خەۋەر
2 I+ {/ |1 R0 [( z/ t
2 _* F6 {% I. sگۈزەللىكىڭىزنى ساقلاش ئۈچۈن ۋە قېرىلىقىنى كېچىكتۈرۈش ئۈچۈن تۆۋەندىكى 9 خىل ئۇزۇقلىنىشقا دىققەت قىلىڭ.9 e* Z# P+ W+ F/ P2 Y' D
; M, k% F( K/ k. i/ v1 K6 f2 ?
1. گۈزەللىكنى ساقلاش ئۈچۈن ئەتىگەنلىك ناشىتا قىلىش ئىنتايى مۇھىم بۇلۇپ ھەرگىز ئۇنتۇپ قالماڭ. ئەتىگەنلىك تاماق بەدەندىكى ماينىڭ خورىشىنى ئىلگىرى سۈرىدۇ. كېچىسى ئۇخلىغان ۋاقىتتا ماددا ئالمىشىشنىڭ سۈرئىتى ئەڭ تۆۋەن دەرجىگە چۈشۈپ قالىدىكەن، ئەتىگىنى ئورنىڭىزدىن تۇرغاندا مېتابولىزىم ئاستا-ئاستا نۇرمال ھالەتكە كىلىدىكەن. ئەگەر ئەتىگەنلىك ناشتىنى ياخشى ھەم قانچە بالدۇر يىسىڭىز مېتابولىزىمنىڭ ئەسلىگە كىلىش سۈرئىتى تېخىمۇ تېز بۇلىدىكەن. ئەگەر ئەتىگىنى چېنىقىدىغانلار بولسا ناشتا قىلماي تۇرۇپ ياكى بىرەر تال بانان يەپ مەشىق قېلىپ بولغاندىن كېيىن ناشتا قىلسا ئۈنۈمى ياخشى بۇلىدىكەن.4 k+ W( R8 Q1 R! Q2 `
. Y m {( n* V' p) U% f) w3 h7 `
+ R/ M' ~# Z9 X
2. گۈزەلىكىڭىزنى ساقلاش ئۈچۈن سۈت ئىچىشنى كەم قىلماڭ. بىر كۈندە ئۈچ قېتىم سۈت ئىچىدىغان ئاياللارنىڭ سۈت ئىچمىگەن ئاياللارغا قارىغاندا %60 ماينىڭ خورىشى تېز بولىدىكەن. بۇنىڭ سەۋەبى سۈت تەركىبىدە كالتىسىي ئىئونى بۇلۇپ، بەدەنگە سۈمۈرۈلگەندىن كېيىن ماينىڭ خورىشىنى تىزلىتىدىكەن. ئەگەر سۈتكە دۇفۇ، كۆكتاتلارنى، دانلىق زىرائەتلەرنى ماسلاشتۇرۇپ ئىستىمال قىلسىڭىز ئۈنۈمى تېخىمۇ ياخشى بۇلىدىكەن.
: R* J+ Z# V {1 Z5 \
. H: `7 }9 I2 O# }7 @1 v, z3. گۈزەللىكنى ساقلاش ئۈچۈن ئۇيقىمۇ ئەڭ مۇھىم ئىكەن. ئۇيقۇىسى ئاز بولۇپ قالسا سەمىرىشنى تىزلەشتۈرۋىتىدىكەن. چۈنكى ئۇيقۇ يىتەرلىك بولمىغاندا، مېتابولىزىمنىڭ سۈرئىتى ئاستىلاپ كېتىپ بەدەندە كۆپ مىقتاردا ھورمۇنلارغا قارىشى مادىلارنىڭ ئاجىرتىلىشىغا تەسىر كۆرسىتىدىكەن. شۇڭا ئاخشىمى تېلۋۇزۇرىنى ئاز كۆرۈپ، بولسا ئىسىق سۇدا يۇيۇنۇپ بالدۇر ئۇخلاپ، ئەتىگىنى ئەتىگەن تۇرۇش سالامەتلەككە ۋە گۈزەلىككە پايدىلىق ئىكەن.
