بەرەنكە قەلەمچىسى راك قورىمىسى (薯条虾)
ئاساسى ماتىريالى ؛بەرەنكە بىر باش ،قىزىل راك 300گىرام ،سۇماي ،قىزىل-كوكمۇچ ،كەسكەن قاقمۇچ.
تەم خۇرۇچلىرى :جاۋيەن ، جىشىفىن ،كىراخمال ،كۇنجۇت
تەييارلاش ئۇسۇلى :بەرەنكىنى قەلەمچە قىلىپ توغرىۋالىمىز،كوك-قىزىلمۇچلارنى ،قەلەمچە قىلىپ توغرىۋالىمىز.
بەرەنكەقەلەمچىسى،ۋە راكلارنى جىشىفىن ،كىراخمال بىلەن ئارلاشتۇرۋالىمىز.
قازانغا ياغ قۇيۇپ نۇرمال قىزىغاندا بەرەنكە قەلەمچىسىنى مايغا سېلىپ پىشۇرۇپ سوزۋالىمىز،
قىزىل راكنىمۇ مايغا سېلىپ پىشۇرۇپ سوزۋالىمز.
قورۇش ئۇسۇلى قازانغا ئازراق ماي قۇيۇپ قىزىل-كوكمۇچ ،كەسكەن قاقمۇچ.قاتارلىقلارنى
سېلىپ ئارلاشتۇرۇپ بەرەنكە ،راكلارنى سېلىپ جاۋيەن (بىرىكمە تېيتتقۇ)،كۇنجۇت سېپىپ ئارلاشتۇرۇپ
ئازراق كۇنجۇت مېيى تىمىتىپ بېزەلگەن تەخسىگە ئۇسساق بۇلىدۇ
دوسلارنىڭ پايدىلىنىشى ئۇچۇن يوللاندى شاكىلىنى ئايرىپ مېغىزىنى قۇبۇل قىلارسىلەر