سىز بۇ تېمىنىڭ 567ـ ئوقۇرمىنى
بۇ بەتتىكى تېما: ئالامەت نەرسىلەرنى ئۆگىنۋالغىڭىز بارمۇ؟ ئۇنداقتا بۇنىڭغا قاراڭ! IE دا ساقلىۋېلىش | تېما ساقلىغۇچتا ساقلاش | ئالدىنقى تېما | كېيىنكى تېما
tanhagul527

دەرىجىسى :يېڭى ئۆگەنگۈچى


UID نۇمۇرى : 36292
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 67
ئۇنۋان:2 دەرىجە ھازىرغىچە67دانە
شۆھرەت: 68 نۇمۇر
شەبنەم پۇلى: 670 سوم
تۆھپە: 0 نۇمۇر
ياخشى باھا: 0 نۇمۇر
توردىكى ۋاقتى :10(سائەت)
تىزىملاتقان :2008-03-22
ئاخىرقى :2008-05-07

چوڭ كىچىكلىكى :كىچىك نورمال چوڭئاپتور ئارخىۋىنى كۆرۈش قىسقا ئۇچۇر يوللاش يازما تەھرىرلەش نەقىل قىلىپ ئىنكاس يوللاش

 ئالامەت نەرسىلەرنى ئۆگىنۋالغىڭىز بارمۇ؟ ئۇنداقتا بۇنىڭغا قاراڭ!

