خەۋەر* سوغۇق سۇغا ئازراق ئاچچىقسۇ قوشۇپ ، ئۇنىڭغا توڭ گۆشنى چىلىسا ، توڭ گۆش تېز ئېرىيدۇ. توڭ بېلىقنى مۇشۇ ئۇسۇلدا ئېرىتسىمۇ بولىدۇ.! s% [8 \! e6 c+ z' Q. f
! D* S) v: p3 y- }/ Y
{* w% q- }0 I6 ~0 I8 X7 m* h. d2 k
" k; a1 \. v. [, u8 D9 x* بوغۇزلىغان توخۇ، غاز، ئۆردەك، كەپتەر قاتارلىقلارنى بىر چوڭ قوشۇق ئاچچىقسۇ قوشۇلغان قايناقسۇغا بىر نەچچە مىنۇت چىلىسا، ئۇلارنىڭ پەيلىرىنى تازىلاش ئاسان بولىدۇ./ C+ Z! n$ f/ R3 w
! u" f- `. D# L; g- p5 X3 T, r
7 s/ i* L, v- [4 O+ u b. V4 Z* مۇچ قورىغاندا، ئازراق ئاچچىقسۇ قۇيۇۋەتسە، مۇچ ئاچچىق بولماي، مەززىلىك پىشىدۇ .
. d! J3 v2 K* X. d + M. L/ l8 Q! K3 ^
4 G! O; j1 K$ g/ p t3 A6 E; V8 X5 U9 l* ھەر كىلوگرام سۇغا مىللىلېتىردىن ئاچچىقسۇ قويۇپ، بېلىقنى بىر نەچچە مىنۇت چىلاپ ئاندىن قاسرىقىنى قىرسا، قاسرىقى ئاسان تازىلىنىدۇ.
( P$ a" o' X! V$ P + z, C: z7 }2 _. d
, W- b# T) I$ x2 C
* تومۇز ئىسسىقتا بېلىقنى ئاچچىقسۇ قۇيۇلغان سۇغا چىلاپ قويسا، بېلىق بىر كچە - كۈندۈزدىمۇ بۇزۇلمايدۇ. 1 r* R# E' k# ]
% E) k g7 G; S4 h# r9 p3 C
* شورپىغا ئازراق ئاچچىقسۇ قۇيۇپ ئىچسە، بەدەننىڭ كالتسىينى سۈمۈرۈشىگە پايدىسى بولىدۇ.( y9 {; O9 u4 A6 O2 L+ X
6 s0 p! Q) B) ]& P" c
1 h0 L* U5 v0 Q! y3 r* [' b* تۇخۇم پىشۇرغاندا سۇغا بىر نەچچە تېمىم ئاچچىقسۇ تېمىتىۋەتسە، تۇخۇم يېرىلماي پىشىدۇ., Q: ~3 }5 v5 F5 d4 B1 L7 i" p
/ r: j* i# i9 y: z
* R+ ?" ^4 M7 s s
* گاڭپەن دۈملىگەندە، بىر نەچچە تېمىم ئاچچىقسۇ تېمىتىپ دۈملىسە، گۈرۈچ ئاپئاق، تىرىك ھەم مەززىلىك پىشىدۇ.6 `( _, z2 K3 _, Z& x# {: \( k3 [ l
$ m6 \* q, r$ ]
7 F# Z* o: r5 _/ f
* كۆكتات يۇغاندا كۆكتات يۇغان سۇغا بىر نەچچە تېمىم ئاچچىقسۇ تېمىتىۋەتسە، كۆكتات يوپۇرمىقىدىكى قۇرۇتلارنى يوقىتىپ، تازىلاش ئاسان بولىدۇ.
( m- L4 N7 E& B* k6 f' ~% Z! w/ W
4 k) y4 f+ u. g: n2 n
# N/ Y) K' @0 s- p' L6 G
( l" M3 p' E! o& D* يېڭى گۆشنى ئاچچىقسۇغا چىلانغان رەختكە ئوراپ ساقلىغىلى بولىدۇ.
# p9 Y4 ^* u! D+ R2 V' ?/ {# B
, |6 S. e$ |! G% g % J1 [- l4 s; }5 [2 Y
; ?- L, X% f5 a- T1 @4 `5 K* كالا گۆشى پىشۇرغاندا، ھەر كىلوگرام سۇغا بىر - ئىككى چوڭ قوشۇق ئاچچىقسۇ قۇيۇپ قايناتقاندا، كالا گۆشى ھەم مەززىلىك، ھەم يۇمشاق پىشىدۇ.; ?4 ]: S# `$ Z n: i
# R0 y8 l( O7 i0 U! s 3 ?0 Y5 E1 U) O
8 J4 Z* A9 J9 u0 y1 n* ئاقلانغان بەرەڭگىنى سوغۇق سۇغا چىلىغاندا، ئازراق ئاچچىقسۇ تېپىتىۋەتسە، بەرەنگىنىڭ رەڭگى ئۆزگەرمەيدۇ.
" _/ I2 c3 P& r0 r + L3 {$ A9 G& m$ W: ^6 Q) O s
. k G6 R& x V( P. [$ u3 h9 v
* پوشكال، بوغۇرساق سالغاندا خېمىرغا ئازراق ئاچچىقسۇ قۇيۇۋەتسە، يېيىشلىك بولىدۇ.+ j u6 u6 K" w5 E- ~0 q
5 o: ?: b: c" @% U9 ?) N" S
; m( D+ g8 u6 G" b( A3 l* كۆكتات قورۇغاندا ئازراق ئاچچىقسۇ قۇيۇۋەتسە، ۋىتامىن C نىڭ ئىسراپ بولۇشىنىڭ ئالدىنى ئالغىلى بولىدۇ.6 ^1 `; g6 @' K+ W0 p+ G2 O
9 i3 i& Z9 ?9 K! C
( g9 G1 H+ V% u4 j: U# m) X
/ N, @# ^" ~- ^5 b8 e( i0 Z& A* پىدىگەن قورۇغاندا ئازراق ئاچچىقسۇ قۇيۇۋەتسە، قارىيىۋالماي كۆركەم پىشىدۇ
) \! V! R1 \! l J4 x + q" j. P. J; @' _: d I
2 R$ J+ [4 _- i" z- {: n
* بېلىق پىشۇرغاندا ئازراق ئاچچىقسۇ تېمىتىۋەتسە، بېلىقنىڭ غەيرىي پۇرىقىنى يوقىتىدۇ.
' r% m ~5 ]$ X+ l7 t+ T8 @ $ {9 M. l W `3 g
( \3 `1 G9 R) Y6 Z% K x, y0 v* ئاچچىقسۇ قۇيۇپ مور يۇغان سۇدا داستىخان، لۆڭگىلەرنى يېنىك ئۇۋىلاپ يۇسا كىرى ئاسان چىقىدۇ." W% O& r. X# @
m5 g: W$ O1 _+ W" e
, u) R' H0 X) B% Z( o0 h. H# }! q* لەغمەن پىشۇرغاندا سۈيىگە ئازراق ئاچچىقسۇ تېمىتىپ قايناتقاندا، چۆپ تىرىك ھەم ئاپئاق پىشىپ، يېيىشلىك بولىدۇ 2 \) P: Q- \, e3 H9 E! Y" l
كىرگۈزگۈچ
ئايال
بالا
پەن
ئىللىق |