ئۇيغۇر
* تۇرۇپنى سوقۇپ، خېمىر قىلىپ كۆزگە تېڭىپ بەرسە، كۆز تېگىدىكى قىزىللىقنى يوقىتىدۇ.
$ n' K. e5 d% `% I: o, ` W* تۇرۇپنى قاينىتىپ سۈيىنى ئىچىپ بەرسە، سوزۇلما خاراكتېرلىك يۆتەلگە مەنپەئەت قىلىدۇ.% }' a* n9 _+ I* e
* تۇرۇپنى قاينىتىپ، سۈيىنى سىركەنجىۋىل بىلەن قوشۇپ غار - غار قىلىپ بەرسە، ئاۋاز پۈتۈپ قېلىشقا مەنپەئەت قىلىدۇ.- Q7 \6 R2 E& _( Q X9 u0 `- [/ i
* تۇرۇپنى ئېزىپ سۈيىنى چىقىرىپ مۇۋاپىق مىقداردا ئىچىپ بەرسە،تاماق سىڭدۈرۈپ، جىگەر ۋە تالدىكى توسالغۇلارنى ئېچىپ، ئىستىسقا ۋە پەرقان كىسەللىكلىرىگە مەنپەئەت قىلىدۇ.# j" B" ?" t' N$ f5 o
* تۇرۇپنىڭ ئوتتۇرىسىنى ئۇيۇۋېتىپ، ئېچىگە چامغۇر ئۇرۇقى سېلىپ، ئغزىنى بېكىتىپ، خېمىرنىڭ ئارىسىغا ئېلىپ، ئوتقا كۆمۈپ پىشۇرۇپ،سەھەلگە قوشۇپ ئۈچ كۈن ئۈزمەي يەپ بەرسە، دوۋساقتىكى تاشنى چۈشۈرىدۇ.
3 E' b& I- m1 |) H0 u& ~* 60 گىرامدىن 130 گىرامغىچە كاۋا ئۇرۇقىنى سۇدا قاينىتىپ، شامىسى بىلەن قوشۇپ ئاچ قورساققا بىراقلا ئېچىپ بىر ، ئىككى سائەتتىن كېيىن تازىلانغان شوردىن 25 فىرام قايناق سۇ بىلەن ئىچسە مەددە چۈشىدۇ.
) _1 J2 T3 ?( c* قولماقنى مۇۋاپىق يەپ بەرسە، ھەزىم بۇزۇلۇش ۋە قورساق كۆپۈشكە مەنپەئەت قىلىدۇ.* w# s1 z# Z7 |3 v* ]9 o. q
* 130 گىرام كارا پىلىكىنى قورۇپ سارغايتىپ، 35 گىام سۇسىز زەمچىنى سوقۇپ، تالقان قىلىپ، كۈنجۈت يېغى بىلەن ئارىلاشتۇرۇپ، يەرلىك ئورۇنغا سۈركەپ بەرسە، بالىلاردىكى ھۆل تەمرەتكىگە مەنپەئەت قىلىدۇ.چۈشۈرۈش
كىرگۈزگۈچ
ئايال
بالا
پەن
ئىللىق |