1.داغلانغان يېغىڭىزنىڭ چاچراپ كەتمەسلىكى ئۈچۈن قازانغا ئازراق تۇز سېلىڭ.
2.ياغلارنى مىس قاچىلاردا ساقلىماڭ، سۈپىتى بۇزۇلىدۇ. ياغلارنى، بولۇپمۇ سېرىقماينى قاراڭغۇ يەردە ساقلاش كېرەك، چۈنكى قۇياش نۇرى تەسىر قىلسا، ئۇنىڭدا ياغ كىسلاتاسى ھاسىل بولىدۇ. بۇ كىسلاتا ئىنسان ئورگانىزىمىغا زىيانلىق.
3. سىرلىق قاچىلار قايناق سۇغا كۆپ سېلىنسا سىرى چۈشۈپ كېتىدۇ.
4.قاچا يۇغان چېغىڭىزدا سۇغا بىر ئاز تۇز سالسىڭىز، قاچا تېز يۇيۇلىدۇ. چاي داغ بولسا ئىتتىك چىقىپ كېتىدۇ.
5.گۈرۈچ، سۆك قاتالىقلارنى قايناق سۇغا سېلىپ تېز قاينىتىڭ، بولمىسا ئۇلار قاچىنىڭ ئاستىغا چاپلىشىۋالىدۇ.
6.سۇيۇق تاماقلار قاتتىق قاينىتىلسا سۈپىتى ئۆزگىرىپ قالىدۇ، شۇڭا ئاستا قاينىتىش لازىم.
7.قېتىق، قايماق، سۈت، سىركە، پەمىدۇ، پىياز سېلىنغان تائاملارنى، ھەتتە قىش پەسلىدىمۇ ئۇزاق ساقلاشقا بولمايدۇ، ئۇلار تېز ئېچىپ قېلىشى مۇمكىن، بونداق تائاملارنى مەخسۇس قاچىلاردا، سوغۇق ھاۋادا ياكى توڭلاتقۇدا ساقلىغان ياخشى.
8.گۆشنى توغرالغان پىياغا ئارىلاشتۇرۇپ ساپال قاچىغا سېلىپ قويسىڭىز 2 ~ 3 كۈنگىچە بۇزۇلمايدۇ.
9.تۇزنى تاماققا قاچان سېلىشنىمۇ بىلىش كېرەك. گۆش، بېلىق، كۆتاتلار قورۇمىسىغا تۇزنى ئالدىن، پەقەت كارتوشكا(ياڭيۇ) نى ئايرىم قورىغاندا پىشىشتىن سەل بۇرۇن سېلىڭ.
10.گۆش قورۇلۇۋاتقاندا پات -پات سۇ قۇيۇپ تۇرۇلسا، ئۇ مەززىلىك پىشىدۇ.
11.مۇزلىغان گۆشنى سوغۇق سۇغا سېلىپ پىشۇرماڭ. چۈنكى، ئاستا - ئاستا ئىسسىق ئۆتكەن گۆشتە ۋىتامىنلار يوقىلىپ بارىدۇ، تەمى قالمايدۇ، مۇزلىغان گۆشنى قايناپ تۇرغان سۇدا پىشۇرۇش لازىم.
12.تەرخەمەك، پىدىگەن، پەمىدۇ ۋە يېڭى سەۋزىنى قىرىۋەتمەي ئىستېمال قىلىڭ، تېز ھەزىم بولىدۇ ۋە پايدىلىق.
13.مەيدە قاينىغاندا سەۋزە، پىدىگەن، تۇرۇپ ۋە باشقا كۆكتايلارنى يېيىش كېرەك.
14.بەزى كۆكتاتلارنى سىركىلىك سوغا سېلىپ قويسىڭىز، تىرىلىپ كېتىدۇ.
15.تائام كۆيسە قازاننى ئوتتىن ئېلىپ سوغۇق يغا سالىسىز، ئاندىن قازاننىڭ ئاستىغا يېپىشقان كۆيۈندى - قىسىرماقنى قالدۇرۇپ، تاماقنى باشقا قاچىغا ئالىسىز ۋە پىشۇرۇشنى داۋاملاشتۇرسىڭىز بولىدۇ.
16.تۇزلۇق بولۇپ كەتكەن تاماققا 2~3 تال ياڭيۇ سالسىڭىز، تۇزىنى ئۆزىگە تارتىۋالىدۇ.
17.پىچاقنى بىر ئاز سۇغا تەگكۈزۈپ پىياز توغرىسىڭۇىز كۆزىڭىز ئېچىشمايدۇ.
18.ئېشىپ قالغان بولۇ، شويلا، قورۇما قاتارلىق تائاملار ئىسستىپ يېيىلمەكچى بولسا، ئۇنىڭغا بىر باشپىيازنى ئۇششاق توغراپ قوشۇۋېتىڭ. بۇ تاماقنىڭ تەمىنى ئەسلى ھالىتگە كەلتۈرىدۇ.
19.ئەگەر قويۇق تاماقلار (پولۇ، شويلا ، قورۇما ۋە باشقا قورۇمىلار) ھەددىدىن تاشقىرى ياغلىق بولۇپ كەتسە پولۇغا گۈرۈچ سېلىشتىن بۇرۇن، بىر نەچچە ياڭيۇنى سالسىڭىز ياغنى ئۆزىگە تارتىۋالىدۇ.
20.ئالما، بېھى، لىمون ۋە ئاپېلىسىن قاتارلىق مېۋىلەرنى داستىخانغا قويۇشتىن ئىلگىرى قايناق سۇ بىلەن چايقىۋەتسىڭىز، خۇشبۇي ھىدى پۇراپ تۇرىدۇ.
21.قاينىتىلغان سۈتكە(بىر لىتىر سۈتكە بىر لىتىر چاي قوشۇڭ) شېكەر سېلىپ قاينىتىپ، ئاغزى ئوچۇق ھالدا سوۋۇتۇلسا، ئۈچ كۈنگىچە ئېچىپ قالمايدۇ.
22.ئەگەر سۈت ئېچىپ قالغان بولسا، ئۇنى تۆكۈۋەتمەستىن خېمىرغا ئىشلەتسىڭىز، بۇ خېمىر يېڭى سۈت قوشۇلغاندىن ھېچ پەرق قىلمايدۇ.
23.خېمىر  قىلىنىدىغان ئۇن پاكىز بولسمۇ تاسقاش كېرەك. چۈنكى بۇنداق قىلغاندا ئۇنىڭ ئارىسىغا ھاۋا كىرىدۇ ۋە خېمىر ياخشى كۆبجىيىدۇ.
24.پەمىدۇر قىيامىنىڭ يۈزى ئېچىپ قالمىسۇن دېسىڭىز، ئۇنىڭ يۈزىگە بىر ئاز تۇز سېپىپ، ماي تېمىتىپ قويۇڭ.
25.يېڭى سۈپۈرگىنى ئىشلىتىشتىن بۇرۇن سوپونلۇق قايناق سۇدا ھۆلدىۋەتسىڭىز ئۇزۇنغا چىدايدۇ.

