| |||||||
tanhagul527 دەرىجىسى :يېڭى ئۆگەنگۈچى | ئالامەت نەرسىلەرنى ئۆگىنۋالغىڭىز بارمۇ؟ ئۇنداقتا بۇنىڭغا قاراڭ!1.داغلانغان يېغىڭىزنىڭ چاچراپ كەتمەسلىكى ئۈچۈن قازانغا ئازراق تۇز سېلىڭ.
2.ياغلارنى مىس قاچىلاردا ساقلىماڭ، سۈپىتى بۇزۇلىدۇ. ياغلارنى، بولۇپمۇ سېرىقماينى قاراڭغۇ يەردە ساقلاش كېرەك، چۈنكى قۇياش نۇرى تەسىر قىلسا، ئۇنىڭدا ياغ كىسلاتاسى ھاسىل بولىدۇ. بۇ كىسلاتا ئىنسان ئورگانىزىمىغا زىيانلىق. 3. سىرلىق قاچىلار قايناق سۇغا كۆپ سېلىنسا سىرى چۈشۈپ كېتىدۇ. 4.قاچا يۇغان چېغىڭىزدا سۇغا بىر ئاز تۇز سالسىڭىز، قاچا تېز يۇيۇلىدۇ. چاي داغ بولسا ئىتتىك چىقىپ كېتىدۇ. 5.گۈرۈچ، سۆك قاتالىقلارنى قايناق سۇغا سېلىپ تېز قاينىتىڭ، بولمىسا ئۇلار قاچىنىڭ ئاستىغا چاپلىشىۋالىدۇ. 6.سۇيۇق تاماقلار قاتتىق قاينىتىلسا سۈپىتى ئۆزگىرىپ قالىدۇ، شۇڭا ئاستا قاينىتىش لازىم. 7.قېتىق، قايماق، سۈت، سىركە، پەمىدۇ، پىياز سېلىنغان تائاملارنى، ھەتتە قىش پەسلىدىمۇ ئۇزاق ساقلاشقا بولمايدۇ، ئۇلار تېز ئېچىپ قېلىشى مۇمكىن، بونداق تائاملارنى مەخسۇس قاچىلاردا، سوغۇق ھاۋادا ياكى توڭلاتقۇدا ساقلىغان ياخشى. 8.گۆشنى توغرالغان پىياغا ئارىلاشتۇرۇپ ساپال قاچىغا سېلىپ قويسىڭىز 2 ~ 3 كۈنگىچە بۇزۇلمايدۇ. 9.تۇزنى تاماققا قاچان سېلىشنىمۇ بىلىش كېرەك. گۆش، بېلىق، كۆتاتلار قورۇمىسىغا تۇزنى ئالدىن، پەقەت كارتوشكا(ياڭيۇ) نى ئايرىم قورىغاندا پىشىشتىن سەل بۇرۇن سېلىڭ. 10.گۆش قورۇلۇۋاتقاندا پات -پات سۇ قۇيۇپ تۇرۇلسا، ئۇ مەززىلىك پىشىدۇ. 11.مۇزلىغان گۆشنى سوغۇق سۇغا سېلىپ پىشۇرماڭ. چۈنكى، ئاستا - ئاستا ئىسسىق ئۆتكەن گۆشتە ۋىتامىنلار يوقىلىپ بارىدۇ، تەمى قالمايدۇ، مۇزلىغان گۆشنى قايناپ تۇرغان سۇدا پىشۇرۇش لازىم. 12.تەرخەمەك، پىدىگەن، پەمىدۇ ۋە يېڭى سەۋزىنى قىرىۋەتمەي ئىستېمال قىلىڭ، تېز ھەزىم بولىدۇ ۋە پايدىلىق. 13.مەيدە قاينىغاندا سەۋزە، پىدىگەن، تۇرۇپ ۋە باشقا كۆكتايلارنى يېيىش كېرەك. 14.بەزى كۆكتاتلارنى سىركىلىك سوغا سېلىپ قويسىڭىز، تىرىلىپ كېتىدۇ. 15.تائام كۆيسە قازاننى ئوتتىن ئېلىپ سوغۇق يغا سالىسىز، ئاندىن قازاننىڭ ئاستىغا يېپىشقان كۆيۈندى - قىسىرماقنى قالدۇرۇپ، تاماقنى باشقا قاچىغا ئالىسىز ۋە پىشۇرۇشنى داۋاملاشتۇرسىڭىز بولىدۇ. 16.تۇزلۇق بولۇپ كەتكەن تاماققا 2~3 تال ياڭيۇ سالسىڭىز، تۇزىنى ئۆزىگە تارتىۋالىدۇ. 17.پىچاقنى بىر ئاز سۇغا تەگكۈزۈپ پىياز توغرىسىڭۇىز كۆزىڭىز ئېچىشمايدۇ. 18.