>> سىز تېخى كىرمىدىڭىز كىرىش   تىزىملىتىڭ | مىدال مەركىزى | تور تېلۋىزىيەسى | كونا مۇنبەر
chayhana
مۇنبەر قوللانمىسى
Nurluk alakisi  
XabnamBBS -> ساغلاملىق بىلىملىرى -> ئوزۇقلىنىشتىكى يەتتە خىل ياخشى ئادەت

 
سىز بۇ تېمىنىڭ 481 ـ ئوقۇرمىنى
تېمىسى : ئوزۇقلىنىشتىكى يەتتە خىل ياخشى ئادەت IE دا ساقلىۋېلىش | تېما ساقلاش | ئالدىنقى تېما | كېيىنكى تېما
korla

ھالىتى : بۇ ئەزا توردا بار
دەرىجە: يېڭى ئۆگەنگۈچى
نادىر تېما: 0
يازما سانى: 25
شۆھرەت: 26 نۇمۇر
پۇل: 250 سوم
تۆھپە: 0 نۇمۇر
توردىكى ۋاقتى:15(سائەت)
ئەزا بولغان ۋاقتى : 2007-10-03

ئاپتور ئارخىۋىنى كۆرۈش قىسقا ئۇچۇر يوللاش بۇ يازمىنى تەۋسىيە قىلىش نەقىل قىلىپ ئىنكاس يوللاش
ئوزۇقلىنىشتىكى يەتتە خىل ياخشى ئادەت

«ئوزۇقلىنىشتىكى يەتتە خىل ياخشى ئادەت »:بالدۇر ئوزۇقلىنىش ، ئاستا ئوزۇقلىنىش ، ئۆزىنى چەكلەپ ئوزۇقلىنىش ، ئىسسىق ئوزۇقلىنىش ، يۇمشاق ئوزۇقلىنىش ، تۇز كەمرەك ئوزۇقلىنىش ، ئۆزۇقلۇقنىڭ ھەرخىل بولۇشىنى ئۆز ئىچىگە ئالىدۇ.
  1.بالدۇر ئوزۇقلىنىش : بىر كېچە ئۇخلاپ سەھەر تۇرغاندا ئاشقازان ۋە ئۈچەي قۇرۇغدىلىپ قالىدۇ. ۋاقتىدا ئوزۇقلىنىپ ، تاماق سۇپىتىگە كاپالەتلىك قىلغاندا ، تولۇق زېھنىي قۇۋۋەت بىلەن خىزمەت ۋە ئۇگىنىشكە چىققىلى بولىدۇ . شۇڭا ، ناشتىلىقنىڭ سۇپىتى ياخشى بولۇشى ، بالدۇر ناشتا قىلىش كېرەك.
  2.ئاستا ئوزۇقلىنىش : تاماق يىگەندە چاينىمايلا چالا-بۇلا يۇتۇۋىتىلىشتىن ساقلىنىپ ، يۇمشاق چايناپ ئاستا يۇتقاندا ، شۆلگەي كۆپ ئاجرىلىپ ، ھەزىم قىلىش ۋە قۇۋۋەت قۇبۇل قىلىشقا پايدىلىق بولىدۇ.
  3.ئۆزىنى چەكلەپ ئوزۇقلىنىش : يىمەك-ئىچمەكتە ئۆزىگە چەك قۇيۇش كېرەك. بولۇپمۇ ياشانغانلار يىمەك-ئىچمەكتە ئۆزىنى چەكلەپ تۇرۇشقا قاتتىق دىققەت قىلىشى كېرەك.
  4.ئىسسىق ئوزۇقلىنىش : سوغۇق يىمەكلىكلارنى كۆپ ئىستىمال قىلسا ، تال ۋە ئاشقازانغا زىيان يېتىپ ، كېسەللىك پەيدا قىلىشى مۇمكىن . تېنى ئاجىز ، ئاشقازان كېسىلى كىشىلەر تېخىمۇ ئېھتىيات قىلىشى كېرەك .
  5.يۇمشاق ئوزۇقلىنىش : يىمەكلىك يۇمشاق بولسا ، چايناپ يۇتۇشقا ئاسان بولىدۇ . ھەزىم قىلىش ، قۇۋۋەت قوبۇل قىلىشقىمۇ پايدىلىق.
    6.تۇزسىز ئوزۇقلىنىش : يىمەكلىك تۇزلۇق بولغىنىدىن كۆرە ، تۇزسىز بولسا ساغلاملىققا پايدىلىق.
    7.ئوزۇقلۇق ھەر خىل بولۇش :ئاساسىي يىمەكلىك ، قوشۇمچە يىمەكلىك ، گۆش يېمەكلىكلىرى ۋە كۆكتاتلارنى مۇۋاپىق ماسلاشتۇرۇپ ئىستىمال قىلغاندا ، قۇۋۋەتىنىڭ ئومۇميۇزلۇك بولۇشىغا كاپالەتلىك قىلغىلى بولىدۇ.


