—
بۇ يازمىنى ئاشپەز قوي گۆشى قورىمىلارنى تەييارلاش دىن بۇ سەھىپىگە يۆتكەپ كەلدى(2011-11-19)
—
كاتلىت
ئاساسى ماتىريال: قوينىڭ لوق گۆشىدىن 200 گىرام ، بەرەڭگە 1 تال
قوشۇمچە خۇرۇچلار: سېرىق ماي، تۇخۇم ، تۇز ، قارامۇچ تالقىنى ، غولپىياز، ئۇۋاق مۇچ ، ئۇن، سۇ يېغى ئىھتىياجغا قاراپ
ئىشلەش ئۇسۇلى: ئالدى بىلەن گۆش بىلەن غول پىيازنى خېمىردەك چانىۋالىمىزدە تۇز ، تۇخۇم ، قارامۇچتالقىنى، ئۇۋاق مۇچ بىرىپ
تەملەندۇرىمىز، ئاندىن بەرەڭگىنى ئاقلاپ پىشۇرۇپ ئىزىپ 1 تال تۇخۇم چېقىپ ، تۇز ، سېرىق ماي سېلىپ قوچۇپ كۆپتۈرىمىز
تاۋغا ئازراق ماي قۇيۇپ ، گۆشنى ئوخشاش چوڭلۇقتا 3 تال زۇۋلا قىلىپ ئالقىنىمىز بىلەن دۇگىلەك بېسىپ ئىككى يۇزىنى
ئۇنغا مىلەپ تاۋ قازانغا سېلىپ سىڭىشتۈرۈپ ئىككى يۈزىنى ئۆرۇپ قىزارتىپ پىشۇرىمىزدە تەخسىگە رەتلىك تىزىپ
يەنە بىر تەرىپىگە كۆپتۈرۈلگەن بەرەڭگىنى ئاۋيلاپ قوشۇقتا رەتلىك قىرلاپ سالىمىز ، قالغان كۆكتاتنى ئېھتىياجىمىزغا
قاراپ تاللاپ تىزساق بولىدۇ . ئەممازە كاتىلىت ئۈستىگە پەمىدۇر شەربىتىدىن ئازىراق قۇيۇپ ئىستىمال قىلىمىز
ئەسكەرتىش: بەرەڭگىنى كۆپتۇرۇپ يىگۈڭىز كەلمىسە ، ئىھتىياجىڭىز بويىچە مايدا پىشۇرۇپ يىسىڭىزمۇ بولىدۇ