بەزىلەر يازدا سوغۇق ئىچىملىك ئىچىپ ئۇسسۇزلۇقنى قاندۇرىدۇ. مۇنداق قىلىش توغرا ئەمەس . سوغۇق ئىچىملىك ئىچىكەندە ئېغىز ئەتىراپى توڭلايدۇ، ئىچىپ بولۇپلا يەنە ئۇسسايدۇ. سوغۇق ئىچىملىك ئاشقازانغا كىرگەندىن كىيىن ئاشقازان دىۋارنى غىدىقلاپ ، قان تومۇرلار تارىيىپ توقۇلمىلارنىڭ سۇ تەركىبىنى سۇمۇرىشىگە تەسىر كۆرسىتىدۇ، نەتىجىدە ئىچكەنسىرى ئۇسسايدۇ. بۇ خىل ئەكىس تەسىر بەدەنگە زەخىم يەتكۈزىدۇ. ئۇسسۇزلۇقنى قاندۇرۇش ئۇچۈن ئىلمان چاي ئىچىش كىرەك . ئەگەر ئىچكەن سۇنىڭ تېمپىراتۇرسى بەدەننىڭ تىمپىۇراتۇرسىغا يىقىن بولسا ، بەدەن تىمپىراتۇرسىنى 1-2 گىرادۇس تۆۋەنلىتەلەيدۇ.. سەۋەبى، سۇ ناھايىتى تىزلىكتە ئاشقازانغا ئۆتۇپ ، ئۇسسۇزلىقنى قاندۇرالايدۇ. ئىسىسق چاي ئىچكەندە تەر بەدەندىكى ئىسقلىقنى بىللە ئىلىپ چىقىپ كىتىدۇ. ماتىرياللاردىن قارغاندا ، ئىچىملىكنىڭ تىمپىراتۇرىسى 12~18 سېلىتسىيە گىرادۇس ئەتراپىغىچە بولسا مۇۋاپىق بولىدۇ. ئەتىياز، كۈز پەسىلىرىدە 36 سىلىتسىىيە گىرادۇس ئەتراپىدا بولسا مۇۋاپىق . مەنبە؛ << ساغلاملىق ئۇچۈن 100 كۆرسەتمە >> دېگەن كىتاپتىن ئىلىندى. |