مۇنبەر ئۇسلۇبىنى ئالماشتۇرۇشكەڭ ئېكران

  • 8ئىنكاس
  • 938كۇرىلىشى

پۇشۇرۇقلاردىكى ئۇچۇرغان مەسىللەرنى ھەل قىلىش ئۇسۇلى؟ [ئۇلىنىشنى كوپىيەلەش]

 
ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى
4303
جىنسى:
ئوغۇل
دەرىجىسى
ئاشپەز ئۇستام
يازما
158
نادىر تىما
14
مۇنبەرپۇلـــى
40
شۆھـرىتـــــى
1830
تۆھپــــــــــە
44
سودا پۇلــــى
427
ياخشـى باھا
292
تەجىربىسى
87%
ھالىتى
ئالاقەQQ
بۇ يەرنى چېكىپTAپاراڭلىشىڭQQ
توردا:
  • 152 سائەت
  • تىزىم:
    2011-09-30
    ئاخىرقى:
    2012-10-22
    — بۇ تېماaxtuzi جەۋھەرلەش(2011-12-30) —
    1.تورت بولكىسىنى ئىشلەپ چىقارغان ۋاقىتتا تورت مىيى ئاستىغا چۆكمە بولۇپ قاتتىق پارچىلارنى شەكىللەندۈرسە قانداق ھەل قىلىش كىرەك؟
    ج:تورىت بولكىسىنى ئىشلەپ چىقىرىشتىن بۇرۇن شىكەرنە تولۇق ئىرىتىش.ئاندىن تورت مىيىنى قوشۇپ تىز سۈرئەتتە ئايلاندۇرۇش كىرەك،
    2.تورت بولكىسى ياخشى ئارلاشماي دانچە ھاسىل قىلسا قانداق ھەل قىلىش كىرەك؟
    ج:ئاساسلىغى سۇ مىقدارىنىڭ يىتەرلىك بولماسلىقى كەلتۈرۈپ چىقارغان بولۇپ.مۇۋاپىق مىقداردا سۇ ياكى سۈت قوشۇش كىرەك،
    3.تورت بولكىسى ئاسان يىرىلىپ كەتسە ۋە ياكى يۇمشاق چىقمىسا قانداق ھەل قىلىش كىرەك؟
    ج:تۇخۇم بىلەن ماي مىقدارى يىتەرلىك بولمىغان.مۇۋاپىق مىقداردا.تۇخۇم ۋە ماي قوشۇش كىرەك
    4.تورت دوخۇپكىدىن چىققاندىن كىيىن بەك ئاق بولسا قانداق قىلىش كىرەك؟
    ج:ئاساسلىقى پۇشۇرۇش ۋاقتىنىڭ ئۇزۇن ئوت كۈچىنىڭ بىر قەدەر كۈچلۈك بولۇشى كەلتۈرۈپ چىقارغان.شۇنىڭ ئچۈن پۇشۇرۇش ۋاختىنى مۇۋاپىق تەڭشەش ئوت كۈچۈنىڭ كۈچلۈك بولۇپ قىلىشنىڭ ئالدىنى ئىلىش ۋە تەڭشەش كىرەك،
    5.تورتنىڭ ئىچكى تۈزۈلۈشى قوپال بولسا قانداق قىلىش كىرەك؟
    ج:خۇرۇچلارنى ئارلاشتۇرۇش بىلەن مۇناسىۋەتلىك.تىز سۈرئەتلىك ئارلاشتۇرۇشتىن كىيىن ئاستا سۈرئەتتە بىر مىنۇت ئارلاشتۇرۇپ تەركىۋى قىسمىدىكى  گازنى ھەيدەش كىرەك
    6.تورتى پۇشۇرۇپ بولغاندىن كىيىن چۆكمە بولۇپ قالسا قانداق قىلىش كىرەك ؟
    ج:شىكەرنى تەكشى ئارلاشتۇرۇپ ئىرىتىش ئاندىن سۇماينى ئاستا-ئاستا قۇيۇپ تەكشى ئارلاشتۇرۇش كىرەك،
    7.تورتنىڭ كۆپۈشى ياخشى بولمىسا قانداق قىلىش كىرەك؟
    ج:تۇخۇمنى ياخشى ئارلاشتۇرۇش.ئۇننى قوشقاندىن كىيىن ئارلاشتۇرۇش ۋاقتىنىڭ ئۇزۇن بولۇپ كىتىشىنىڭ ئالدىنى ئىلىش.تۇخۇمنى ئىشلەتكەندە چوقۇم يىڭى تۇخۇم ئىشلىتىش.بارلىق خۇرۇچلارنى تەكشى ئارلاشتۇرۇپ بولغاندىن كىيىن دەرھال پۇشۇرۇش.ئۇزۇن ۋاقىق قويۇپ قويماسلىق كىرەك.
    8.تورىت بولكىسىنى كەسكەندە توشۈكچە ھاسىل بولۇپ قىلىشنىڭ سەۋەبى؟
    ج:شىكەر مىقدارى كۆپ بولۇپ كەتكەن.خۇرۇچلار تەكشى ئارلاشتۇرۇلمىغان.ئۇن تەركىپلىك خۇرۇچلارنى تاسقاپ تازلاشتىن ئۆتكۈزمىگەن.خىمىرنىڭ سۇ مىقدارى يىتەرلىك بولمىغان.ئويقا قويۇپ پۇشۇرغاندا ئوت كۈچى بەك كۈچلۈك بولۇپ كەتكەن،
