ماتىريالى:ئۇن،ياغ،گوش،غولپىياز،كۇدە،سامساق،
تەم خۇرۇچلىرى:تۇز،كاۋۋاچىن(خاجو)ئاقمۇچ،قاقمۇچ(داپەنجى لازا)،جياڭيۇ

قۇشۇمچە:لوگەنما،شاڭلاجاڭ،كۇنجۇت ياكى كۈنجۈت مىيى،كاۋۋاچىن مىيى
تەييارلاش:خېمىرنى يۇغۇرۇپ پىلتە قىلىۋالىمىز .كۆكتاتلارنى پاكىز يۇيۇپ رەسىمدە كۆرسىتىلگەندەك
توغراپ تەييارلىۋالىمىز.قازانغا سۇقۇيۇپ قاينىغاندا پىلتىنى تارتىپ چوكا ئۇچىدەك ئىنچىكە شەكىلگە
كەلگەندە ئاشتاختا ئۇستىگە قۇيۇپ ئۇزۇنلىقىنى 15 سانتىمىتىر ئۇزۇنلۇقىدا چاناپ قازانغا سېلىپ

پىشۇرۇپ مۇزدەك سۇدا چايقاپ شىرنىسىنى چىقىرىپ سۇلىرىنى ساقىتىپ سۇزۇپ قۇيىمىز.
قورۇش ئۇسۇلى:قازانغا يېرىم چۆمۈچ ماي قۇيۇپ قىزىغاندا گۆشنى سېلىپ قورۇپ گۆش سارغايغاندا
غولپىياز،كۇدە،قاقمۇچ،سامساقلارنى سېلىپ،كاۋۋاچىن،ئاقمۇچ سىپىپ تۇز سېلىپ پىشۇرۇپ تەييارلانغان
چۆپنى سېلىپ ئارىلاشتۇرۋەتمەي نەچچە تامچە جياڭيۇ تېمىتىپ ئارلاشتۇرۇپ قورۇيمىز

يەنە بىر خىل ئۇسۇلى:گۆشنى تەملەندۇرۇپ قازانغا 3چۇمۇچ ماي قۇيۇپ ماي قىزىغاندا گۆشنى سېلىپ
سارغايغاندا پىشۇرۇلغان خېمىرنى سېلىپ مايدىن سۇزىۋالىمىز.قازانغا ئازراق ماي قۇيۇپ
پۈتۈن كاۋاۋاىچىن سېلىپ قۇرۇپ كاۋۋىچىننى سۈزۈۋېلىپ ، غولپىياز،كۇدە،قاقمۇچ،سامساقلارنى سېلىپ
لوگەنما،شاڭلاجاڭ،سېلىپ قورۇپ تۇز،ئاقمۇچ سىپىپ خېمىرنى سېلىپ ئازراق جياڭيۇ تېمىتىپ
ئارلاشتۇرۇپ كۇنجۇت،ياكى كۈنجۈت مىيى تېمىتىپ تەخسىگە ئۇسۋالىمىز

ئاستىدىكى ئېلاننى چىكىشنى ئۇنۇتماڭ !!!!!!!!!