ئىككىنچى ئەۋلات مۇچلۇق گۆش قورىمىسى
خام ماتىريالى: قوينىڭ لوق گۇشىدىن ، سۇ يېغى ،كۆك-قىزىلمۇچ بىر تالدىن پەمىدۇر يېرىم تال،غولپىياز ،سامساق،زەنجىۋىل

تەم خۇرۇچلىرى:تۇز،ئاقمۇچ، كاۋاۋىچىن ،تۇخۇم ،كىراخمال
تەييارلاش ئۇسۇلى: ئالدى بىلەن گوشنى ياپراقچە قىلىپ نىپىز يالپاق توغرايمىز.

ئاندىن تۇز،ئاقمۇچ، كاۋاۋىچىن ، يېرىم تۇخۇم ،كىراخمالدىن ئازراق گۆشكە ئارلاشتۇرۇپ تەملەندۇرۋالىمىز.
كۆكتاتلارنى پالىز يۇيۇپ ،كۆك-قىزىلمۇچلارنى غالتەك توغرايمىز ،پەمىدۇرنى ئۇچ بۇرچەك توغرايمىز،
غولپىياز ،سامساق،زەنجىۋىللەرنى ئۇششاق توغرىۋالىمىز .
قورۇش ئۇسۇلى: قازانغا ئۇچ چۇمۇچ ياغ قۇيۇپ ياغ قىزىغاندا گوشنى سېلىپ سارغىيىپ پىشقاندا (كۆك-قىزىلمۇچ، پەمىدۇرلارنى چويلىغا سېلۋالىمىز ) چويلىغا تۇكىمىز.
قازانغا ئازراق ياغ قۇيۇپ غولپىياز ،سامساق،زەنجىۋىللەرنى قۇرۇپ مەزلىك پۇراق چىققاندا تەييارلانغان ماتىرياللارنى سېلىپ قورۇپ تۇز سېلىپ ئازراق سۇ قۇيۇپ تەمىنى تېتىپ قىزىتىلغان تۇمۇر تەخسىگە ياكى بېزەلگەن تەخسىگە ئېلىپ ئەزىز مېھمانلارنى كۇتۋالسىڭىز بۇلىدۇ


مەزكۇر قورىما 2012-يىلى 10-ئاينىڭ 23-كۇنى «ئەزىز تائاملىرى»دا تەييارلىنىپ كەڭ تورداشلارنىڭ پايدىلىنىشى ئۇچۇن يوللاندى