ماتىريالى:تەرخەمەك ئۇچ دانە

تەم خۇرۇچلىرى:تۇز،ئاق شېكەر،ئەتكەن قىزىلمۇچ-ئاچچىقسۇ
تەييارلاش:تەرخەمەكنىڭ سىرىتقى پوستىنى ئاقلاپ،پاكىز يۇيۇپ،
قەلەمچەقىلىپ تورايمىز(رەسىمدە كورسىتىكگەندەك) گۇللۇك پىچاق
بولمىسا ئادەتتىكىدەك توغرىساقمۇ بۇلىدۇ.
تەرخەمەكنى تەخسىگە رەتلىك ئېلىپ ئۇزىمىز ياقتۇردىغان؛مەسلەن:
ئەسلى تەمدە،تۇز بىلەن،شىكەر سىپىپ ياكى قىزىلمۇچ-ئاچچىقسۇغا
ئارلاشتۇرۇپ ئىستىمال قىلسىڭىزمۇ بۇلىدۇ.

ئالاھىدىلىكى:قىزىتمىنى پەسەيتىدۇ،قاندىكى ماي ماددىسىنى،توۋەنلىتىدۇ
چىراينى گۇزەللەشتۇرىدۇ.قان بېسىمى يۇقىرى،كىشىلەرنىڭ مىجەزىگە ياقىدۇ.
مىزاجى ھول سوغاق كىشىلەر ئازراق ئىستىمال قىلسا ياخشى.
چۇنكى تەرخەمەكنىڭ تەبىئىتى ھۆل سوغوق.