- ئاخىرقى قېتىم
- 2011-8-15
- تىزىملاش
- 2010-10-9
- ھوقۇق
- 1
- توردا
- 431سائەت
- جۇغلانما
- 10317
- نادىر تېما
- 0
- يازما
- 2429
- تېما
- 387
- توردا
- 431سائەت
- نادىر تېما
- 0
- دوست
- 47
- يازما
- 2429
- تېما
- 387
|
ھەر كۈنى ئەتىكەن ۋە كەچىتە ئاچ قۇرساققا بىر قوشۇقىتىن ھەسەل يىسە ، ئىچىكى ئەزالارنى ساغىلامىلاشىتۇرۇپ ، ئاغىرىق توخىتىتىدۇ . دائىم ھەسەل يەپ بەرسە ، قان تومۇر قىتىشىنىڭ ئالىدىنى ئالىدۇ .
- ھەركۈنى ناشىتىدا بىر نەچچە تال زەنىجىۋىل يەپ بەرسە ، قان ئايىلىنىشىنى ئىلىگىرى سۇرۇپ، ھەزىم قىلىشقا ياردەم بېردۇ .
-ئادەم بەدىنى كۆپ خىل ئاممىياك كىسىلتاغا ئىھتياجىلىق ، شۇڭا يار ياڭىقى ( خاسىڭ ) يەپ بەرسە ، ئەسىتە تۇتۇش ئىخىتدارنى كۈچەيىتىدۇ
- چىلاننىڭ ئۇزۇقىلۇق قىممىتى يۇقىرى، تەركىبىدە قەنىتى ۋە ۋەتامىن ، مېنىرال مادىلار كۆپ . شۇڭا ئۇنىڭ <<تەبىئي ۋىتامىن كۇمىلىچى >>دېىگەن نامى بار .
- سامىساقىنىڭ مىكىرۇپ ئۆلىتۇرۇش ، راك كىسلىنىڭ ئالىدىن ئېلىش رولى ناھايىتى كۈچىلۈك ، شۇڭا سامىساق <<پىنىسىلىن >> دەپ ئاتىلىدۇ . ھەركۈنى سامىساق ئىستىمال قىلىسا ، كېسەل بولۇش نىسبىتىنى يېرىم ھەسسە ئازايىتىقىلى بولىدۇ .
مەنبە . شىنىجاڭ مائارپى .
|
|