ئاچچىق - چۈچۈك پىروژنا قورىمىسى
ماتىرىيالى :

پىروژنا ، سەۋزە ، يېسىۋلەك ، پىياز ، سوڭپىياز ، قىزىلمۇچ قىيامى ، تۇز
تەييارلاش ئۇسولى :

1. پىروژنىنى ئۇزۇنچاق ياكى ياپىلاق توغرايمىز ، سەۋزە ، يېسىۋلەك ، پىيازلارنى قەلەمچە توغرىۋالىمىز .
2. قازاننى ئېسىپ ، ياغ قۇيۇپ قىزىغاندا ، پىيازنى سېلىپ مەززىلىك پۇراق چىققاندا ، توغرالغان سەۋزىنى سېلىپ قورۇيمىز .
3. 200 مىللىلىتىر شورپا ياكى سۇ قۇيۇپ قاينىغاندا ، يېسىۋلەكنى سېلىپ قاينىتىمىز .
4.قىزىلمۇچ قىيامىنى سېلىپ ، ئارىلاشتۇرۇپ قاينىغاندا ، پىروژنىنى سېلىپ ، ئوتتۇرھال - بوش ئوتتا سۈيى قويۇلغۇچە قاينىتىمىز .
5. تۇز تەمىنى تېتىپ ، تاتلىققا ئامراقلار ئازراق شېكەر سېلىۋېتىپ ، توغرالغان سوڭپىيازنى سېلىپ ، بىر مېنۇت قورۇيمىز ، ئاچچىق - چۈچۈك ، مەززىلىك ، ئىشتەينى ئاچىدىغان پىروژنا قورىمىسى تاييار بولدى . مەرھەمەت !