خام ماتىريالى :ئاق تۇرۇپ(لوبو),قىزىل سەۋزە،كۆكمۇچ
تەم خۇرۇچلىرى: تۇز،ئاق ئاچچىسۇ، ،كۇنجۇت يېغى،غولپىياز يېغى
تەييارلاش ئۇسۇلى :ئاق تۇرۇپ قىزىل سەۋزىنى پاكىز ئاقلاپ ئىنچىكە قەلەمچە قىلىپ توغرايمىز.
(ياكى شاللىغۇچ ئارقىلىق شۇلسەكمۇ بۇلىدۇ)
كۆكمۇچنى ئىنچىكە ئۇگرە قىلىپ توغرايمىز.
. ئاندىن ئاق تۇرۇپنى تۇز سۇيىدە يۇمشىتىمىز. تۇز سۇيدىن ئېلىپ سۇدا چايقاپ ،سېقۋېتىپ تۇرۇپنىڭ ئۇستىگە تۇز،غولپىياز
يېغى،ئاق ئاچچىقسۇ قۇيۇپ ،ئازراق كۇنجۇت مېيى تېمىتىپ تەخسىگە ئالىمىز