خۇرۇچلار: 100 گىرام ئۇن بىردانە تۇخۇم،مۇۋاپىق مىقداردا تۇز ۋە ئۈسۈملۈك مېيى.
پىشۇرۇش ئۇسۇلى : تۇخۇم چىنىگە چېقىلىپ،ئۇن ۋە ئازراق تۇز سېلىنىپ،ئىلمان سۇدا سۇيۇق خېمىر قىلىنىدۇ. ساپلىقتا ماي چۈچۈتۈپ،ئۈستىگە خېمىر تۈكۈلۈپ،قۇشۇق بىلەن تەكشى يارىتىپ پىشۇرىلىدۇ.
شىپالىق رولى : ۋىتامىنلار ۋە ئۇزۇقلۇقى مول بۇلۇپ،ئۆرۈلۈش- سۇقۇلۇشتىن زەخمىلەنگەنلەر،كۆكيۈتەل بالىلار ۋە ئوپراتسىيە قىلىنغان كىسەللەرگە شىپا بولىدۇ.
كىلىش مەنبەسى: <يېمەكلىك ئارقىلىق داۋالاش> دىگەن كىتابتىن.
http://dihanogli.cn/ShowPost.asp?ThreadID=398