ئېشىپ قالغان بولۇ، شويلا، قورۇما قاتارلىق تائاملار ئىسستىپ يېيىلمەكچى بولسا، ئۇنىڭغا بىر باشپىيازنى ئۇششاق توغراپ قوشۇۋېتىڭ. بۇ تاماقنىڭ تەمىنى ئەسلى ھالىتگە كەلتۈرىدۇ. 19.ئەگەر قويۇق تاماقلار (پولۇ، شويلا ، قورۇما ۋە باشقا قورۇمىلار) ھەددىدىن تاشقىرى ياغلىق بولۇپ كەتسە پولۇغا گۈرۈچ سېلىشتىن بۇرۇن، بىر نەچچە ياڭيۇنى سالسىڭىز ياغنى ئۆزىگە تارتىۋالىدۇ. 20.ئالما، بېھى، لىمون ۋە ئاپېلىسىن قاتارلىق مېۋىلەرنى داستىخانغا قويۇشتىن ئىلگىرى قايناق سۇ بىلەن چايقىۋەتسىڭىز، خۇشبۇي ھىدى پۇراپ تۇرىدۇ. 21.قاينىتىلغان سۈتكە(بىر لىتىر سۈتكە بىر لىتىر چاي قوشۇڭ) شېكەر سېلىپ قاينىتىپ، ئاغزى ئوچۇق ھالدا سوۋۇتۇلسا، ئۈچ كۈنگىچە ئېچىپ قالمايدۇ. 22.ئەگەر سۈت ئېچىپ قالغان بولسا، ئۇنى تۆكۈۋەتمەستىن خېمىرغا ئىشلەتسىڭىز، بۇ خېمىر يېڭى سۈت قوشۇلغاندىن ھېچ پەرق قىلمايدۇ. 23.خېمىر قىلىنىدىغان ئۇن پاكىز بولسمۇ تاسقاش كېرەك. چۈنكى بۇنداق قىلغاندا ئۇنىڭ ئارىسىغا ھاۋا كىرىدۇ ۋە خېمىر ياخشى كۆبجىيىدۇ. 24.پەمىدۇر قىيامىنىڭ يۈزى ئېچىپ قالمىسۇن دېسىڭىز، ئۇنىڭ يۈزىگە بىر ئاز تۇز سېپىپ، ماي تېمىتىپ قويۇڭ. 25.يېڭى سۈپۈرگىنى ئىشلىتىشتىن بۇرۇن سوپونلۇق قايناق سۇدا ھۆلدىۋەتسىڭىز ئۇزۇنغا چىدايدۇ. ___ باشقۇرغۇچى : xabnam تەرىپىدىن تەستىقلاندى . تەستىقلانغان ۋاقتى : 2008-04-09
| |||||
---|---|---|---|---|---|---|
ylkun ئوغلان دەرىجىسى :تېما چولپىنى | رەخمەت سىزگە ، جاپا چىكىپسىز ، ھارمىغايسىز !!!
| |||||
---|---|---|---|---|---|---|
SARSAN.315 دەرىجىسى :يېڭى ئۆگەنگۈچى | رەخمەت بىلىۋېلىشقا تىگىشلىك بىلىم ئىكەن
| |||||
---|---|---|---|---|---|---|
ahtorna0999 | رەخمەت ~~~~~~ھارمىغايسىز جۇمۇ ؟؟
| ||||
---|---|---|---|---|---|
arkinomar شەبنەم مۇنبىرى | بەك پايدىلىق ساۋاتلاركەن . رەخمەت سىزگە .
| ||||
---|---|---|---|---|---|
ASKAR0998 دەرىجىسى :تىرىشچان ئەزا | بۇ تىمىنى يوللاپ تازا ئوبدان ئىش قىپسىز يەنە يوللاپ تۇرۇڭ !!!!!!!!!!!
| |||||
---|---|---|---|---|---|---|
gulqikiz | بىلىشكە تىگىشلىك ئىشلار ئىكەن .
| |||||
---|---|---|---|---|---|---|
suzuk881 دەرىجىسى :شەبنەم ئەزاسى | رەھمەت ............
بەك ياخشى ئىكەن. | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
☆想你☆ دەرىجىسى :يېڭى ئۆگەنگۈچى | رەخمەت سىزگە بولسا يەنە مۇشۇنداق تىمىلارنى كۆپرەك يوللاپ تۇرغايسىز
| |||||
---|---|---|---|---|---|---|