      مەن گېزىتتىكى بۇ مەزمۇنلارغا قىزىقىپ قېلىپ ، كەڭ تورداشلار بىلەن ئورتاقلىشىش ئىستىكىدە يوللىدىم .
      مەنبە:   بايىنغولىن گېزىتى.......


___ بىپەرۋا تەستىقلىدى .


Nurluk elani

شةبنةم ئۈچۈن
[باش يازما] | يوللانغان ۋاقىت : 2007-11-08 11:24 چوققىغا قايتىش
MAHMUTJAN110

ھالىتى : بۇ ئەزا توردا يوق
دەرىجە: مۇنبەر ئەزاسى
نادىر تېما: 0
يازما سانى: 112
شۆھرەت: 113 نۇمۇر
پۇل: 1120 سوم
تۆھپە: 0 نۇمۇر
توردىكى ۋاقتى:54(سائەت)
ئەزا بولغان ۋاقتى : 2007-10-23

ئاپتور ئارخىۋىنى كۆرۈش قىسقا ئۇچۇر يوللاش بۇ يازمىنى تەۋسىيە قىلىش نەقىل قىلىپ ئىنكاس يوللاش


ياخشى تېمما ئىكەن رەھمەت سىزگە دوستۇم   بىلۋېلىشقا تىگخشلىك ئىشلار ئىكەن

[1 - قەۋەت] | يوللانغان ۋاقىت : 2007-11-08 12:26 چوققىغا قايتىش
ALXIR526

ھالىتى : بۇ ئەزا توردا يوق
دەرىجە: مۇنبەر ئەزاسى
نادىر تېما: 0
يازما سانى: 147
شۆھرەت: 148 نۇمۇر
پۇل: 1470 سوم
تۆھپە: 0 نۇمۇر
توردىكى ۋاقتى:22(سائەت)
ئەزا بولغان ۋاقتى : 2007-10-18

ئاپتور ئارخىۋىنى كۆرۈش قىسقا ئۇچۇر يوللاش بۇ يازمىنى تەۋسىيە قىلىش نەقىل قىلىپ ئىنكاس يوللاش
ئاللاھۇ ئەكبەر~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

مەن ئازىراق قۇتاي ؛
1 ھەركۇنى كەچتە بىر رومكا سۇت ئىچىشنى ئادەتلىنىش.
2 ئەتىگەندە ناشتىلىققا بىر رومكا سوغۇق سۇ ئىچىشنى ئادەتلىنىش.
3 ئەرلەر كۇندە بىر تال سەۋزە يەپ بېرىشنى ئادەتلىنىش.
4 ئاياللار دائىم پۇرچاق تۇردىكى يىمەكلىكلەرنى يەپ بېرىشنى ئادەتلىنىش.
5 تاماقنى يىلمان يېيىشىنى ئادەتلىنىش.


