ئائىلىدە ئاق گۇرۇچ ئېشىنى تەييارلاش
خام ماتىريالى:گۇرۇچ،گۆش ،پىياز،يېسۋېلىك،كوك-قىزىلمۇچ،پەمىدۇر.يېشىل كۆكتاتلار (ئوزىڭىز ياقتۇردىغان كۆكتاتلار) قىزىلمۇچ چانالمىسى،تەم خۇرۇچلىرى:تۇز .ئاچچقسۇ.كاۋاۋىچىن.
تەييارلاش ئۇسۇلى:گۇرۇچنى 3~4 قېتىم سۇدا پاكىز توك قازانغا سېلىپ گۇرۇچ بىرلىك(بىر سانتىمىتىر) چوككىدەك سۇ قۇيۇپ ئازراق تۇز سېلىپ بىر نەچچە تامچە سۇمېيى تېمىتىپ دۇملىسەك بۇلىدۇ .
گۆشنى نىپىز ياپراقچە توغرايمىز. كۆكتاتلارنى قەلەمچە قىلىپ بىر خىل شەكىلدە توغراپ تەييارلىۋالىمىز.
قوررۇش ئۇسۇلى:قازانغا ئازراق ياغ قۇيۇپ گوشنى سېلىپ ئاندىن پىياز يۇمشىتىلغان قىزىلمۇچ سېلىپ قورۇپ ئازراق تۇز سالىمىز.ئاندىن پېسۋېلەك(ئوزىڭىز ياقتۇردىغا كۆكتاتلارنى)سېلىپ قورۇپ ئاندىن كۆك-قىزىلمۇچ،پەمىدۇر سېلىپ قورۇپ ئازراق كاۋاۋىچىن ئۇنى سېلىپ مۇۋاپىق سۇ قۇيۇپ قاينىتىپ ،تۇز،تەمىنى تېتىپ پالەك ،ئاچچقسۇ سامساق سېلىپ بىر قاچىغا ئېلۋالىمىز.

تەۋىسىيە:ئاق گۇرۇچنى پىشۇرۇپ ئايرىم ئېلىپ ھەرخىل قورىمىلار نى قورۇپ بىرگە ئىستىمال قىلسىڭىز تېخىمۇ يىيىشلىك بۇلۇپ داستىخىنىڭىزنى رەڭدارلاشتۇرىدۇ.