روھلان مۇنبىرى
كۆرۈش: 1398|ئىنكاس: 8
ئوڭ تەرىپنى يىغىش

كۆزنى ئاسرايدىغان يېمەكلىك

[ئۇلانما كۆچۈرۈش]
كۆزنى ئاسراش ھەممىمىز ئۈچۈن مۇھىم ،بولۇپمۇ كومپىيۇتىر ئىشلىتىدىغانلار ئۈچۈن تېخىمۇ شۇنداق.
& y! F4 q& P# w7 Xتەركىبىدە ۋىتامىن A مول بولغان يېمەكلىكلەر
2 G7 C7 W: o$ x3 Y" W
" y! h, F( a4 j1 t   ۋىتامىن A كەمچىل بولغاندا، كۆز ئەتراپىغا قارا داغ چۈشىۋېلىپ ماسلىشىش ئىقتىدارى ئاجىزلاپ كېتىدۇ، ئېغىر بولغان ئەھۋالدا ئاسانلا نامازشام قارىغۇسى كېسىلىگە گىرىپتار بولۇپ قالىدۇ. ۋىتامىن A يەنە كۆز قۇرغاقلىشىش كېسىلىنىڭ ئالدىنى ئالىدۇ ۋە ئۇنى داۋالايدۇ. شۇڭا كۈندە ۋىتامىن A نى يېتەرلىك ئىستىمال قىلىش كېرەك. ۋىتامىن Aنىڭ ئەك ياخشى كېلىش مەنبەسى ھايۋانلارنىڭ جېگىرى، بېلىق مېيى، سۈت تۈرى بىلەن تۇخۇم تۈرىدىكىلەر، يېمەكلىك ئىچىدىكى سەۋزىدە ۋىتامىن A بار، مەسىلەن: سەۋزە، قىزىلبۇغداش، پالەك، كۈدە(جۈسەي)، كۆك لازا، تاتلىقياڭيۇ، ھەم شۇنداقلا مېۋىلەر ئىچىدىكى ئۆرۈك، ئەبنۇس قاتارلىقلار.
' h+ {+ _& Y$ ^" }/ E8 k" f6 Z
8 [* m( I% a1 p; |   تەركىبىدە ۋىتامىن B نىڭ مىقدارى كۆپ بولغان يېمەكلىكلەر8 c- i! q, ^4 E9 ~& Aبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
( M1 f6 z2 R) S/ {  X3 {0 Dبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
   كۆزنىڭ تورلۇق پەردە مەركىزىي ئىچىدە كۆپ مىقداردا زاپاس ساقلىنىدىغان ئىئونلىشىش ۋىتامىن 2B بار. ۋىتامىن B كەمچىل بولغاندا، كۆز يورۇقلۇقتىن قورقۇش، ياشاڭغۇراش، كۆز قىززىپ ئاغرىپ ئىچىشىش، كۆز ھېرىش، كۆز تارتىشىپ قېلىش ئالامەتلىرى كۆرۈلىدۇ. تەركىبىدە ۋىتامىن B كۆپ بولغان يېمەكلىكلەر جىگەر، ئېچىتقۇ، قېتىق(ئىرىمچىك)، بۇغداي ئۈندۈرمىسى، پۇرچاق تۈرىدىكىلەر، سۈت (ۋىتامىن 2B)، گۆش تۈرىدىكىلەر (ۋىتامىنB1، نىكوتىن كىسلاتا)
+ c0 J4 s% t) P& n" ]. K1 ~# k% J( J% H; Y$ O; @3 V7 ~بۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
   تەركىبىدە ۋىتامىن C كۆپ بولغان يېمەكلىكلەر9 ]/ t- I8 B$ A1 aبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
$ N1 j' D0 Q! u" U" X0 M( E+ J9 _3 Xبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
   ۋىتامىن C كۆز ئالمىسى كرىستال لىنزىنىڭ بىرىكىشىدىن تەركىب تاپقان. ئەگەر ۋىتامىن C كەمچىل بولغاندا ئاسانلا كۆز گۆھىرىگە ئاق چۈشۈش كېسەللىكىگە گىرىپتار بولۇپ قالىدۇ. شۇنىڭ ئۈچۈن، بالىلار كۈندە ۋىتامىن C مول بولغان يېمەكلىكلەرنى يېيىشى كېرەك. يېڭى كۆكتات ۋە مېۋە، ئۇنىڭدىن باشقا يەنە بولۇپمۇ كۆك لازا، تەرخەمەك، چېچەكسەي، يېسىۋىلەك، يېڭى چىلان، نەشپۈت، ئۆرۈك قاتارلىقلارنىڭ ئوزۇقلۇق مىقدارى ئىنتايىن يۇقىرى.
: X( A4 S! D) [: |# D8 N  N9 r1 kتەڭرىتاغ ئۇيغۇرچە تورى
/ t/ h% K3 v- Q+ z  T
ياقتۇرىشىڭىز مۇمكىن؟

