- ئاخىرقى قېتىم
- 2012-1-13
- تىزىملاش
- 2010-10-9
- ھوقۇق
- 1
- توردا
- 653سائەت
- جۇغلانما
- 16389
- نادىر تېما
- 0
- يازما
- 3984
- تېما
- 553
- توردا
- 653سائەت
- نادىر تېما
- 0
- دوست
- 65
- يازما
- 3984
- تېما
- 553
|



- كۆپ خىل غىزالىنىش : كۆپ خىل غىزالىنىش ۋىتامىن تولۇقلاشتكى زۆرۇر خەريان بولۇپ ، ھەر خىل ئوزۇقلۇق ماددىلارنى قوبۇل قىلىشنىڭ تۈپ كاپالىتىدۇر .
 2. ئاستا غىزالىنىش : بىر لوقما تائامنى 30 قېتىم چايناپ ،بىر ۋاخ تاماقىنى يېرىم سائەت يېگەنىدە مېڭىنى كۈچلەندۇرۇپ ، راكنىڭ ئالىدىنى ئالىدۇ ، چاراي گۇزەللىشىپ ئورۇقلىنىدۇ ،
 3. بالدۇر غىزالىنىش : بۇ ئۇچ ۋاخ تاماقىنى بالدۇر يېيىشنى كۆرسىتدۇ .ئەتكەنلىك ناشتىنى بالدۇر قىلىش ئەقىلىنى ئېچىشنىڭ ئاچقۇچى بولسا ، كەچلىك تاماقىنى بالدۇر يېيىش نۇرغۇن كېسەللىكلەرنىڭ ئالىدىنى ئالىدۇ .
 4. سۇس غىزالىنىش : بۇ تۈزنى ، ياغىنى ، قەنىتنى ، ئاز ئىستىمال قىلىشنى كۆرسىتدۇ
 5. سوغۇق غىزالىنش : يېمەكلىكلەرنى زىيادە قىزىق يېيىش قىزىل ئۆڭگەچكە زىيانلىق . سوغۇق غىزالىنىش ئۇزۇن ئۆمۇر كۆرۇشكە ۋە ھەزىم قىلىش ئىقتىدارنى كۈچەيىتشكە پايىدىلىق .
 6. يېڭى غىزالىنىش : يېمەكلىكلەر يېڭى بولغاندىلا << ئوزۇقلۇق ماددىسى >> نى ساقلاپ قالغىلى بولىدۇ . شۇڭا يېڭى كۆتاتلار بىلەن غىزالىنىش ، ئېشىپ قالغان تاماقىنى يېمەسلىك تەشەببۇس قىلىنىدۇ .
 7. خام غىزالىنىش : بۇ ھەرگىزمۇ ھەممىنى خام يېيىش دېگەنلىك ئەمەس ، بەلىكى خام يېيىشكە بولدىغانلىرنى ئىمكانقەدەر ىام يېيىش كېرەكلىكىنى كۆرسىتىدۇ .
 8. پاكىز غىزالىنىش : بۇ چاڭ -تۈزانىسز ، مىكروپىسز ، بۇلغانمىغان يېمەكلىكلەرنى ئىستىمال قىلىشنى كۆرسىتىدۇ .
 9. ئاز -ئازدىن غىزالىنىش : بۇ ئۇچ ۋاخ تاماقىتىن سىرىت يەنە چۈشتىن بۇرۇن سائەت 10 دا، چۈشتىن كىيىن سائەت 4 دە ، كەچ سائەت 8 دە غىزالىنشىنى كۆرسىتىدۇ . ئاز -ئازدىن پات -پات غىزالىنىش ساغلاملىققا پايدىلىقتۇر .
 10 . قەرەلىك غىزالىنىش : ۋاقىتى قەرەلىدە غىزالىنىش ، بۇنى ئادەتكە ئايلاندۇرۇش ئادەم بەدىنىنىڭ فىزىئولىگىيلىك تەلپىدۇر .
 مەنبە : پەن ۋە تۇرمۇشتىن ئېلىنىدى .

|
|