    9.بولكا ئىشلەپ چىقارغاندا شىكەر مىقدارى قانداق تەڭشىلىدۇ؟
    جئوخشاش بولمىغان بولكىلارغا قاراپ شىكەرنىڭ مىقدارى0-25پىرسەنتگىچە بولىدۇ.قاتتىق بولكا ئىشلەپ چىقارغاندا شىكەر مىقدارى يوق بولىدۇ.تۇزلۇق بولكىغا 4-8 پىرسەنگىچە شىكەر قوشۇلىدۇ.ئاساسلىق ئىستىمال قىلىدىغان بولكىغا 10-14پىرسەنتگىچە شىلەر قوۇلىدۇ.تاتلىق بولكىغا 16-20 پىرسەنتگىچە شىكەر قوشۇلىدۇ.
    10.خىمىرنى تىز سۈرئەتتە يۇغۇرغاندا نىمە ئۈچۈن تەركىۋىدە ئوكسىگىن بولغان خۇرۇچلارنى باشتا قوشىمىز.
    ج:چۈنكى بۇنداق قىلغاندا بولكىنىڭ كۆپتۈرۈش ۋاقتى ۋاقتىنى قىسقارتىپ.خىمىرنىڭ كۆپۈش جەريانىنىمۇ قىسقارتىدۇ.شۇنىڭ ئۈچۈن تەركىۋىدە ئوكسىگىن بولغان خۇرۇچلارنى قوشۇپ خىمىرنىڭ ئوكسىدلىنىپ پىشىشىنى  ئىلگىرى سۈرىمىز.
    11.ياز كۈنى تىمپىراتۇرا يۇقىرى بولغاندا مۇز ۋە ياكى سوغۇق سۇ قوشۇپ يۇغۇرۇشقا بولامدۇ؟
    ج:يازدا ھاۋا ئىسسىق تىمپىراتۇرا بىر قەدەر يۇقىرى بولغاچقا.خۇرۇچلارنى ئارلاشتۇرغان ۋاقىتتا مۇزلىتىلغان سۇ ياكى مۇز پارچىسى قوشۇش ئارقىلىق تىمپىراتۇرىنى تۆۋەنلىتىش كىرەك.مۇز پارچىسىنى قوشقاندا ئاۋال ئاستا سۈرئەتتە ئارلاشتۇرۇش خۇرۇچلار تولۇق ئىرىپ بولغاندىن كىيىن ئارلاشتۇرۇش سۈرئىتىنى تىزلىتىشكە بولىدۇ.
    12.ئوراپ اچىلانغان بولكا نىمىشقا ئاسان كۆكۈرۈپ قالىدۇ؟
    ج:بولكىنى دوخۇپكىدىن چىقارغاندىن كىيىن تولۇق سوۋۇتماي تۇرۇپ قاچىلانغان .ئورالغان بوشلۇق ئىچىدە سۇ تامچىلىرى ھاسىل بولۇپ قىلىپ ئورالغان بولكىنىڭ تىز سۈرئەتتە كۆكۈرۈپ قىلىشىنى كەلتۈرۈپ چىقارغان.بۇنداق ئورىغاندا ئاسان كۆكۈرۈپ قالىدۇ.
    13.بولكىنى پۇشۇرغاندا دوخۇپكىنىڭ ئاستە ۋە ئۈستى ئوتىنى قانداق تەڭشەش كىرەك؟
    ج:بولكىنى پۇشۇرغاندا ھەرخىل تۈرى ۋە ھەجىمىنىڭ .شەكىلىنىڭ.دوخۇپكىنىڭ ئوخشاش بولماسلىقىغا ئاساسەن گىرادۇسىمۇ ئوخشاش بولمايدۇ.ئادەتتە بولكىنىڭ ھەجىمى قارنچە چوڭ بولسا.ئۆز ئىچىگە ئالغان ھەجىمىمۇ چوڭ بولىدۇ.ئىھتىياجلىق بولغان تىمپىراتۇرىسى تۆۋەن بولىدۇ.ئۇتقا قويۇش ۋاقتى ئۇزۇن بولىدۇ. ئادەتتە بولكىنىڭ ھەجىمى قارنچە كىچىك بولسا.ئۆز ئىچىگە ئالغان ھەجىمىمۇ كىچىك بولىدۇ.ئىھتىياجلىق بولغان تىمپىراتۇرىسى يۇقىرى بولىدۇ.ئۇتقا قويۇش ۋاقتى قىسقا  بولىدۇ.
    14.بولكا پىشقاندىن كىيىن سىرتقى يۈزىگە سۈركەپ بولكىنى سىلىق  پارقىراق قىلدىغان خۇرۇچنى قانداق تەڭشەيمىز؟
    ج:ئادەتتە بۇنىڭ نىسبىتى تۇخۇم 100 پىرسەنىت.شىكەر 30پىرسەنىت.تاڭ جىياۋ 30 پىرسەنىت.سۇماي 30 پىرسەنەت.يۇقارقى ماتىرياللارنى تەكشى ئارلاشتۇرۇش كىرەك،
    15.تورىت بەك تاتلىق بولغاندا قانداق قىلىش كىرەك؟
    ج:مۇۋاپىق مىقداردا تۇز قوشۇش كىرەك.تۇز قوشقاندا تاتلىقلىق دەرىجىسىنى تۆۋەنلىتىپ پۇراقنى كۈچەيتىدۇ،

