>> سىز تېخى كىرمىدىڭىز كىرىش   تىزىملىتىڭ | مىدال مەركىزى | تور تېلۋىزىيەسى | كونا مۇنبەر
chayhana
مۇنبەر قوللانمىسى
Nurluk alakisi  
XabnamBBS -> تۇرمۇش مەسلىھەتچىسى -> ئاچچقسۇنىڭ ئستىمال قىممىتى ۋە دورىلىق قىممىتى

 
سىز بۇ تېمىنىڭ 364 ـ ئوقۇرمىنى
تېمىسى : ئاچچقسۇنىڭ ئستىمال قىممىتى ۋە دورىلىق قىممىتى IE دا ساقلىۋېلىش | تېما ساقلاش | ئالدىنقى تېما | كېيىنكى تېما
DILRUS

ھالىتى : بۇ ئەزا توردا يوق
دەرىجە: يېڭى ئۆگەنگۈچى
نادىر تېما: 0
يازما سانى: 23
شۆھرەت: 24 نۇمۇر
پۇل: 230 سوم
تۆھپە: 0 نۇمۇر
توردىكى ۋاقتى:12(سائەت)
ئەزا بولغان ۋاقتى : 2007-11-06

ئاپتور ئارخىۋىنى كۆرۈش قىسقا ئۇچۇر يوللاش بۇ يازمىنى تەۋسىيە قىلىش نەقىل قىلىپ ئىنكاس يوللاش
ئاچچقسۇنىڭ ئستىمال قىممىتى ۋە دورىلىق قىممىتى

ئىستىمال قىممىتى
 
ئاچچىقسۇ تەركىبىدە ئاتسېلات، سۈت كىسلاتاسى، لېمۇن كىسلاتاسى قاتارلىق ئورگانىك كىسلاتالار بولۇپ، بۇلارنىڭ ھەزىم قىلىشقا ياردەم بىرىش رولى بولۇپلا قالماستىن، بەلكى يەنە باكتېرىيە يوقتىش، كونترول قىلىش رولىغىمۇ ئىگە. ئاچچىقسۇ تۇرمۇشتا كۆپ ئىشلىتىلىدۇ، بەزىلەر ئۇنى ئۇزۇقلۇقلارنى كۈچەيتكۈچى دەپ ئاتىشىدۇ، بۇ ھەرگىز مۇبالىغە ئەمەس. ئەگەر تاماق ئەتكەندە ئازراق ئاچچىقسۇ قۇيۋەتسە، سۇدا ئېرىيدىغان ۋىتامىن ب ۋە ۋىتامىن س نىڭ خىمىيىلىك قۇرۇلمىسى مۇقىملىشىپ، يىمەكلىكلەرنىڭ ئۇزۇقلۇق تەركىبى ساقلىنىپ قالىدۇ. ئاچچىقسۇ تائاملارنى مەزىلىك ، چۈرۈك قىلىپلا قالماستىن، يەنە يېمەكلىكلەر تەركىبدىكى مىس، سىنىڭ، خروملارنىڭ ئېرىشى ۋە ئورگانىزىمغا قۇبۇل قىلىنىشىنى ئىلگىرى سۈرىدۇ. ئۆسۈملۈكلەردىكى سېللوزا ۋە سۆڭەكلەرنى ئېرىتىدۇ.  


دورىلىق قىممىتى

ئاچچىقسۇ ئادەتتە زەنجىرسىمان شارچە باكتىرىيە، ئۆپكە ياللۇغى قوش شارچە باكتېرىيىسى، ئاق ئۈزۈمسىمان شارچە باكتېرىيە ۋە تارقىلىشچان زوكام ۋىروسى قاتارلىقلارنى يوقىتىش رولىغا ئىگە. ئۇنىڭىدىن باشقا تۈرلۈك تىرە كېسەللىكلىرىگە شىپا قىلىدۇ. ئۈچەيدىكى قۇرۇتلارنى يوقتىدۇ. قىش ۋە ئەتىياز پەسىللىرى داۋاملىق ئاچچىقسۇ ئىستىمال قىلىپ تۇرسا، نەپەس يولى كېسەللىكلىرىنىڭ ئالدىنى ئېلىش ۋە ئۇلارنى داۋالاش رولىنى ئوينايدۇ.



