مۇنبەر ئۇسلۇبىنى ئالماشتۇرۇشكەڭ ئېكران

  • 10ئىنكاس
  • 5019كۆرىلىشى

ئائىلىدە ئاق گۇرۇچ ئېشىنى تەييارلاش [ئادىرسىنى كۇچۇرۇش]

دەرىجە: مۇنبەرباشلىقى
 
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 2
جىنسى : ئەر (ئوغۇل)
نادىر تېمىسى: 93
ئومۇمىي يازما: 2184
ئۇنۋان:جاپاكەش ھازىرغىچە2184دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 1131 دوللار
تۆھپــــــــــە: 117 ھەسسە
توردىكى :2120(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2009-02-12
ئاخىرقى: 2013-09-14
شەرەپ مىدالى

يازما   يوللانغان ۋاقتى : 2012-07-03 11:07:25
— بۇ تېمائاشپەز جەۋھەرلەش(2012-07-08) —
ئائىلىدە ئاق گۇرۇچ ئېشىنى تەييارلاش
خام ماتىريالى:گۇرۇچ،گۆش ،پىياز،يېسۋېلىك،كوك-قىزىلمۇچ،پەمىدۇر.يېشىل كۆكتاتلار  (ئوزىڭىز ياقتۇردىغان كۆكتاتلار) قىزىلمۇچ چانالمىسى،

تەم خۇرۇچلىرى:تۇز .ئاچچقسۇ.كاۋاۋىچىن.
تەييارلاش ئۇسۇلى:گۇرۇچنى 3~4 قېتىم سۇدا پاكىز  توك قازانغا سېلىپ گۇرۇچ بىرلىك(بىر سانتىمىتىر) چوككىدەك سۇ قۇيۇپ ئازراق تۇز سېلىپ بىر نەچچە تامچە سۇمېيى تېمىتىپ دۇملىسەك بۇلىدۇ .
گۆشنى نىپىز ياپراقچە توغرايمىز. كۆكتاتلارنى قەلەمچە قىلىپ بىر خىل شەكىلدە توغراپ تەييارلىۋالىمىز.
قوررۇش ئۇسۇلى:قازانغا ئازراق ياغ قۇيۇپ گوشنى سېلىپ ئاندىن پىياز يۇمشىتىلغان قىزىلمۇچ سېلىپ قورۇپ ئازراق تۇز سالىمىز.ئاندىن پېسۋېلەك(ئوزىڭىز ياقتۇردىغا كۆكتاتلارنى)سېلىپ قورۇپ ئاندىن كۆك-قىزىلمۇچ،پەمىدۇر سېلىپ قورۇپ ئازراق كاۋاۋىچىن ئۇنى سېلىپ مۇۋاپىق سۇ قۇيۇپ قاينىتىپ ،تۇز،تەمىنى تېتىپ پالەك ،ئاچچقسۇ سامساق سېلىپ بىر قاچىغا ئېلۋالىمىز.


تەۋىسىيە:ئاق گۇرۇچنى پىشۇرۇپ ئايرىم ئېلىپ ھەرخىل قورىمىلار نى قورۇپ بىرگە ئىستىمال قىلسىڭىز تېخىمۇ يىيىشلىك بۇلۇپ داستىخىنىڭىزنى رەڭدارلاشتۇرىدۇ.


مەزكۇريازماغا بولغان كۆز - قارىشىڭىزنى يوللاپ بېقىڭ

ھەيران

تەسرلىك

خوشال

رەنجىش

ئالامەت

ياخشى

رەھمەت
 
تۇرمۇش تەجىربىلىرىمدىن شۇنى چوڭقۇر چۈشەندىمكى، كەمچىلىكى يوق كىشىنىڭ ئارتۇقچىلىقىمۇ ئاز بولىدۇ.
دەرىجە: چولپان ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 3224
جىنسى : ئەر (ئوغۇل)
نادىر تېمىسى: 3
ئومۇمىي يازما: 1825
ئۇنۋان:سۆيۈملۈك ھازىرغىچە1825دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 814 دوللار
تۆھپــــــــــە: 12 ھەسسە
توردىكى :905(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2011-06-02
ئاخىرقى: 2013-08-20
شەرەپ مىدالى

چاققان   يوللانغان ۋاقتى : 2012-07-03 13:22:02
رەھمەت.ئۇستام .مەن باققاچ تۇراي

 
دەرىجە: باشقۇرغۇچى
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 64
جىنسى : ئەر (ئوغۇل)
نادىر تېمىسى: 40
ئومۇمىي يازما: 2983
ئۇنۋان:ھۆرمەتلىك ھازىرغىچە2983دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 4660 دوللار
تۆھپــــــــــە: 55 ھەسسە
توردىكى :1028(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2009-02-18
ئاخىرقى: 2013-09-12
شەرەپ مىدالى

ئەگەشكۇچى   يوللانغان ۋاقتى : 2012-07-03 15:26:31
بۇ گۈرۈچ  تامىقىڭىزنىڭ   ئەمىلى  قىممىتى  يۇقۇرى  ،  چۈنكى  ،  ئاياللار   بەك  ئامراق تە   بۇ  كاساپەتكە  !

