېلىپ بىر قاچىغا ئېلۋالىمىز.
پىلتىنى پىشۇرۇش:قازانغا چوپ لايلەپ بىشقىدەك سۇ قۇيۇپ قاينىشىغا ئولگۇرتۇپ .تىنغان پىلتىنى بىر-بىرىدىن ئېلىپ ئاشتاختىدا ئىككى ئالىقان بىلەن دومىلىتىپ تەكشىلىۋىلىپ،ئاندىن ئىككىبىشىدىن تۇتۇپ سوزۇپ ئاشتاختا ئۈستىگەقاتار-قاتارتىزىلىدۇ.ئاندىن ئىككى ئۇچىدىن تۇتۇپ ئىككى بىلىكىمىزنى كېرىپ ئاستا ۋە دادىللىق بىلەن سوزۇپ،ئوتتۇرىسىنى ئاشتاختىغابوش-بوش ئۇرۇپ،بىر غۇلاچ بولغاندا قاتلاپ يەنە سوزىلىدۇ.ئىنچىكە سوزۇلغاندا،بىر ئالقىنىمىزغا يىغىلغان پىلتە
بېشىنى ئۈزىۋېتىپ،ئىنچىكە سوزۇلغان خېمىرنى قازانغا تاشلاپ بەش مىنۇت قاينىتىلىدۇ.ئاش پىشقاندىن كىيىن سوزۇپ ئېلىپ،سوغوق سۇدا چايقاپ،ئاندىن يا ئىسسىتىپ ياكى شۇ
پېتىچە چىنىلەرگە ئېلىپ ئۈستىگە تەييارلانغان قورىمىسىنىسېلىپ ئىستىمال قىلساق بۇلىدۇ.



ئالاھىدىلىكى:ئىنتايىن يىيىشلىك بۇلۇپ كۆكتات ئىلغايدىغانلارغا بەكمۇ ماس كىلىدۇ .
بۇ تاماق غۇلجا خەلقى دائىملىق ئىستىمال قىلدىغان لەڭمەنلەرنىڭ بىر تۇرى.
تور بېكىتىمىزنىڭ تەرەقىياتى ئۇچۇن ئېلان چىكىشنى ئۇنۇتماڭ!!

مەزكۇريازماغا بولغان كۆز - قارىشىڭىزنى يوللاپ بېقىڭ

ھەيران

تەسرلىك

خوشال

رەنجىش

ئالامەت

ياخشى

رەھمەت
تۇرمۇش تەجىربىلىرىمدىن شۇنى چوڭقۇر چۈشەندىمكى، كەمچىلىكى يوق كىشىنىڭ ئارتۇقچىلىقىمۇ ئاز بولىدۇ.
دەرىجە: ئالىي ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 2254
جىنسى : ئەر (ئوغۇل)
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 1075
ئۇنۋان:ئالاھىدە ھازىرغىچە1075دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 10191 دوللار
تۆھپــــــــــە: 24 ھەسسە
توردىكى :788(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2011-02-09
ئاخىرقى: 2014-03-01
شەرەپ مىدالى

چاققان   يوللانغان ۋاقتى : 2012-12-25 23:34:38
ئۇستام لەغمەن سىيىنى قۇرۇشتىن ئاۋال،باش سامساقنى كىچىك چاناپ سەينى قۇرۇۋاتقاندا سامسساقنى قايسى ۋاقىتتا سالساق ئەڭ مۇۋاپىق.
تېمىڭىزغا رەخمەت.

دەرىجە: ئالىي ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 2254
جىنسى : ئەر (ئوغۇل)
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 1075
ئۇنۋان:ئالاھىدە ھازىرغىچە1075دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 10191 دوللار
تۆھپــــــــــە: 24 ھەسسە
توردىكى :788(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2011-02-09
ئاخىرقى: 2014-03-01
شەرەپ مىدالى

ئەگەشكۇچى   يوللانغان ۋاقتى : 2012-12-25 23:40:57
كەچۈرسىز يەنە بىر مەسلەھەتىم قاپتۇ مالال كۆرمىسىڭىز.
دائىم سەي قۇرۇشتىن ئاۋال قازانغا ماينى قۇيۇپ كەينىدىن پىياز،گۆشنى قازانغا سالسام گۆش قازانغا چاپلىشىپ كىتىدۇ.298 يۈەنلىك قازاننى ئىلىپ سىناپمۇ باقتىم يەنىلا ئۇخشاش،بۇنىڭغا بىرەر ئامالى بارمىدۇ ؟ رەخمەت سىزنى ئاۋارە قىلدىم ئۇستام