    مەزكۇريازماغا بولغان كۆز - قارىشىڭىزنى يوللاپ بېقىڭ

    ھەيران

    تەسرلىك

    خوشال

    رەنجىش

    ئالامەت

    ياخشى

    رەھمەت
     
    ئەزا ئۇچۇرى
    تىزىم نۇمۇرى
    435
    جىنسى:
    مەخپى
    دەرىجىسى
    ئالىي ئەزا
    يازما
    1139
    نادىر تىما
    4
    مۇنبەرپۇلـــى
    15765
    شۆھـرىتـــــى
    11735
    تۆھپــــــــــە
    62
    سودا پۇلــــى
    10474
    ياخشـى باھا
    1414
    تەجىربىسى
    34%
    ھالىتى
    ئالاقەQQ
    بۇ يەرنى چېكىپTAپاراڭلىشىڭQQ
    توردا:
  • 648 سائەت
  • تىزىم:
    2009-05-01
    ئاخىرقى:
    2012-10-21
    شەرەپ مىدالى

    مۇشۇ ئاپتورنىڭكىنىلا كۆرۈش 1 ئېلان قىلىنغان: 2011-12-30
    مۇشۇنداق سۇئال - جاۋاپلارنىڭ پايدىلىنىش قىممىتى يۇقۇرى بولىدىكەن، داۋاملىق يوللاپ تۇرۇڭ!

