3d
* سوغۇق سۇغا ئازراق ئاچچىقسۇ قوشۇپ ، ئۇنىڭغا توڭ گۆشنى چىلىسا ، توڭ گۆش تېز ئېرىيدۇ. توڭ بېلىقنى مۇشۇ ئۇسۇلدا ئېرىتسىمۇ بولىدۇ.$ V9 n$ r, E( o6 i( y( [3 `
! y# `, L" u1 Q- O9 i* i3 S1 r: `
! ~$ z. J# ?# M9 F3 O+ [* r
+ d! y3 r! q+ s8 d6 }. p0 s6 N* بوغۇزلىغان توخۇ، غاز، ئۆردەك، كەپتەر قاتارلىقلارنى بىر چوڭ قوشۇق ئاچچىقسۇ قوشۇلغان قايناقسۇغا بىر نەچچە مىنۇت چىلىسا، ئۇلارنىڭ پەيلىرىنى تازىلاش ئاسان بولىدۇ.( n1 h$ |. s$ e7 M$ C+ W* z9 B
2 v! @, `3 |' z8 `6 R4 T/ n2 I0 \' F# d( W; {; R! w# T
* مۇچ قورىغاندا، ئازراق ئاچچىقسۇ قۇيۇۋەتسە، مۇچ ئاچچىق بولماي، مەززىلىك پىشىدۇ .
% L: h) Z# i, M F n# B + P0 c! s% o- j
4 x" P" Z! M5 V3 e* ھەر كىلوگرام سۇغا مىللىلېتىردىن ئاچچىقسۇ قويۇپ، بېلىقنى بىر نەچچە مىنۇت چىلاپ ئاندىن قاسرىقىنى قىرسا، قاسرىقى ئاسان تازىلىنىدۇ.0 J# f6 h8 q2 ^
) o# [3 o/ _& C/ F6 L$ E: E" y% J$ M2 b
* تومۇز ئىسسىقتا بېلىقنى ئاچچىقسۇ قۇيۇلغان سۇغا چىلاپ قويسا، بېلىق بىر كچە - كۈندۈزدىمۇ بۇزۇلمايدۇ. : P7 N' o& s- C% u
. U7 ~2 b4 R2 J+ b3 {, W$ U* شورپىغا ئازراق ئاچچىقسۇ قۇيۇپ ئىچسە، بەدەننىڭ كالتسىينى سۈمۈرۈشىگە پايدىسى بولىدۇ.
. ~! z1 D& |8 C3 T3 f3 C+ N( _ 0 E: X8 T& h h5 t# d
e% G$ W4 d! `# E: V% i4 z# j2 m* تۇخۇم پىشۇرغاندا سۇغا بىر نەچچە تېمىم ئاچچىقسۇ تېمىتىۋەتسە، تۇخۇم يېرىلماي پىشىدۇ.
' M: y( L# \4 V+ q' c 3 d O- h8 O8 _* k! j4 B
) T5 y1 A+ T' l# [1 i
* گاڭپەن دۈملىگەندە، بىر نەچچە تېمىم ئاچچىقسۇ تېمىتىپ دۈملىسە، گۈرۈچ ئاپئاق، تىرىك ھەم مەززىلىك پىشىدۇ.) A7 e* x* u/ s' l* S
5 @2 c7 X: G8 F X. @8 Q
0 G) q2 g5 A4 ^* كۆكتات يۇغاندا كۆكتات يۇغان سۇغا بىر نەچچە تېمىم ئاچچىقسۇ تېمىتىۋەتسە، كۆكتات يوپۇرمىقىدىكى قۇرۇتلارنى يوقىتىپ، تازىلاش ئاسان بولىدۇ.# |3 I7 t, N$ S1 N
% c9 ?" h% [8 ]" ?0 W9 {
0 b; ? Z) I1 w1 u6 A8 t
4 Z; \* ^( \% W9 w" o8 S, ^4 y$ _& Q* يېڭى گۆشنى ئاچچىقسۇغا چىلانغان رەختكە ئوراپ ساقلىغىلى بولىدۇ.
- m) a& w+ D( _7 [ L9 L6 O9 Q& s, @/ X
8 W% r& y* i+ I+ L
- n9 N( N' N& g8 N* كالا گۆشى پىشۇرغاندا، ھەر كىلوگرام سۇغا بىر - ئىككى چوڭ قوشۇق ئاچچىقسۇ قۇيۇپ قايناتقاندا، كالا گۆشى ھەم مەززىلىك، ھەم يۇمشاق پىشىدۇ.- c v; G. n* n2 P. K6 C
9 I! q4 D- Y/ T; {$ K
; A; e2 N& l- S+ y
$ X/ s* _1 Y" Q/ |/ B2 y& k* ئاقلانغان بەرەڭگىنى سوغۇق سۇغا چىلىغاندا، ئازراق ئاچچىقسۇ تېپىتىۋەتسە، بەرەنگىنىڭ رەڭگى ئۆزگەرمەيدۇ.
3 X) `% _% ~& H9 a8 t. N& S- E , i# G; W$ E- u/ u/ ?$ e
' G& Y# V+ N* ?, k; ^* پوشكال، بوغۇرساق سالغاندا خېمىرغا ئازراق ئاچچىقسۇ قۇيۇۋەتسە، يېيىشلىك بولىدۇ. i4 R4 s" r" @5 Q2 z4 r0 y3 U- U
/ J9 W* c* M4 m/ G7 _( g. U
( ~6 v2 c$ y' i. _6 w* كۆكتات قورۇغاندا ئازراق ئاچچىقسۇ قۇيۇۋەتسە، ۋىتامىن C نىڭ ئىسراپ بولۇشىنىڭ ئالدىنى ئالغىلى بولىدۇ.
) P( \) {" C* p; E& A( D$ C* y7 M
: a, H& c0 u* X2 @2 D
/ M0 v! D E- R( c7 L" @- @4 b
* پىدىگەن قورۇغاندا ئازراق ئاچچىقسۇ قۇيۇۋەتسە، قارىيىۋالماي كۆركەم پىشىدۇ' J/ Y# Q6 B, j" v. t2 I9 i
( {% X4 m6 f. L6 l" N$ u' U5 v- Q l( Z% d1 n$ \
* بېلىق پىشۇرغاندا ئازراق ئاچچىقسۇ تېمىتىۋەتسە، بېلىقنىڭ غەيرىي پۇرىقىنى يوقىتىدۇ.
+ U- F+ l0 T) }6 _
9 b. ~% m( E; s( \# l8 j+ ?( r$ q7 h
* ئاچچىقسۇ قۇيۇپ مور يۇغان سۇدا داستىخان، لۆڭگىلەرنى يېنىك ئۇۋىلاپ يۇسا كىرى ئاسان چىقىدۇ.
" x; _, s3 w- k0 _7 \. ?! b 9 X0 R- V( T* {9 k$ Z
. p( H9 L/ |- F: O A+ S* لەغمەن پىشۇرغاندا سۈيىگە ئازراق ئاچچىقسۇ تېمىتىپ قايناتقاندا، چۆپ تىرىك ھەم ئاپئاق پىشىپ، يېيىشلىك بولىدۇ
$ D y- ]; ?! ^3 l
كىرگۈزگۈچ
ئايال
بالا
پەن
ئىللىق |