پۇرچاق ئۇيۇتما قېقى قورىمىسى
ماتىرىيالى :
تەييارلاش ئۇسولى:
.قازانغا سۇ قويۇپ ، سۇڭپىياز ، زەنجىۋىل ، بەدىيان ، كاۋاۋاچىن ، قاقمۇچ سېلىپ
قاينىتىپ ، تەييارلىۋالغان گۈشنى سېلىپ چوكا سايساق ئۆتىدىغان بولغۇچە پىشۇرۇپ
ئېلىپ ، توڭلايقۇغا سېلىپ سوۋۇتۇپ ئېلىپ ، يالپاقداپ توغرىۋالىمىز .
2.قازاننى ئېسىپ ماي قۇيۇپ ،پۇرچاق قىيامى سېلىپ قورۇپ مېيى چىققاندا
توغرىۋالغان گۈشنى سېلىپ قورۇپ ئېلىۋالىمىز .
3 .قازانغا پىياز ، پۇرچاق ئۇيۇتما قېقى سېلىپ قورۇپ كەينىدىن گۈشنى سېلىپ
ئازراق قورۇپ شورپا ياكى ئىسسىق سۇ قويۇپ بىر قاينىتىۋالىمىز .مۇۋاپىق مىقداردا جىياڭيو ، شېكەز ، تۇز سېلىپ ، قىزىل ، يېشىل مۇچ ۋە سۇڭپىياز كۆكىدە زىننەتلەپ
تەخسىگە ئالساق بولىدۇ . تامام
.

قېنى باققايلا !
ئەسكەرتىش : گۈشنى بىۋاستە قورۇپ ئىشلەتسىڭىزمۇ بولىدۇ ، تەمىنى ئۆزگىچە
قىلىشنى ياقتۇرىدىغان ۋە ياكى قۇۋۋەتلىك يىيەلمەيدىغان كىشىلەرگە بۇ خىل
ئۇسول ماس كىلىدۇ .