- ئاخىرقى قېتىم
- 2011-4-18
- تىزىملاش
- 2011-3-11
- ھوقۇق
- 1
- توردا
- 75سائەت
- جۇغلانما
- 2869
- نادىر تېما
- 0
- يازما
- 667
- تېما
- 119
- توردا
- 75سائەت
- نادىر تېما
- 0
- دوست
- 11
- يازما
- 667
- تېما
- 119
|
سەككىز خىل يىمەكلىكنى ئاز ئىستىمال قىلىڭ
1> ھاك بىلەن پۇشۇرۇلغان تۇخۇم .
2>سىسىق دۇفۇ؛ ئاقسىل پارچىلانغاندىن كىيىنكى چىرىگەن ماددىلارنى ئۆز ئىچىگە ئالغان بولۇپ ، ئادەم بەدىنىگە زىيانلىق .
3> تەم خۇرۇچ؛ ھەر بىر ئادەمنىڭ كۈنلىكى قوبۇل قىلىدىغان مىقدارى ئالتە گىرامدىن ئىشىپ كەتمەسلىكى كىرەك.
4>تەييار چۆپ؛ ئادەم بەدىنىگە پايدىلىق بولمىغان يىمەكلىك پىگىمىنىتى ۋە چىرىتكۈچى بولۇپ ، دائىم ئىستىمال قىلسا پايدىسىز.
5> گازىر ؛ تۇيۇنمىغان ئاردونتىك ئىسلاتاتلارنى ئۆز ئىچىگە ئالغان بولۇپ ، كۆپ ئىستىمال قىلغاندا، ئۆت ئىشقارىنى خورىتىدۇ، جىگەر ھۈجەيرىلىرىنىڭ ئىقتىدارىغا تەسىر كۆرسىتىدۇ.
6>پالەك؛ تەركىبىدىكى ئوكسىلات كىسلاتاسىنى زىنىك ، كالىتسىيلار بىلەن بىرىكىپ بەدەن سىرتىغا چىقىرىۋىتىدۇ.
7> چىلىغان سەي؛ راك كىسىلىنى پەيدا قىلغۇچى ماددىلارنى ئۆز ئىچىگە ئالغان .
8> پىلتە قۇيماق ؛دائىم ئىستىمال قىلغاندا تەركىبىدىكى ئالىيۇمىن چوڭ مىڭە ھەم نىرۋا ھۈجەيرىلىرىنىڭ زەھەرلىنىشىنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ، ھەتتا دىۋەڭلىك كېسىلىنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ.
مەنبە؛ <سالامەتلىككە دائىر 300 مەسلىھەت> دىگەن كىتاپتىن ئىلىندى.
بۇ يازمىنى ئاخىرىدا muslimahinim تەھرىرلىگەن. ۋاقتى 2011-3-30 13:08
|
|