تاللاڭيانفۇن نۇسخىسى | 继续访问电脑版
كۆرۈش: 193|ئىنكاس: 10

ئۇيغۇرلاردىكى ياڭاق تائاملىرىنى بىلىۋىلىڭ[ئۇلانما كۆچۈرۈش]

Rank: 8Rank: 8

ئىسمى
ئەخمەتجان مەتقۇربان (مۇڭداش)
تىللا
2289
تۆھپە
1255
UID
173

ئاۋانگارت ئەزا

يوللىغان ۋاقتى 6 كۈن ئالدىدا|ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
ئۇيغۇرلاردىكى ياڭاق تائاملىرىنى بىلىۋىلىڭ

خوتەن خەلقى ياڭاقنى ئايرىم ئىستېمال قىلىپلا قالماي، يەنە ياڭاق خام ئەشيا قىلىنغان تۈرلۈك تائاملارنى ئىستېمال قىلىشقا ئادەتلەنگەن . ئۇلارنىڭ ئاساسلىق تۈرلىرى تۆۋەندىكىچە :
   كۆك ياڭاق چۆچۈرىسى: كۆك ياڭاق مېغىزىنىڭ پوستىنى سويىۋەتكەندىن كېيىن ئۇششاق ئېزىپ، چانالغان پىياز بىلەن ئارىلاشتۇرۇپ قىيما قىلىنىدۇ. قىيما تەييارلىنىپ بولغاندىن كېيىن چۆچۈرە تۈگۈلۈپ قايناپ تۇرغان قازانغا سېلىپ پۇشۇرىلىدۇ. قوناق ئۇنىدا ئېتىلگەن كۆك ياڭاق چۆچۈرىسى تېخىمۇ ئالاھىدە بولىدۇ .
كۆك ياڭاق مانتىسى: تەييارلىنىدىغان قىيما كۆك ياڭاق چۆچۈرىسىنىڭ قىيمىسى بىلەن ئوخشاش بولۇپ، كۆك ياڭاق چۆچۈرىسى سۇدا پىشۇرسا، كۆك ياڭاق مانتىسى قاسقاندا پىشۇرىلىدۇ .
  كۆك ياڭاق كۆمىچى: كۆك ياڭاق پوستىنى سويىۋەتكەندىن كېيىن، ئۇششاق ئېزىپ، چانالغان پىياز ۋە گۆش بىلەن ئارىلاشتۇرۇپ قىيما قىلىنىدۇ. قىيما تەييارلىنىپ بولغاندىن كېيىن كۆمەچ راسىنىپ، قىززىتىلغان مايدا ياكى قوقاسقا كۆمۈپ پىشۇرىلىدۇ .
كۆك ياڭاق سامسىسى: كۆك ياڭاق كۆمىچىنىڭ قىيمىسى بىلەن ئوخشاش ئۇسۇلدا قىيما تەييارلىنىپ،سامسا تۈگۈلگەندىن كېيىن تونۇرغا يېقىلىدۇ .
   ياڭاق مانتىسى: ياڭاق مېغىزى ئۈششاق ئېزىلگەندىن كېيىن شېكەر، قوي يېغى ئارىلاشتۇرلۇپ قىيما قىلىنىدۇ. قيما تەييارلىنىپ بولغاندىن كېيىن، مانتا تۈگۈلۈپ قاسقاندا پىشۇرىلىدۇ .
ياڭاق نېنى: ياڭاق، سۈت، تۇخۇم، ھەسەل، ماي قاتارلىقلارنى مۇۋاپىق مىقداردا ئارىلاشتۇرۇپ خېمىر يۇغۇرلۇپ تىندۇرۇلغاندىن كېيىن نان ياسىلىپ، تونۇرغا يېقىلىدۇ. بۇ خىل نان ئادەتتە « سەپەر نېنى» دەپمۇ ئاتىلىدىغان بولۇپ، ئىنتايىن چۈرۈك ۋە مەزىلىك بولىدۇ. ئۇزاققىچە قېتىپ قالمايدۇ .
   ياڭاق چېيى: ياڭاق قىزىتىلغان تونۇردا ساغارتىلغاندىن كېيىن، ئۇششاق ئېزىپ ئۈستىگە قايناقسۇ ۋە مۇۋاپىق مىقداردا تۇز قۇيۇپ تەييارلىنىدۇ.
ياڭاق مۇرابباسى: كۆك ياڭاق مېغىزىنىڭ پوستى سويۇۋىتىلگەندىن كېيىن، مۇۋاپىق مىقداردا شېكەر ياكى ھەسەل ئارىلاشتۇرلۇپ، قاچىنىڭ ئېغىزى خام قەغەزدە ئورىلىپ، كۈن نۇرى بىۋاستە چۈشىدىغان جايدا قويۇپ 30 كۈن ئەتراپىدا پىشۇرۇلغاندىن كېيىن ئىستېمال قىلىنىدۇ .
   سوقماق: ياڭاق بىلەن قۇرۇق ئۈزۈم ئۇششاق ئېزىلىپ ئارىلاشتۇرۇلغاندىن كېيىن، يومىلاقلىنىپ تەييارلىنىدۇ. سوقماقنىڭ ئوزۇقلۇق قىممىتى ئىنتايىن يۇقۇرى بولۇپ، يىراق سەپەرگە چىققاندا ياكى ئادەتتىكى كۈنلەردە ئازراقتىن ئىستېمال قىلغاندا قورساق ئاچۇرمايدۇ، بەدەننى كۈچلەندۈرىدۇ .

