- ئاخىرقى قېتىم
- 2011-8-19
- تىزىملاش
- 2011-3-17
- ھوقۇق
- 1
- توردا
- 176سائەت
- جۇغلانما
- 7175
- نادىر تېما
- 0
- يازما
- 1753
- تېما
- 252
- توردا
- 176سائەت
- نادىر تېما
- 0
- دوست
- 41
- يازما
- 1753
- تېما
- 252
|
بىلىقنى پىشۇرغاندا دائىم قازانغا چاپىلىشىۋىلىپ قېلىن ، بىلىق تېرىسى قارداپ كېتىدۇ . بۇنىڭ بىلەن كېشىنىڭ كەيىپى ئۇچىدۇ . شۇڭا ، بېلىق پىشۇرۇشتىن ئاۋۋال قازاننى پاكىز يۇيۇپ ،ئاندىن ئۇنى قىزىتىش ،قىزىغان قازانغا ماينى قۇيۇپ ، قازاننى ئاستا چۆگىلتىش ئارقىلىق قازاننىڭ چۆرىلىرىنى مايلاش كېرەك . ماي قىزىغاندىن كىيىن ،بېلىقىنى قازانغا سېلىپ ،بېلىق تېرىسى سارغايغاندا ،ئۇنى ئۆرىيمىز .بۇنداق بولغاندا بېلىق قازانغا چاپلاشمايدۇ .ئەگەر ماي قىزىمىسا بېلىق قازانغا چاپىلىشىۋالىدۇ. ئۇنىڭ يەنە بىر خىل ئۇسۇلى بار ؛ قازاننىڭ شىرنىسىنى تەكشى سۈركەپ ،ئاندىن ماي قويۇپ ،ماي قىزغاندىن كىيىن بېلىقىنى سالسا چاپلىشىۋالمايدۇ ياكى بېلىقىنى پاكىز يۇيۇپ ،ئۇنىڭ ئۈستىگە تەكشى ئۇن سېپىپ ،قازانغا سېلىپ پىشۇرسا ،بېلىق چاپلاشمايدۇ. ئۇنىڭدىن باشقا ، بىر قاچىغا تۇخۇمنى چىقىپ ، بېلىققا تۇخۇم شېرنىسىنى سۈركىگەندىن كىيىن ،قازانغا سېلىپ پىشۇرسا چاپلاشمايدۇ .
مەنبە ؛<< پەن ۋە تۇرمۇش >> دىگەن ژورنالدىن ئىلىندى.
|
|