    ئەزا ئۇچۇرى
    تىزىم نۇمۇرى
    2273
    جىنسى:
    قىز
    دەرىجىسى
    ئالىي ئەزا
    يازما
    1044
    نادىر تىما
    1
    مۇنبەرپۇلـــى
    4887
    شۆھـرىتـــــى
    10083
    تۆھپــــــــــە
    3
    سودا پۇلــــى
    10050
    ياخشـى باھا
    1080
    تەجىربىسى
    29%
    ھالىتى
    ئالاقەQQ
    بۇ يەرنى چېكىپTAپاراڭلىشىڭQQ
    توردا:
  • 164 سائەت
  • تىزىم:
    2011-02-11
    ئاخىرقى:
    2012-10-20
    شەرەپ مىدالى

    مۇشۇ ئاپتورنىڭكىنىلا كۆرۈش 2 ئېلان قىلىنغان: 2011-12-30
    پايدىلىنىش قىممىتى يۇقىرىكەن .
    رەھمەت.

    بىر كۈنۈڭ ئۆتسە قەبرىگە بىرقەدەم يېقىنلايسەن . .....
                                             ئۆلۈمگە ياخشى تەييارلىق قىل  ...........
    ئەزا ئۇچۇرى
    تىزىم نۇمۇرى
    64
    جىنسى:
    ئوغۇل
    دەرىجىسى
    باشقۇرغۇچى
    يازما
    2898
    نادىر تىما
    45
    مۇنبەرپۇلـــى
    4195
    شۆھـرىتـــــى
    1150
    تۆھپــــــــــە
    50
    سودا پۇلــــى
    10018740
    ياخشـى باھا
    8388590
    تەجىربىسى
    36825%
    ھالىتى
    ئالاقەQQ
    بۇ يەرنى چېكىپTAپاراڭلىشىڭQQ
    توردا:
  • 952 سائەت
  • تىزىم:
    2009-02-18
    ئاخىرقى:
    2012-09-05
    شەرەپ مىدالى

    مۇشۇ ئاپتورنىڭكىنىلا كۆرۈش 3 ئېلان قىلىنغان: 2011-12-30
    مۇنبىرىمىزنىڭ   خاسلىقى  ئۈچۈن   ناھايىتى  موھىم  بولغان ، پايدىلىنىش  قىممىتى  يۇقۇرى   ،  ئەمىلى  قىيىنچىلىقنى  ھەلقىلىشتا    بەلگىلىك قىممىتى  بار  تېمىكەن  رەھمەت   سىزگە  !!

    جان ئارامى  ئىزدىسەڭ  ئاشپەزگە كەل ،
    شاھ تائامى  ئىزدىسەڭ  ئاشپەزگە كەل !
    ئەزا ئۇچۇرى
    تىزىم نۇمۇرى
    538
    جىنسى:
    مەخپى
    دەرىجىسى
    باشقۇرغۇچى
    يازما
    692
    نادىر تىما
    4
    مۇنبەرپۇلـــى
    9592
    شۆھـرىتـــــى
    7490
    تۆھپــــــــــە
    44
    سودا پۇلــــى
    5744
    ياخشـى باھا
    942
    تەجىربىسى
    21%
    ھالىتى
    توردا:
  • 767 سائەت
  • تىزىم:
    2009-05-15
    ئاخىرقى:
    2012-10-06
    شەرەپ مىدالى

    مۇشۇ ئاپتورنىڭكىنىلا كۆرۈش 4 ئېلان قىلىنغان: 2011-12-30
    مەن دىمەكچى بولغاننى ئاشتۇزى ئۇستاز دەپ بوپتۇ ،،،،مۇنبىرىمىزدە مۇشۇنداق تېمىلارنى كوپلەپ ئۇچراتسامكەن دەيمەن  