جان ئارامى  ئىزدىسەڭ  ئاشپەزگە كەل ،
شاھ تائامى  ئىزدىسەڭ  ئاشپەزگە كەل !
دەرىجە: ئالىي ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 2254
جىنسى : ئەر (ئوغۇل)
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 1041
ئۇنۋان:ئالاھىدە ھازىرغىچە1041دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 10011 دوللار
تۆھپــــــــــە: 22 ھەسسە
توردىكى :783(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2011-02-09
ئاخىرقى: 2013-09-14
شەرەپ مىدالى

3-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2012-07-03 21:44:29
ئادەتتە گۈرۇچ ئىتىدىغان تۇكلۇق قازان بۇلمىغان شارائىتتا قانداق پىشۇرساق كۆيۇپ كەتمەي رەڭگى چىرايلىق چىقىدىغاندۇ؟

دەرىجە: چولپان ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 4034
جىنسى : ئەر (ئوغۇل)
نادىر تېمىسى: 1
ئومۇمىي يازما: 670
ئۇنۋان:كۆيۈمچان ھازىرغىچە670دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 1939 دوللار
تۆھپــــــــــە: 1 ھەسسە
توردىكى :609(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2011-09-10
ئاخىرقى: 2013-09-10
4-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2012-07-03 23:31:54
ئوخشاپتۇ
تىمىڭىزغا رەخمەت .

دەرىجە: چولپان ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 4034
جىنسى : ئەر (ئوغۇل)
نادىر تېمىسى: 1
ئومۇمىي يازما: 670
ئۇنۋان:كۆيۈمچان ھازىرغىچە670دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 1939 دوللار
تۆھپــــــــــە: 1 ھەسسە
توردىكى :609(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2011-09-10
ئاخىرقى: 2013-09-10
5-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2012-07-03 23:48:24
(ئادەتتە گۈرۇچ ئىتىدىغان تۇكلۇق قازان بۇلمىغان شارائىتتا قانداق پىشۇرساق كۆيۇپ كەتمەي رەڭگى چىرايلىق چىقىدىغاندۇ؟)
قازانغا تەييارلىۋالغان گۈرچىڭىز چۆككىدەك سۇ قۇيۇپ قاينىغاندا گۈرىچنى سىلىپ پەس ئوتتا چۆمۈچ بىلەن قوچىغاچ قاينىتىپ گۈرۈچنى بارمىقىڭىز بىلەن مىجىسىڭىز ئىزىلگىدەك بولغاندا  ئەسكەرتىش؛(لىكىن بەك ئۇزاق قاينىتىۋىتىشكە بولمايدۇ بولمىسا ئاش بوش ھەم مىچ-مىچ بوپ قالىدۇ ،5مىنۇت ئەتراپىدا)
سۈزىۋىلىپ سۈينى پاكىز ساقىتىۋىتىپ تەييارلىۋالىسىز ئاندىن  قاسقان چوڭلىقىدا پاكىزە داكا  سىلىپ ئۈستىگە گۈرۈچنى تۆكىپ ئازراق تۇز سۈيى ۋە سۇماي تىمتىۋىتىپ  ئاغزىنى ھىم ئىتىپ 15 مىنۇت ئەتراپىدا دۈملىسىڭىز  تەملىك ھەم پاقىراق ئاپئاق گۈرۈچ ئىشى تەييار بولىدۇ.

دەرىجە: ئالىي ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 2254
جىنسى : ئەر (ئوغۇل)
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 1041
ئۇنۋان:ئالاھىدە ھازىرغىچە1041دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 10011 دوللار
تۆھپــــــــــە: 22 ھەسسە
توردىكى :783(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2011-02-09
ئاخىرقى: 2013-09-14
شەرەپ مىدالى

6-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2012-07-04 16:29:45
رەخمەت ئۇستام مالال قىپتىمەن.

دەرىجە: ئوت يۈرەك
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 8442
جىنسى : ئايال (قىزچاق)
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 280
ئۇنۋان:ياخشى ھازىرغىچە280دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 2046 دوللار
تۆھپــــــــــە: 18 ھەسسە
توردىكى :142(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2012-07-05
ئاخىرقى: 2013-09-12
7-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2012-07-18 13:59:08
    

دەرىجە: يېڭى  ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 8697
جىنسى : يوشۇرۇن
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 8
ئۇنۋان:يېڭى ھازىرغىچە8دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 54 دوللار
تۆھپــــــــــە: 5 ھەسسە
توردىكى :17(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2012-08-03
ئاخىرقى: 2013-06-09
8-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2012-08-06 10:26:31
گۈرۈچ دۈملەشنىڭ يەنە بىر خىل ئۇسۇلى:گۈرۈچنى پاكىز يۇيۇپ چوڭقۇرراق كورىغا ئالىمىز،ئاندىن ئۇنىڭغا چىلاشقۇدەك سۇ قۇيۇپ،مۇۋاپىق تۇز ۋە ئازراق سۇ ماي تېمېتىمىز-دە،مانتا پىشۇرىدىغان قازاننىڭ ئاستىنىقى جىمبىلىگە قويۇپ،نورمال ئوتقا قويۇپ 25-30 مىنۇت ئەتراپىدا قايناتساق شۇنچىلىك مېزىلىك ئاق گۈرۈچ ئېشى تەييار بولىدۇ. ئەلۋەتتە،قازانغىمۇ مۇۋاپىق سۇ قۇيۇپ ئاندىن ئوتقا قويۇشنى ئۇنتۇپ قالماڭلار،بولمىسا،... ...

دەرىجە: يېڭى  ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 8839
جىنسى : ئايال (قىزچاق)
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 8
ئۇنۋان:يېڭى ھازىرغىچە8دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 50 دوللار
تۆھپــــــــــە: 5 ھەسسە
توردىكى :4(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2012-08-12
ئاخىرقى: 2013-06-15
9-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2012-08-18 15:08:39
      

تىز سۈرئەتئىنكاس
چەكلىك250 بايت
ئىنكاس يوللىغاندا تىما بىلەن مۇناسىۋەتسىز ئىنكاسلارنى يوللىماڭ ، خاسلىقنى ساقلاڭ،  بىزنى قوللاڭ !!!
 
ئالدىنقىسى كېيىنكىسى