3d
كەيپىياتنى ياخشىلايدىغان يىمەكلىكلەر
( m2 R' T, [6 W/ Q t3 G
! {/ a( ^7 |3 n6 k! B) w
مۇتەخەسىسلەرنىڭ كۆرسىتىشىچە ،بەزى يىمەكلىكلەردە كەيپىياتنى كۆتۈرىدىغان ئۇزۇقلۇق ئىلمىتلىرى بار ئىكەن .بۇ خىل ئىلمىتلار كەيپىياتنى تۇراقلاشتۇرىدۇ.! G! E$ z4 u% w/ \6 e0 C; q* g
# \1 i9 i9 ]# _شۇڭا بېسىم ھېس قىلغاندا بۇ خىل يىمەكلىكلەرنى يەپ بېرىش كېرەككەن.' N' L* ^' V) M/ \. {# f
* S+ L& m9 o! u5 ]- M
1.پالەك:يېشىل يۇپۇرماقلىق كۆكتاتلار كۆڭۈلنى تەسكىن تاپتۇرىدىغان يىمەكلىك بولماسلىقى مومكىن.بىراق پالەك ئادەمگە تەسەللى بېرەلەيدۇ.چۇنكى پالەكتە مول كالىي بار بۇلۇپ ،ئۇ بەدەندىكى كورتىسول تەركىبىنى تەڭشەپ ،بەخىت تۇيغۇسىپەيدا بۇلۇشنى ئىلگىرى سۈرىدۇ.گەرچە كۆك ئەينۇلا كىچىك مېۋە بولسىمۇ ،بىراقئۇ بېسىمنى يىنىكلىتىدىغان ياخشى يىمەكلىك .چۈنكى ئۇنىڭدا ئوكسىدلىنىشقا قارشى رېئاكتىۋلار ۋە ۋىتامىنلار مول بۇلۇپ بېسىمغا دۇچ كەلگەندە بەدىنىمىز ئوكسىدلىنىشقا قارشى رىئاكتىۋنىڭ قوغدىشىغا مۇھتاجبۇلىدۇ.
! c1 D1 o& l4 X
# b8 I$ r! W; h8 b2.كالا سۈتى ،كالا سۈتىنىڭ تەركىبىدە ئوكسىدلىنىشقا قارشى ئاقسىل ۋى كالىتسىي مول بۇلۇپ قان بېسىمنى تۆۋەنلىتىپ تىنىچلاندۇرۇش رولىنى ئوينايدۇ.كالا سۈتىدىكى كالىي جىددىيلىكتىن پەيدا بولغان موسكۇل تارتىشىشنى بوشىتىدۇ.
" K9 e1 F# _" ~* K1 I: t
% i9 D# ]9 }* h3.ئالوي.چۈشكۈنلۈك بەدەندە يۇپۇرماق كىسلاتاسى ئازىيىپ كەتكەنلىكنىڭ بىشارىتى.ئەمەلىيەتتە يۇپۇرماق كىسلاتاسى كەيپىياتنى تەڭشەيدىغان قورال.ئالويدا يۇپۇرماق كىسلاتاسى مول بۇلۇپ بىر ئىستاكان ئالوي شەربىتى ئادەم كۈندە مۇھتاج بۇلىدىغان يۇپۇرماق كىسلاتاسىنىڭ 66 پىرسەتتىن كۆپرەكنى ئىگىلەيدۇ.
/ A5 h; x. \, P/ V4 f0 P" x: C
% G+ O: Q; @- M, m7 W/ C2 zئىگىلەيدۇ.
$ H( l* d; q0 k' }, _% V8 p# Q- O: G5 b# b; m7 [( M
ئاندىرويىد ئەپنى چۈشۈرۇڭ
8 |8 G& K7 u* L% d) [$ c9 q1 x& K, }. X N) B8 N
دىتال
كىرگۈزگۈچ
ئايال
بالا
پەن
ئىللىق |