مەنبە: ھاياتلىق ژورنىلى
تەستىقلىغۇچى:سائادەت


[باش يازما] | يوللانغان ۋاقىت : 2007-11-20 12:28 چوققىغا قايتىش
SUKUT315

ھالىتى : بۇ ئەزا توردا يوق
دەرىجە: مۇنبەر ئەزاسى
نادىر تېما: 0
يازما سانى: 237
شۆھرەت: 238 نۇمۇر
پۇل: 2380 سوم
تۆھپە: 10 نۇمۇر
توردىكى ۋاقتى:88(سائەت)
ئەزا بولغان ۋاقتى : 2007-10-08

ئاپتور ئارخىۋىنى كۆرۈش قىسقا ئۇچۇر يوللاش بۇ يازمىنى تەۋسىيە قىلىش نەقىل قىلىپ ئىنكاس يوللاش


سىناپ كۈرۈشكە ئەرزىيدۇ.................. مەنغۇ ئانچە ياخشى كۈرۈپ كەتمەيمەن بۇ ئاچچىقسۇنى!!!!!
رەھمەت!


[1 - قەۋەت] | يوللانغان ۋاقىت : 2007-11-20 19:04 چوققىغا قايتىش
helara



ھالىتى : بۇ ئەزا توردا بار
دەرىجە: يېڭى ئۆگەنگۈچى
نادىر تېما: 0
يازما سانى: 36
شۆھرەت: 37 نۇمۇر
پۇل: 360 سوم
تۆھپە: 0 نۇمۇر
توردىكى ۋاقتى:5(سائەت)
ئەزا بولغان ۋاقتى : 2007-11-20

ئاپتور ئارخىۋىنى كۆرۈش قىسقا ئۇچۇر يوللاش بۇ يازمىنى تەۋسىيە قىلىش نەقىل قىلىپ ئىنكاس يوللاش


مەن ياخشى كۆرىمەن

Nurluk elani
[2 - قەۋەت] | يوللانغان ۋاقىت : 2007-11-20 21:45 چوققىغا قايتىش
tanha~suygu1

ھالىتى : بۇ ئەزا توردا بار
دەرىجە: مۇنبەر ئەزاسى
نادىر تېما: 0
يازما سانى: 128
شۆھرەت: 144 نۇمۇر
پۇل: 1290 سوم
تۆھپە: 10 نۇمۇر
توردىكى ۋاقتى:41(سائەت)
ئەزا بولغان ۋاقتى : 2007-11-07

ئاپتور ئارخىۋىنى كۆرۈش قىسقا ئۇچۇر يوللاش بۇ يازمىنى تەۋسىيە قىلىش نەقىل قىلىپ ئىنكاس يوللاش


پايدىلىق تەرپى باركەن ئاچچىقسۇنىڭمىۇ،،،،،بىلىۋىلىشغا تىگىشلىك ئىشلاركەن ،،،،،،،،مەنمۇ ئانچە -مۇنچە ئىچىپ قويىمەن لىكىن بۇنداق پايدىلىق تەرەپلىرىنى بىلمەيدىكەنمەن،،،،،،،رەخمەت سىزگە ،،،،،،،

[3 - قەۋەت] | يوللانغان ۋاقىت : 2007-11-21 03:37 چوققىغا قايتىش
guldasta

ھالىتى : بۇ ئەزا توردا يوق
دەرىجە: تىرىشچان ئەزا
نادىر تېما: 0
يازما سانى: 593
شۆھرەت: 624 نۇمۇر
پۇل: 5164 سوم
تۆھپە: 0 نۇمۇر
توردىكى ۋاقتى:140(سائەت)
ئەزا بولغان ۋاقتى : 2006-08-10

ئاپتور ئارخىۋىنى كۆرۈش قىسقا ئۇچۇر يوللاش بۇ يازمىنى تەۋسىيە قىلىش نەقىل قىلىپ ئىنكاس يوللاش


مەن ياخشى كۆرىدىغان مۇشۇ ئاچچىقسۇنى بەك داڭلايدىغان بوپ كېتىۋاتىسىلەر جۇمۇ ؟ شۇنىڭدىن قارىغاندا مەن بەك سالامەت بولغۇدەكمەن ھە !

