قوي گۆشى قوردىقى قورۇش ئۇسۇلى
خام ماتىريالى؛ قوي گۆشى بەرەنكە2دانە(ياڭيۇ) سۇماي، كوك_قىزىل مۇچ2دانە ،باش پىياز دانە سامساق بەش چىش ، زەنجىۋىل
تەم خۇرۇچلىرى؛ تۇز ،كاۋاۋىچىن،شاكال بەدىيان،ئارپىدىيان ، قاقىلە، قۇۋزاق داچىن ،لاچىندانە ئاچچىق قىزىلمۇچ،ئاقمۇچ،شېكەر. ،چانالغان قىزىلمۇچ ،قىزىلمۇچ قىيامى،پۇرچاق بوتقىسى،
تەييارلاش ئۇسۇلى؛ قوي گۆشى نى ياڭاق چوڭلىقىدا چانايمىز،بەرەنكىنىمۇ قېلىنراق يالپاق توغرايمىز.
قۇرۇش ئۇسۇلى :قازانغابىرچۇمۇچ ماي قۇيۇمىز يېرىم چۇمۇچ شېكەرسېلېپ ئارلاشتۇرۇمىز شېكەر ئىرىپ قىزىل كۇپۇكچىلەر چىققاندا تەييارلانغان قوي گۆشى نى سېلىپ قۇرۇيمىز، قوي گۆشى قىزارغاندا چانالغان قىزىلمۇچ ،قىزىلمۇچ قىيامى،پۇرچاق بوتقىسى، سېلېپ تۇز ،كاۋاۋىچىن،شاكال بەدىيان،ئارپىدىيان ، قاقىلە، قۇۋزاق داچىن ،لاچىندانە ئاچچىق قىزىلمۇچ ،غولپىياز،سامساقلارنى ئارقىمۇ_ئارقاسلېپ
قۇرۇپ قوي گۆشى چىلاشقىدەك سۇ قۇيۇپ بوش ئوتتا 75مىنۇت ئەتىراپىدا قاينىتىمىز.ئاندىن بەرەنكىنى سالىمىز پىشقاندا. تۇز تەمىنى تەڭشەپ كوك_قىزىل مۇچنى سېلىپ تەخسىگە ئۇسىمىز
ئەسكەرتىش؛ ئەگەر يۇقىرى بېسىملىق قازان بولسا قوي گۆشى قۇرىغاندا بەرەنكىنى (سەۋزىنى)سالماي ئون مىنۇت يۇقىرى بېسىملىق قازاندا پىشۇرۇپ ،ئاندىن بەرەنكىنى(سەۋزىنى) سېلىپ بەش مىنۇت قاينىتىپ ئالساق بۇلىدۇ ،
سەۋزە ئورنىغا ئوز ئىستىمالىڭىز بۇيىچە بەرەنگە ،ياكى چامغۇر سېلىپ قورىسىڭىزمۇ بۇلىدۇ
تور بېكىتىمىزنى چىن دىلىدىن قوللىغان دوسلارنىڭ تور بېكىتىمىزگە ھەر قېتىم كىرگەندە تور بېكىتىمىزدىكى ئېلانلارنى كۇندە بىر قېتىم چىكىپ قۇيىشىنى ئۇمۇت قىلىمىز