| |||||||||
0999yurut ساغلام تەندە ساپ ئەقىل | ھەر كۈنى قانچىلىك گۆش ئىستېمال قىلىش مۇۋاپىق ؟ھەر كۈنى قانچىلىك گۆش ئىستېمال قىلىش مۇۋاپىق ؟ ئوزۇقشۇناسلار خېلى بۇرۇنلا ئىستېمال قىلىۋاتقان گۆشنىڭ تەركىبىدە نۇرغۇن ماددىلار بار ، گۆش ئىستېمال قىلىشتىن باش تارتىش ئاقىلانىلىك ئەمەس دەپ كۆرسەتكەن . ئۇنداققتا ئىستېمال قىلىدىغان گۆشنىڭ مىقدارى قانچىلىك بولغاندا ، بىر قەدەر مۇۋاپىق بولىدۇ ؟ ئادەتتىكى ئەھۋالدا ، ھەر كۇنى ئىستېمال قىلىدىغان گۆشنىڭ مىقدارىغا قۇيۇلدىغان تەلەپ تۆۋەندىكىچە . 1__ 3 ياشلىقلار : 75 گىرام ؛ 4_ 6 ياشلىقلار: 100 گىرام ؛ 7 __ 10 ياشلىقلار : 120 گىرام ؛ 11__13 ياشلىقلار : ئوغۇللار 140 گىرام ، قىزلار 130 گىرام ؛ 14__ 17 ياشلىقلار ئوغۇللار 150 گرام ،قىزلار 140 گرام ؛ ئەقلى ئەمگەك قىلىدىغانلاردىن قۇرامىغا يەتكەنلەر : ئوغۇللار 140 گىرام ، ئاياللار 120 گىرام ؛ يېنىڭ جىسمانى ئەمگەك بىلەن شۇغۇللىنىدىغانلاردىن قۇرامىغا يەتكەنلەر ؛ ئەرلەر 150 گىرام ، ئاياللار 130 گىرام ؛ ئوتتۇرا ھال جىسمانى ئەمگەك بىلەن شۇغۇللىنىدىغانلاردىن ئەرلەر 160 گىرام ، ئاياللار 140 گىرام ؛ ئېغىر جىسمانىي ئەمگەك بىلەن شۇغۇللىنىدىغانلاردىن ئەرلەر 190 گىرام ، ئاياللار 160 گىرام ؛ 60__ 75 ياشلاردىكى ياشانغانلاردىن ئەرلەر 120 گىرام ، ئاياللار 110 گىرام ؛ 75 ياشتىن ئاشقان ياشانغانلار ھەر كۈنى ئىستېمال قىلىدىغان گۆش مىقدارى 100 گىرامدىن ئېشىپ كەتمەسلىكى كېرەك . ھەر بىر ئادەم ئادىتى ۋە ھەۋىسى ئوخشاش بولمايدۇ ، شۇڭا ، ئىستېمال قىلىدىغان گۆش مىقدارنى ئەمەلى ئەھۋالىغا ئاساسەن تەڭشەپ تۇرۇش كېرەك . CDC ___ باشقۇرغۇچى : musallas تەرىپىدىن تەستىقلاندى . تەستىقلانغان ۋاقتى : 2008-04-12
| |||||
---|---|---|---|---|---|---|
@REXTA@ | رەھمەت سىزگە.........بىلىۋالدىم.............
| |||||
---|---|---|---|---|---|---|
ismat دەرىجىسى :شەبنەم ئەزاسى | بىلىۋىلىشقا تېگىشلىك تېما يۇللاپسز .رەخمەت .
| |||||
---|---|---|---|---|---|---|
atuxboy526 دەرىجىسى :دائىملىق ئەزا | رەخمەت سىز گە پايدىلنىش قىممىتى بار تىما يوللاپ سىز
| ||||
---|---|---|---|---|---|
yuilgun دەرىجىسى :شەبنەم ئەزاسى | مەن ئادەتتە بېر ئايلە 4 ئادەم 20 كېلو گوش ئېستېمال قېلېمېز
سەل نورمېدېن ئارتۇقكەن بېلېۋالدېم | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
yigana2 | ھەجەپ بەلەن نەرسىلەرنى يوللھيسىز جۇمۇ.......
| |||||
---|---|---|---|---|---|---|