مۇناسىۋەتلىك تېمىلار

ئاپتورنىڭ نادىر تېمىلىرى
  • تېخىچە نادىر تېما يازمىغان ئوخشايدۇ ...
مۇناسىۋەتلىك نادىر تېمىلار
بىلۋېلىشقا تىگىشلىك ياخشى بىلىمكەن
مەن يىقىندىن بىرى كومپىيوتېرنىڭ يىنىدا كۆپرەك ئولتۇرىدىغان بولۇپ قالدىم,دىققەت قىلسام بولغۇدەك,!كۆپ رەھمەت…ساقلىۋالدىم!
ۋاقتى: 2014-1-23 14:22:28 | ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
ياخشى بىلىملەر ئىكەن  بىلىۋالدىم رەھمەت !
ۋاقتى: 2014-1-23 17:18:30 | ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
رەخمەت سىز گە  ئىسىل تىمىكەن
ۋاقتى: 2014-1-23 21:20:00 | ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
مەنمۇ يېڭى بىلىملەردىن خەۋەردار بۇلۇپ قالدىم بىلىۋېلىشقا تىگىشلىك ئىكەن ، سىزگە كۆپ رەخمەت .
ۋاقتى: 2014-1-23 21:20:05 | ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
مەنمۇ يېڭى بىلىملەردىن خەۋەردار بۇلۇپ قالدىم بىلىۋېلىشقا تىگىشلىك ئىكەن ، سىزگە كۆپ رەخمەت .
رەھمەت  بىلۋېلىشقا تېگىشلىككەن
ۋاقتى: 2014-1-24 11:00:00 | ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
ۋاھ ھەجەپ ياخشى بىلىۋالدىم رەخمەت
1 Q1 g4 X! A* r' `( ^* kياخشىتىمىلىرىڭىز ئۈزۈلمىسۇن

ئېنگىلىزچە كىرگۈزۈش ھالىتىگە ئالماشتۇرماقچى بولسىڭىز Ctrl بىلەن K كۇنۇپكىسىنى بىرلەشتۈرۈپ بېسىڭ، يەنە بىر قېتىم مۇشۇنداق باسسىڭىز ئۇيغۇرچىغا ئالمىشىدۇ .

كىرگەندىن كېيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | ئەزا بولۇڭ

سەھىپە جۇغلانما قائىدىسى

تاقاش

ئالاھىدە تەۋسىيەئالدىنقى /1 كېيىنكى

كەلگەن قەدىمىڭىزگە مەرھابا، سىز تېخى مۇنبەرگە ئەزالىق نامىڭىزدا كىرمەپسىز مۇنبەرگە كىرىڭ ياكى ئەزا بولۇڭ

archiver|يانفۇن نۇسخا|قاماقخانا|ئېلان بېرىڭ|بىز كىم؟|ئۈندىدار|روھلان مۇنبىرى ( 新ICP备10200892号 )

GMT+8, 2015-4-21 21:54

Powered by Discuz! X3.2(NurQut Team)

© 2001-2013 Comsenz Inc.

تېز ئىنكاس چوققىغا قايتىش سەھىپىگە قايتىش