 

___ باشقۇرغۇچى : xabnam تەرىپىدىن تەستىقلاندى .

تەستىقلانغان ۋاقتى : 2008-04-09

 

Uyghurx.com
تەنھا گۈل
| ۋاقتى : 2008-04-09 21:02 [باش يازما]
ylkun
ئوغلان

دەرىجىسى :تېما چولپىنى


UID نۇمۇرى : 10858
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 1757
ئۇنۋان:13 دەرىجە ھازىرغىچە1757دانە
شۆھرەت: 1783 نۇمۇر
شەبنەم پۇلى: -30 سوم
تۆھپە: 2 نۇمۇر
ياخشى باھا: 20 نۇمۇر
توردىكى ۋاقتى :302(سائەت)
تىزىملاتقان :2007-01-01
ئاخىرقى :2008-05-09

چوڭ كىچىكلىكى :كىچىك نورمال چوڭئاپتور ئارخىۋىنى كۆرۈش قىسقا ئۇچۇر يوللاش يازما تەھرىرلەش نەقىل قىلىپ ئىنكاس يوللاش

 

رەخمەت سىزگە ،  جاپا چىكىپسىز ،                        ھارمىغايسىز !!!       
Uyghurx.com
            
       سەمىمىيتىڭىز ئەڭ ئاخىرىدا سىزنىڭ بارلىقىڭىزغا ئايلىنىدۇ ؛
.
| ۋاقتى : 2008-04-10 08:24 1 -قەۋەت
SARSAN.315

دەرىجىسى :يېڭى ئۆگەنگۈچى


UID نۇمۇرى : 29909
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 29
ئۇنۋان:2 دەرىجە ھازىرغىچە29دانە
شۆھرەت: 30 نۇمۇر
شەبنەم پۇلى: 290 سوم
تۆھپە: 0 نۇمۇر
ياخشى باھا: 0 نۇمۇر
توردىكى ۋاقتى :2(سائەت)
تىزىملاتقان :2008-01-14
ئاخىرقى :2008-05-07

چوڭ كىچىكلىكى :كىچىك نورمال چوڭئاپتور ئارخىۋىنى كۆرۈش قىسقا ئۇچۇر يوللاش يازما تەھرىرلەش نەقىل قىلىپ ئىنكاس يوللاش

 

رەخمەت بىلىۋېلىشقا تىگىشلىك بىلىم ئىكەن
Nahxilar
| ۋاقتى : 2008-04-10 09:34 2 -قەۋەت
ahtorna0999

ئالاھىدە ئىلگىرلەش
دەرىجىسى :تىرىشچان ئەزا


UID نۇمۇرى : 23965
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 555
ئۇنۋان:7 دەرىجە ھازىرغىچە555دانە
شۆھرەت: 596 نۇمۇر
شەبنەم پۇلى: 5385 سوم
تۆھپە: 55 نۇمۇر
ياخشى باھا: 10 نۇمۇر
توردىكى ۋاقتى :28(سائەت)
تىزىملاتقان :2007-10-19
ئاخىرقى :2008-05-11

چوڭ كىچىكلىكى :كىچىك نورمال چوڭئاپتور ئارخىۋىنى كۆرۈش قىسقا ئۇچۇر يوللاش يازما تەھرىرلەش نەقىل قىلىپ ئىنكاس يوللاش

 

رەخمەت ~~~~~~ھارمىغايسىز جۇمۇ ؟؟
Uyghurx.com
| ۋاقتى : 2008-04-10 10:00 3 -قەۋەت
arkinomar
شەبنەم مۇنبىرى

يازما يوللاش ئۇستىسى
دەرىجىسى :تېما چولپىنى


UID نۇمۇرى : 14689
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 1725
ئۇنۋان:13 دەرىجە ھازىرغىچە1725دانە
شۆھرەت: 1726 نۇمۇر
شەبنەم پۇلى: 7014 سوم
تۆھپە: 10 نۇمۇر
ياخشى باھا: 5 نۇمۇر
توردىكى ۋاقتى :1206(سائەت)
تىزىملاتقان :2007-04-19
ئاخىرقى :2008-05-11

چوڭ كىچىكلىكى :كىچىك نورمال چوڭئاپتور ئارخىۋىنى كۆرۈش قىسقا ئۇچۇر يوللاش يازما تەھرىرلەش نەقىل قىلىپ ئىنكاس يوللاش

 

بەك پايدىلىق ساۋاتلاركەن . رەخمەت سىزگە .
Nahxilar
| ۋاقتى : 2008-04-10 10:02 4 -قەۋەت
ASKAR0998

دەرىجىسى :تىرىشچان ئەزا


UID نۇمۇرى : 34225
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 636
ئۇنۋان:8 دەرىجە ھازىرغىچە636دانە
شۆھرەت: 637 نۇمۇر
شەبنەم پۇلى: 6286 سوم
تۆھپە: 0 نۇمۇر
ياخشى باھا: 0 نۇمۇر
توردىكى ۋاقتى :239(سائەت)
تىزىملاتقان :2008-02-29
ئاخىرقى :2008-05-07

