خام ماتىريالى:ئاق پۇرچاق،قىزىل سەۋزە،تەرخەمەك
تەم خۇرۇچلىرى:،تۇز،ئاق ئاچچىقسۇ،كۈنجۈت يىغى قاتارلىقلار دىن مۇۋاپىق مىقتاردا.
تەييارلاش ئۇسولى: ئاق پۇرچاقنى4~5 سائەت سۇغۇق سۇغا چىلاپ قويمىز،ئاندىن سۈيىنى يەڭگۈشلەپ قاسقانغا سىلىپ 30 مىنۇت ئەتىراپىدا دۈملەپ (ياكى قازاندا قاينىتىپ )سوۋۇتۇپ باقىلىنى پىشۇرۇپ تەخسىگە ئېلىۋالمىز.تەرخەمەك بىلەن سەۋزىنى پۇرچاق چوڭلىقىدا توغراپ تەييارلىۋالىمىز.

تەييارلىۋىلىنغان باقىلە،تەرخەمەك بىلەن سەۋزىنى بىر قاچىغا سېلىپ تۇز،ئاق ئاچچىقسۇ ،كۈنجۈت يىغى ، بىلەن بىللە ئىلەشتۇرۇپ ئىستىمال قىلساق بولدۇ