ئاساسى ماتىريال: باش پىياز 1 تال
قوشۇمچە ماتىريال : تۇخۇم 2 تال، بولكا ئۇۋىغى 200 گىرام ، ئاق ئۇن 100 گىرام ، سۇ يېغى 500 گىرام ، ئىرىس ئىھتىياجغا قاراپ
ئىشلەش ئۇسۇلى: پىيازنى ئاقلاپ يۇيۇپ پۈتۈن پېتى قېلىنلىقىنى 0.7 سانتا قىلىپ چەمبەر شەكىلدە توغراپ بىر- بىرلەپ قېتىدىن ئاجىرىتىمىز،
تۇخۇمنى بىر قاچىغا چېقىۋالىمىز، ئۇن بىلەن بولكا ئۇۋىغىنى ئايرىم ئايرىم بىر تەخسىگە ئېلىپ تەييار قىلىپ ئوچاققا قازاننى قويۇپ ماي ئاسىمىز
ماي 4-5 دەرىجە قىزىغاندا چەمبەر شەكىلىدە توغرالغان پىياز توغرالمىسىنى ئالدى بىلەن ئۇنغا ئاندىن تۇخۇمغا كەينىدىن بولكا ئۇۋىغا مىلەپ قازاندىكى
ھارارەتلىك مايغا بىر بىرلەپ سېلىپ رەڭگى سارغۇچ ھالەتكە كىرگۈچە پىشۇرۇپ سۈزۈپ ئېلىپ تەخسىگە چىرايلىق تىزىپ كىچىك تەخسىگە ئىرىس
قۇيۇپ ئىرىسقا تەگكۈزۈپ ئىستىمال قىلىمىز،
ئالاھىدىلىكى: چۈرۈك ،يىيىشلىك ، سىڭىشلىق داستىخاننىڭ زىننىتى
رولى: مىجەزنى تەڭشەپ ، تاماق سىڭدۈرۈش خۇسۇسىيىتىگە ئىگە خانىم - قىزلانىڭ ئىستىمالىغا بەكىرەك ماس كىلىدۇ ،

ئىجادىيەت