3d
5 d3 k: V: A- lيۆتەل ئۈچۈن شىپالىق رېتسىپلار: l: W) G+ h1 t- E
/ w+ Y7 t% _! r; z
1 E& w# k$ W( n5 _+ u" I* I
1. 10 گرام زېغىرنى سارغايتىپ ئېزىپ، ئۇنى 24 گرام ھەسەل بىلەن ئارىلاشتۇرۇپ ئىستېمال قىلسا، سوزۇلما يۆتەلنى پەسەيتىدۇ.
3 b9 Y5 r1 y V8 z( U @! t2. ئىككى گرام پىندۇق مېغىزىنى ئىزىپ، ھەسەل سۈيى بىلەن بىرگە ئېستېمال قىلسا يۈتەلگە شىپا بولىدۇ.: z* l8 v' \, f1 P
3. 18 دانە ئەينۇلانى قايناق سۇدا دەملەپ ئىچسە، باشقا كېسەللىكلەر سەۋەبىدىن پەيدا بولغان يۆتەل شىپا بولىدۇ. C' l! s5 V j- R7 }4 p9 l
4. 16 گرام ئاق لەيلى ئۇرۇقىنى قايناق سۇغا چىلاپ لوئابىنى ئېلىپ، ئۇنىڭغا قارا شېكەر قوشۇپ ئىستېمال قىلسا، ئىسسىقتىن بولغان يۆتەل ئۈچۈن شىپا بولىدۇ.
; m( q; q3 S0 u5. پالەكنى سېرىقمايدا پىشۇرۇپ ئىستېمال قىلسا، يۆتەل، گال ۋە كۆكرەك يىرىڭلاشقا مەنپەئەت قىلىدۇ.
# a+ n; O* U5 V3 {
7 ~: E4 O5 x5 {7 b* {* g( X5 n6. بەش گرام شېكەر قومۇشنى 120 گرام ھەسەل بىلەن قوشۇپ ئىستېمال قىلسا مەنپەئەت قىلىدۇ.8 G1 H& L: Y' X0 f$ |
7. بالىلارنىڭ يۆتىلى ئۈچۈن بەدىيان كۆكى سۈيىنى ئانار ياكى ئېشەك سۈتى بىلەن بىر ئىچكۈزسە، ناھايىتى ياخشى شىپا بولىدۇ.+ X+ a0 T M2 d6 V! ?3 k& Z$ h
8. 15دانە ئۇرۇقسىز ئۈزۈمنى بەش گرام سەۋسەن بىلەن ئىستېمال قىلسا يۈتەلگە شىپا بولىدۇ.
* n. D! h! w% `8 X9. 10 گرام چۈچۈكبۇيا يىلتىزىنى قاينىتىپ، سۈيىنى ئىستېمال قىلسا يۆتەلگە شىپا بولىدۇ.
( U8 B. \) y! ]( T1 c10. كېۋەز يوپۇرمىقىنىڭ سىقىپ چىقىرىلغان سۈيىدىن 12 گرام ئېلىپ، قەنت بىلەن ئىچسە يۈتەلگە شىپا بولىدۇ.
$ ]; }2 M6 {4 E+ v8 I% f) R4 A- <<شىنجاڭ ئۇيغۇر تېبابەتچىلىكى ئالىي تېخنىكومى ئىلمىي ژۇرنىلى>> 2010-يىللىق 2-سانىدىن ئېلىندى.ئىزدە
كىرگۈزگۈچ
ئايال
بالا
پەن
ئىللىق |