7 G! J+ j% q+ ~, b7 y
3 A1 X+ c! I6 y4. كۈندىلىك تۇرمۇشىڭىزدا ھەسەل كەم بولسا بولمايدىكەن. ھەسەل ئادەم بەدىندىكى ھۈجەيرىلەرنىڭ سادىق قوغدۇغۇچىسى بۇلۇپ، ھەسەل ئىستىمال قىلغاندا، قېنىق راڭلىك ھەسەلنى ئىشلەتسىڭىز سۇس رەڭلىك ھەسەلگە قارىغاندا ئۈنۈمى ياخشى بۇلىدىكەن. ھەسەل گۈزەلىككە تەسىر كۆرسۈتۈپلا قالماي يەنە ئۆز نۆۋىتىدە يۈرەك قان تۇمۇرلىرى ئايلىنىش سېستىمىسىنى ياخشىلايدىكەن.
* ~5 y7 z2 `" o" u; u5 g2 i# x" P7 E0 |) `, [$ W" l6 }/ `
6 T: c; y' A! q; a8 C- `
5. ھەركەت قىلىشنى يەنى چېنىقىشنى توختاتماڭ. كۈندىلىك چېنىقىشنى ئىككى قىسىمغا بۆلۈپ ئېلىپ بېرىڭ. مەسىلەن ئەتىگەنلىكى 20 مېنۇت كۈچ مەشىقى، كەچلىكى كەچلىك تاماقتى كېيىن يېرىم سائەت سەيلە قىلىش قاتارلىقلار. بۇنداق بولغاندا بەدەننىڭ ماددا ئالماشتۇرۇش ئىقتىدارى بىر ھەسە يۇقىرى كۈتۈرۈلدىكەن. كۈندە بىر قېتىم مەشىق قىلغانغا قارىغاندا، نەچچە قېتىم بۆلۈپ مەشىق قىلسا ئۈنۈمى تېخىمۇ ياخشى بۇلىدىكەن.
( }3 U" J8 I) x; k$ M) f3 H8 Q
& i) w, m' S& e' B! G
6. قارا ئاشلىق ئىستىمال قىلىشنى داۋاملاشتۇرۇڭ. يېڭى بىر تەتقىقات نەتىجىسىنىڭ كۆرسىتىشىچە، پىشىقلاپ ئىشلەنگەن مەھسۇلاتلارغا قارىغاندا تەبىئىي يىمەكلىكتىن كەلگەن ۋىتامىنلار شۇنچە مول بۇلىدىكەن. ھەم بەدەن تەرىپىدىن سۈمۈرلىشى ياخشى بۇلىدىكەن.7 u: R: p. \ S2 G
4 D, S! @( G, U( X( F
7. گۈزەلىكىڭىزنى ساقلاش ئۈچۈن ئۆزىڭىزنى ئەركىن تۇتىشنى ئۇنتۇپ قالماڭ. ئادەم جىدىىي ھالەتتە تۇرغاندا بەدەننىڭ ھورونغا قارىشى مادىلارنىڭ ئاجىرتىپ چىقىرىلىشى تەسىرگە ئۇچىرايدىكەن. مۇسكۇللىرىڭىز جىددىي قىياپەتتە تۇرىىدىكەن. شۇڭا كۈندە ئۆزىڭىزنى ھىچ بولمىغاندا 5 مىنۇت ئەركىن تۇتۇڭ، مۇسكۇللىرىڭىزنى بوشۇتۇڭ." W# b! O4 o8 p, m# N8 y) ^' L
- U! R4 q7 s9 e$ n, H8. كۈندە تاماقتىن بۇرۇن ۋە كېيىن بەدىنىڭىزگە يىتەرلىك بولغان سۇنى تۇلۇقلاشنى ئۇنتۇپ قالماڭ. يىتەرلىك مىقتاردىكى سۇ بەدەندىكى زەھەرنى ھەيداپ، مېتابولىزىمنى ياخشىلايدىكەن.
% t& |& R) X2 Z( }, ]" C
: ~& |6 `% }* f! `7 x, a9. كىم كالىسىنىڭ سەگەك، ئۆتكۈر بۇلىشىنى خىزمەت ئۈنۈمىنى يۇقىرى كۈتۈرىشنى ئويلىسا ئۇنداقتا شۇ ئادەم چۇقۇم كاربون-سۇ بىرىكمىسى مول بولغان يىمەكلىكنى ئىستىمال قىلىشى ۋە ۋىتامىن B تۇللۇقلىشى كېرەك. مەسىلەن ياڭاق، كېپەكلىك ئۇنلۇق بولكا ۋە بانان قاتارلىقلار.دىتال
كىرگۈزگۈچ
ئايال
بالا
پەن
ئىللىق |