    تارىخنى ئۆزگەرتكىلى بولمايدۇ، ئەمما كەلگۈسىنى ياراتقىلى بولىدۇ.
    ئەزا ئۇچۇرى
    تىزىم نۇمۇرى
    2733
    جىنسى:
    قىز
    دەرىجىسى
    چولپان ئەزا
    يازما
    507
    نادىر تىما
    1
    مۇنبەرپۇلـــى
    7313
    شۆھـرىتـــــى
    5122
    تۆھپــــــــــە
    40
    سودا پۇلــــى
    5270
    ياخشـى باھا
    631
    تەجىربىسى
    80%
    ھالىتى
    توردا:
  • 206 سائەت
  • تىزىم:
    2011-03-30
    ئاخىرقى:
    2012-10-17
    مۇشۇ ئاپتورنىڭكىنىلا كۆرۈش 5 ئېلان قىلىنغان: 2011-12-31
    ئۇستامدەكلا تەجىربىلىكەنسىز

    ئەزا ئۇچۇرى
    تىزىم نۇمۇرى
    2712
    جىنسى:
    قىز
    دەرىجىسى
    دائىملىق ئەزا
    يازما
    68
    نادىر تىما
    0
    مۇنبەرپۇلـــى
    2590
    شۆھـرىتـــــى
    730
    تۆھپــــــــــە
    40
    سودا پۇلــــى
    890
    ياخشـى باھا
    175
    تەجىربىسى
    35%
    ھالىتى
    ئالاقەQQ
    بۇ يەرنى چېكىپTAپاراڭلىشىڭQQ
    توردا:
  • 188 سائەت
  • تىزىم:
    2011-03-28
    ئاخىرقى:
    2012-03-14
    شەرەپ مىدالى

    مۇشۇ ئاپتورنىڭكىنىلا كۆرۈش 6 ئېلان قىلىنغان: 01-01
    ئەھمىيەتلىك تىمىكەن

    ئەزا ئۇچۇرى
    تىزىم نۇمۇرى
    4034
    جىنسى:
    ئوغۇل
    دەرىجىسى
    چولپان ئەزا
    يازما
    667
    نادىر تىما
    1
    مۇنبەرپۇلـــى
    1925
    شۆھـرىتـــــى
    6738
    تۆھپــــــــــە
    1
    سودا پۇلــــى
    6584
    ياخشـى باھا
    704
    تەجىربىسى
    96%
    ھالىتى
    ئالاقەQQ
    بۇ يەرنى چېكىپTAپاراڭلىشىڭQQ
    توردا:
  • 606 سائەت
  • تىزىم:
    2011-09-10
    ئاخىرقى:
    2012-10-20
    مۇشۇ ئاپتورنىڭكىنىلا كۆرۈش 7 ئېلان قىلىنغان: 02-27
    پايدىلىنىش قىممىتى يۇقرىكەن ، قولىڭىزغا دەتكەلمىسۇن قىرىندىشىم
    تىمىڭىزغا رەخمەت.

    ئەزا ئۇچۇرى
    تىزىم نۇمۇرى
    6731
    جىنسى:
    مەخپى
    دەرىجىسى
    ئوت يۈرەك
    يازما
    506
    نادىر تىما
    0
    مۇنبەرپۇلـــى
    5131
    شۆھـرىتـــــى
    5120
    تۆھپــــــــــە
    0
    سودا پۇلــــى
    5120
    ياخشـى باھا
    532
    تەجىربىسى
    75%
    ھالىتى
    ئالاقەQQ
    بۇ يەرنى چېكىپTAپاراڭلىشىڭQQ
    توردا:
  • 152 سائەت
  • تىزىم:
    2012-02-15
    ئاخىرقى:
    2012-03-23
    مۇشۇ ئاپتورنىڭكىنىلا كۆرۈش 8 ئېلان قىلىنغان: 02-28
    مەن ئاشپەز مونبىرىگە ئەزا بولغىنىمدىىن خۇشالمەن    

    تىز سۈرئەتئىنكاس
    چەكلىك250 بايت
    ئىنكاس يوللىغاندا تىما بىلەن مۇناسىۋەتسىز ئىنكاسلارنى يوللىماڭ ، خاسلىقنى ساقلاڭ،  بىزنى قوللاڭ !!!
     
    ئالدىنقىسى كېيىنكىسى