[2 - قەۋەت] | يوللانغان ۋاقىت : 2007-11-08 12:35 چوققىغا قايتىش
kawsaray

ھالىتى : بۇ ئەزا توردا يوق
دەرىجە: يېڭى ئۆگەنگۈچى
نادىر تېما: 0
يازما سانى: 26
شۆھرەت: 27 نۇمۇر
پۇل: 260 سوم
تۆھپە: 0 نۇمۇر
توردىكى ۋاقتى:6(سائەت)
ئەزا بولغان ۋاقتى : 2007-11-07

ئاپتور ئارخىۋىنى كۆرۈش قىسقا ئۇچۇر يوللاش بۇ يازمىنى تەۋسىيە قىلىش نەقىل قىلىپ ئىنكاس يوللاش


تولىمۇ ياخشى تېما ئىكەن ، ھازىر كىشىلەر سالامەتلىكىگە بەك ئىتىبار بىلەن قارايدۇ، مۇشۇنداق تېمىلارنى دائىم يوللاپ تۇرغايسىز. لېكىن مىنىڭ تۇزىنى تېتىتىپ تاماق يەيدىغان ئادىتىم بار ، تۈزەتمىسەم بولمايدىغان ئوخشايدۇ.

[3 - قەۋەت] | يوللانغان ۋاقىت : 2007-11-08 12:50 چوققىغا قايتىش
musfira

ھالىتى : بۇ ئەزا توردا يوق
دەرىجە: يېڭى ئۆگەنگۈچى
نادىر تېما: 0
يازما سانى: 16
شۆھرەت: 17 نۇمۇر
پۇل: 160 سوم
تۆھپە: 0 نۇمۇر
توردىكى ۋاقتى:5(سائەت)
ئەزا بولغان ۋاقتى : 2007-11-06

ئاپتور ئارخىۋىنى كۆرۈش قىسقا ئۇچۇر يوللاش بۇ يازمىنى تەۋسىيە قىلىش نەقىل قىلىپ ئىنكاس يوللاش


تېما ئىگىسىگە رەھمەت،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،دىققەت قىلىشقا تىگىشلىك سۆزلەركەن،،،،،،،،،،،،،،،،

[4 - قەۋەت] | يوللانغان ۋاقىت : 2007-11-08 14:08 چوققىغا قايتىش
Rexisur

ھالىتى : بۇ ئەزا توردا يوق
دەرىجە: مۇنبەر ئەزاسى
نادىر تېما: 0
يازما سانى: 296
شۆھرەت: 297 نۇمۇر
پۇل: 2960 سوم
تۆھپە: 0 نۇمۇر
توردىكى ۋاقتى:16(سائەت)
ئەزا بولغان ۋاقتى : 2006-12-08

ئاپتور ئارخىۋىنى كۆرۈش قىسقا ئۇچۇر يوللاش بۇ يازمىنى تەۋسىيە قىلىش نەقىل قىلىپ ئىنكاس يوللاش


تېما ئىگىسىگە رەھمەت.                                                                                                 .

Nurluk elani
[5 - قەۋەت] | يوللانغان ۋاقىت : 2007-11-08 14:27 چوققىغا قايتىش
Gul~Zapar

ھالىتى : بۇ ئەزا توردا بار
دەرىجە: يېڭى ئۆگەنگۈچى
نادىر تېما: 0
يازما سانى: 38
شۆھرەت: 39 نۇمۇر
پۇل: 380 سوم
تۆھپە: 0 نۇمۇر
توردىكى ۋاقتى:17(سائەت)
ئەزا بولغان ۋاقتى : 2007-11-04

ئاپتور ئارخىۋىنى كۆرۈش قىسقا ئۇچۇر يوللاش بۇ يازمىنى تەۋسىيە قىلىش نەقىل قىلىپ ئىنكاس يوللاش


تۇرمۇشتا چوقۇم دىققەت قىلىشقا تېگىشلىك ئىشلاركەن.

[6 - قەۋەت] | يوللانغان ۋاقىت : 2007-11-08 14:40 چوققىغا قايتىش


Beijing Xabnam.com Web site Group || Uighur by Oghuz Code © 2003-06 PHPWind
Time now is:11-11 15:34, Gzip disabled

biz kim heridar hemkarlishing Elan bering alakilishingqollighuchinetije