Nurluk elani
[4 - قەۋەت] | يوللانغان ۋاقىت : 2007-11-21 11:11 چوققىغا قايتىش
muslim315



ھالىتى : بۇ ئەزا توردا يوق
دەرىجە: يېڭى ئۆگەنگۈچى
نادىر تېما: 0
يازما سانى: 7
شۆھرەت: 8 نۇمۇر
پۇل: 70 سوم
تۆھپە: 0 نۇمۇر
توردىكى ۋاقتى:12(سائەت)
ئەزا بولغان ۋاقتى : 2007-09-24

ئاپتور ئارخىۋىنى كۆرۈش قىسقا ئۇچۇر يوللاش بۇ يازمىنى تەۋسىيە قىلىش نەقىل قىلىپ ئىنكاس يوللاش


مەنمۇ مۇشۇ ئاچچىقسۇغا بەكلا ئامراق ، مەن بۇرۇن بىر گېزىتتىن ئاچچىقسۇنىڭ شىپالىق رولى ھەققىدە ئوقۇغان . بەزىدە ئۆيدىكى ئاشخانىغا كىرىپ قالسام ، بىر ئىككى يۇتۇم ئىچىۋالىمەن.
ئەمما ئىستىمال قىلساڭلار ئۆزىمىزنىڭ يەرلىك ئاچچىقسۈيىنى ئىستىمال قىلىڭلار ،بەزى ئاشخانىدىكى ئاچچىقسۇلارغا ئىشەنچ قىلغىلى بولمايدۇ.


[5 - قەۋەت] | يوللانغان ۋاقىت : 2007-11-21 11:36 چوققىغا قايتىش
bahitlikkiz

ھالىتى : بۇ ئەزا توردا يوق
دەرىجە: يېڭى ئۆگەنگۈچى
نادىر تېما: 0
يازما سانى: 30
شۆھرەت: 31 نۇمۇر
پۇل: 300 سوم
تۆھپە: 0 نۇمۇر
توردىكى ۋاقتى:40(سائەت)
ئەزا بولغان ۋاقتى : 2007-10-07

ئاپتور ئارخىۋىنى كۆرۈش قىسقا ئۇچۇر يوللاش بۇ يازمىنى تەۋسىيە قىلىش نەقىل قىلىپ ئىنكاس يوللاش


ناھايىتى ئەپسۇس بۇنىڭدا دىيىلگىنى كېپەكتىن ئېچىتىپ ياسالغان ئاچچىقسۇ،بىزنىڭ تۇرمۇشتا ئىشلىتىۋاتقىنىمىز بولسا سۇغا خېمىيىلىك دورىنى ئارلاشتۇرۇپ ياسالغان نەرسە خالاس

Nurluk elani
[6 - قەۋەت] | يوللانغان ۋاقىت : 2007-11-21 13:30 چوققىغا قايتىش
polatkolak



ھالىتى : بۇ ئەزا توردا يوق
دەرىجە: يېڭى ئۆگەنگۈچى
نادىر تېما: 0
يازما سانى: 4
شۆھرەت: 5 نۇمۇر
پۇل: 40 سوم
تۆھپە: 0 نۇمۇر
توردىكى ۋاقتى:0(سائەت)
ئەزا بولغان ۋاقتى : 2007-11-21

ئاپتور ئارخىۋىنى كۆرۈش قىسقا ئۇچۇر يوللاش بۇ يازمىنى تەۋسىيە قىلىش نەقىل قىلىپ ئىنكاس يوللاش


رەخمەت سىزگە خانىم مەن ئۇزەممو بوروندىنلا ئامراك ىدىم ئاچچىك سوگا ئەمدى تەخىمو ئامراك بوپ كىتىدىگان بولدوم راستىنلا ئامراكلىكىمدىن چايگىمو ھچچىك سو ئارلاشتوروپ ئىچىدىگان بوپ كىتىدىگان بولدوم دە
[polatkolak] دۇنيادا ماڭا تەڭ كەلگۈدەك ئادەم يوق



[7 - قەۋەت] | يوللانغان ۋاقىت : 2007-11-21 17:48 چوققىغا قايتىش


Beijing Xabnam.com Web site Group || Uighur by Oghuz Code © 2003-06 PHPWind
Time now is:11-21 20:58, Gzip disabled

biz kim heridar hemkarlishing Elan bering alakilishingqollighuchinetije