دەرىجە: ئاشپەز ئۇستام
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 8511
جىنسى : ئەر (ئوغۇل)
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 289
ئۇنۋان:ياخشى ھازىرغىچە289دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 100 دوللار
تۆھپــــــــــە: 67 ھەسسە
توردىكى :254(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2012-07-17
ئاخىرقى: 2013-07-19
3-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2012-12-26 00:36:05
ياغنى  قىزىتماي  سالسىڭز  چاپلىشۋالدۇ،،،،،،،،،،
بولسا  قازانغا  ئازراق  ماي  قۇيۇپ  قىزغاندىن  كىيىن  ماينى  كورغا  تۇكۋېتىپ  ئاندىن  قايتىدىن  
ماي  قۇيۇپ  قورۇپ  سىناپ  بېقىڭ ئۇ  چاغدا  2.98  يۇئەنلىك  قازان  بولسىمۇ  چاپلىشۋالمايدۇ

دەرىجە: ئالىي ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 2254
جىنسى : ئەر (ئوغۇل)
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 1075
ئۇنۋان:ئالاھىدە ھازىرغىچە1075دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 10191 دوللار
تۆھپــــــــــە: 24 ھەسسە
توردىكى :788(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2011-02-09
ئاخىرقى: 2014-03-01
شەرەپ مىدالى

4-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2012-12-26 12:21:40
رەخمەت ئاقيۇل ئۇستام سىز دېگەندەك سىناپ باقاي.سىز دېگەندەك بۇلسا سىزگە ئالاھىدە رەخمەت ئيتىمەن.يەنە شۇنداق بۇلۇپ قالسا ........

دەرىجە: قىزىققۇچى ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 9307
جىنسى : ئايال (قىزچاق)
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 105
ئۇنۋان:دائىملىق ھازىرغىچە105دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 52 دوللار
تۆھپــــــــــە: 8 ھەسسە
توردىكى :116(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2012-10-17
ئاخىرقى: 2013-10-25
5-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2012-12-26 16:06:20
كاۋاۋىچىن سالماي ئەتسەكمۇ بولىدىغاندۇ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

دەرىجە: دائىملىق ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 9075
جىنسى : يوشۇرۇن
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 32
ئۇنۋان:رەسمىي ھازىرغىچە32دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 230 دوللار
تۆھپــــــــــە: 7 ھەسسە
توردىكى :28(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2012-09-08
ئاخىرقى: 2013-03-26
6-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2012-12-26 17:18:02
ۋاي، ۋاي، 4 ئايدىن بېرى لەغمەن كۆرمىگەن كۆزۈمگە يامانمۇ سۈركىگۈدەك بولدۇما ماۋۇ لەغمەننى ...

دەرىجە: ئوت يۈرەك
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 8965
جىنسى : يوشۇرۇن
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 41
ئۇنۋان:رەسمىي ھازىرغىچە41دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 1700 دوللار
تۆھپــــــــــە: 50 ھەسسە
توردىكى :25(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2012-08-25
ئاخىرقى: 2014-01-14
7-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2012-12-26 21:09:40
lg g man taza oh xigan dakkil du

دەرىجە: VIP ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 9546
جىنسى : يوشۇرۇن
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 2
ئۇنۋان:يېڭى ھازىرغىچە2دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 20 دوللار
تۆھپــــــــــە: 5 ھەسسە
توردىكى :3(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2012-12-26
ئاخىرقى: 2013-10-28
8-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2012-12-26 23:51:07
غۇلجىغا بېرىپ قالسام يەپ باقمىسام  بۇ لەغمەنى  قاراشتىنغۇ بەك ئوخشاپتۇ

دەرىجە: باشقۇرغۇچى
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 3034
جىنسى : ئەر (ئوغۇل)
نادىر تېمىسى: 6
ئومۇمىي يازما: 1264
ئۇنۋان:ئالاھىدە ھازىرغىچە1264دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 4327 دوللار
تۆھپــــــــــە: 27 ھەسسە
توردىكى :493(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2011-05-08
ئاخىرقى: 2014-09-20
9-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2012-12-27 13:53:01
ھۇزۇر:
ئۇستام لەغمەن سىيىنى قۇرۇشتىن ئاۋال،باش سامساقنى كىچىك چاناپ سەينى قۇرۇۋاتقاندا سامسساقنى قايسى ۋاقىتتا سالساق ئەڭ مۇۋاپىق.
تېمىڭىزغا رەخمەت.

مىنىڭچە سۇ قۇيۇپ بولۇپ قاينىغاندا ئاندىن سالساق مۇۋاپىق باشقا ئۇستاملارنىڭ قانداق قارىشى باركىن.

مېنڭ ئسمېم مۇھەممەتجان كەسپېم مىللى تاماق ئۇستىس
تىز سۈرئەتئىنكاس
چەكلىك250 بايت
ئىنكاس يوللىغاندا تىما بىلەن مۇناسىۋەتسىز ئىنكاسلارنى يوللىماڭ ، خاسلىقنى ساقلاڭ،  بىزنى قوللاڭ !!!
 
ئالدىنقىسى كېيىنكىسى