مەنبە:«خوتەن گېزىتى»ىنىڭ 2007-يىل 6-ئاۋغۇست سانى


Rank: 6Rank: 6

ئىسمى
يۈسۈپجان
تىللا
361
تۆھپە
260
UID
731
يوللىغان ۋاقتى 5 كۈن ئالدىدا|ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
ياڭاق مىللىتىمىزنىڭ ئەتىگەنىلك ناشتىسىنڭ ئايرىلماس بىرقىسىمى بۇ يازمىنى ئاخىرىدا   sukut تەھرىرلىگەن. ۋاقتى  2011-11-13 15:01  



Rank: 7Rank: 7Rank: 7

تىللا
951
تۆھپە
551
UID
264

مېھىرلىك ئەزا

يوللىغان ۋاقتى 5 كۈن ئالدىدا|ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
        ما ئادەمنى!....، مەن ئامراق تاماقلارنىڭ ھەممىسىنى تېزىۋەتكىنىنى.


Rank: 6Rank: 6

ئىسمى
بارسېلونا
تىللا
620
تۆھپە
431
UID
306
يوللىغان ۋاقتى 5 كۈن ئالدىدا|ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
    يۇقىرىقى ئېسىل غىزالارنى يەپ باقمىغان بولساممۇ ، خېلى ئايلار بولۇپ قالدى ، ياڭاقتىن ئايرىلىپ باقمىدىم . ئەتىگەن - كەچلەردە قايناقسۇ ئىستاكانىمغا  نەچچە تال ياڭاقنى سېلىپلا ھوزۇرلىنىپ چاينىۋېتىمەن ، ئىشخانامدىمۇ ياڭاق ئۈزۈلمەيدۇ .
    ماڭا ياڭاق ئەۋەتىپ تۇرۇۋاتقان جەنۇبتىكى دوستلىرىمغا رەھمەت !


Rank: 4

ئىسمى
ئايبەرچىن
تىللا
339
تۆھپە
202
UID
201
يوللىغان ۋاقتى 5 كۈن ئالدىدا|ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
مەنمۇ ئېتىپ كۆرەيچۇ، ياڭاق بىلەن ئەتكىلى بولىدىغان بەزى تاماق تۈرلىرىنى تۇنجى ئاڭلاۋاتىمەن.


Rank: 4

تىللا
257
تۆھپە
156
UID
1011
يوللىغان ۋاقتى 5 كۈن ئالدىدا|ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
مۇڭداش ئەپەندى ، مەن سىزنىڭ ماقالىلىرىڭىزنى ئوقۇشقا بەك ئامىراق ، لىكىن بىر ئىشقا پەقەت قايىل ئەمەس . سىز داۋاملىق خوشاقمىغاندەك ماس كەلمىگەن سەھىپىلەرگە ماقالە يوللاپ قويدىكەنسىز ؟  ‹‹ جوڭگو چەتئەل ئەدەبىياتى ›› بىلەن بۇ ياڭاق تائاملىرىنىڭ نىمە مۇناسىۋىتى ؟


  ھەمىڭلارنىڭ قۇربان ھىتىڭلارغا مۇبارەك بولسۇن . مۇساپىر بالا

Rank: 4

ئىسمى
قەلبىنۇر
تىللا
184
تۆھپە
114
UID
1195
يوللىغان ۋاقتى 5 كۈن ئالدىدا|ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
مەن  ياڭاق  مانتىسى  ئىتىپ  باققان  


ۋاقىت  ئادەمگە باقمايدۇ  ئاتا ئانىلارغا  مىھىر مۇھاببەت  ئاتاقىلايلى

Rank: 8Rank: 8

ئىسمى
ئەخمەتجان مەتقۇربان (مۇڭداش)
تىللا
2289
تۆھپە
1255
UID
173

ئاۋانگارت ئەزا

يوللىغان ۋاقتى 5 كۈن ئالدىدا|ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
كۆرسەتمە بەرگەنلىكىڭىزگە كۆپ رەخمەت. ئىشلىرىم بەك ئالدىراش بولغاچقىمىكەن، ئەسەر يوللىغاندا سەھىپىلەرگە دىققەت قىلماپتىمەن. مەن بۇنىڭدىن كېيىن چوقۇم دىققەت قىلىمەن.


Rank: 6Rank: 6

ئىسمى
مېھرىم
تىللا
351
تۆھپە
292
UID
1246

تەڭرىتاغ گۈزىلى

يوللىغان ۋاقتى 5 كۈن ئالدىدا|ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
مەن شېكەر بىلەن ياڭاقنى قوشۇپ ماي ئارلاشتۇرماي ئەتكەن مانتىغا بەك بەك ئامراق .


Rank: 4

ئىسمى
سەرسان،روھ
تىللا
270
تۆھپە
114
UID
528
يوللىغان ۋاقتى 5 كۈن ئالدىدا|ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
بۇ تاماقلارنىڭ ئوزۇقلۇق قىممىتى ئىنتايىن يۇقۇرىدە ئەلۋەتتە مەنمۇ ئۆيدە تەييارلاپ باقسام بۇلىدىغان ئوخشايدۇ تېمىڭىزغا رەخمەت مۇڭداش ئەپەندى


Rank: 6Rank: 6

ئىسمى
ئېلى بۇراۋىدىن
تىللا
556
تۆھپە
442
UID
372
يوللىغان ۋاقتى 4 كۈن ئالدىدا|ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
بىلىۋالدىم، ئەخمەتجان ئاكامغا رەھمەت....


دۇنيانىڭ ئۆزى بىر تاتلىق شېئىر

Archiver|يانفۇن|中文论坛|تەڭرىتاغ مۇنبىرى( 新ICP备11000096号-2 )

GMT+8, 2011-11-18 23:20, Processed in 0.065162 second(s), 21 queries.

Powered by Discuz! X2(NurQut Team)

© 2001-2011 Comsenz Inc.

چوققىغا قايتىش