چوڭ كىچىكلىكى :كىچىك نورمال چوڭئاپتور ئارخىۋىنى كۆرۈش قىسقا ئۇچۇر يوللاش يازما تەھرىرلەش نەقىل قىلىپ ئىنكاس يوللاش

 

بۇ تىمىنى يوللاپ تازا ئوبدان ئىش قىپسىز يەنە يوللاپ تۇرۇڭ !!!!!!!!!!!
Nahxilar
توشقاندەك100يىل ياشىغۇچە ، يولۋاستەك1 يىل ياشا.
| ۋاقتى : 2008-04-10 10:04 5 -قەۋەت
gulqikiz

ئالاھىدە ئىلگىرلەش
دەرىجىسى :تىرىشچان ئەزا


UID نۇمۇرى : 35805
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 899
ئۇنۋان:مەشقاۋۇل ھازىرغىچە899دانە
شۆھرەت: 900 نۇمۇر
شەبنەم پۇلى: 109 سوم
تۆھپە: 10 نۇمۇر
ياخشى باھا: 0 نۇمۇر
توردىكى ۋاقتى :275(سائەت)
تىزىملاتقان :2008-03-18
ئاخىرقى :2008-05-08

چوڭ كىچىكلىكى :كىچىك نورمال چوڭئاپتور ئارخىۋىنى كۆرۈش قىسقا ئۇچۇر يوللاش يازما تەھرىرلەش نەقىل قىلىپ ئىنكاس يوللاش

 

بىلىشكە تىگىشلىك ئىشلار ئىكەن .
Nahxilar
ھەر كۇنى خۇشال ياشىساق بىر ئۆمۈر خۇشال ياشايمىز!
| ۋاقتى : 2008-04-19 18:57 6 -قەۋەت
suzuk881

دەرىجىسى :شەبنەم ئەزاسى


UID نۇمۇرى : 31902
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 229
ئۇنۋان:4 دەرىجە ھازىرغىچە229دانە
شۆھرەت: 230 نۇمۇر
شەبنەم پۇلى: 2290 سوم
تۆھپە: 0 نۇمۇر
ياخشى باھا: 0 نۇمۇر
توردىكى ۋاقتى :12(سائەت)
تىزىملاتقان :2008-02-08
ئاخىرقى :2008-05-10

چوڭ كىچىكلىكى :كىچىك نورمال چوڭئاپتور ئارخىۋىنى كۆرۈش قىسقا ئۇچۇر يوللاش يازما تەھرىرلەش نەقىل قىلىپ ئىنكاس يوللاش

 

رەھمەت ............              
بەك ياخشى ئىكەن.
Nahxilar
ﺟﯩﻤﻰ ﮬﻪﻣﺪﯗ ﺳﺎﻧﺎ ﺋﺎﻟﻪﻣﻠﻪﺭﻧﯩﯔ ﭘﻪﺭﯞﻩﺭﺩﯨﮕﺎﺭﻯ ﺍﻟﻠﻪ ﻏﺎ ﺧﺎﺳﺘﯘﺭ، 
| ۋاقتى : 2008-05-10 16:11 7 -قەۋەت
☆想你☆

دەرىجىسى :يېڭى ئۆگەنگۈچى


UID نۇمۇرى : 40297
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 6
ئۇنۋان:1 دەرىجە ھازىرغىچە6دانە
شۆھرەت: 7 نۇمۇر
شەبنەم پۇلى: 60 سوم
تۆھپە: 0 نۇمۇر
ياخشى باھا: 0 نۇمۇر
توردىكى ۋاقتى :0(سائەت)
تىزىملاتقان :2008-05-10
ئاخىرقى :2008-05-10

چوڭ كىچىكلىكى :كىچىك نورمال چوڭئاپتور ئارخىۋىنى كۆرۈش قىسقا ئۇچۇر يوللاش يازما تەھرىرلەش نەقىل قىلىپ ئىنكاس يوللاش

 

  رەخمەت سىزگە بولسا يەنە مۇشۇنداق تىمىلارنى كۆپرەك يوللاپ تۇرغايسىز
Nahxilar
| ۋاقتى : 2008-05-10 16:18 8 -قەۋەت


 

Time now is:05-11 18:20, Gzip disabled
Powered by PHPWind v6.0 Certificate Code © 2008-01 Uypw.cn Corporation