ئىللىق مۇنبىرى-教育网

 پارول قايتۇرىۋېلىش
 تىزىملىتىش

QQ بىلەن كىرىش

بەك قولاي، باشلاڭ

جەمئىي مىكروبلوگ 873 تال  

مىكروبلوگ[ يېڭى | 24 سائەت | 7 كۈن | 30 كۈن ]

كۆرۈش: 319|ئىنكاس: 0

سېرىق توڭلاتقۇدا ساقلاشقا بولمايدىغان يېمەكلىكل ...تەييارلىق

[ئۇلانما كۆچۈرۈش]

581

تېما

881

يازما

1 تۈمەن

جۇغلانما

مۇنبەر مەسئۇلى

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

قىزغىنلىق
3811 سەر
تۆھپە
2477 سەر
تىللا
734 دانە
جەۋھەر
17 دانە

ئاكتىپ يىڭى ئەزائاۋانگارت ئوردېنىقىزغىن ئەزا كىڭەيتىش ماھىرىنامسىز ئوردېنى

3d كۈندىلىك تۇرمۇشىمىزدا ئاساسىي جەھەتتىن بارلىق لەرنى توڭلاتقۇدا ساقلاشقا ئادەتلەنگەن بولۇپ، بۇنداق قىلغاندا لەرنى ساقلاشقا پايدىلىق دەپ قارىلىپ كەلگەن؛' u( e; T5 w, [& }4 g
بىراق بىر قىسىم لەرنى توڭلاتقۇدا ساقلاشقا بولمايدۇ، بۇنداق قىلغاندا سالامەتلىككە زىيانلىق ئامىللارنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ.
% @( l7 b9 m0 p+ U; V1 v% e2 o4 yمېۋە تۈرىدىكىلەر:0 h0 f* S' a7 d/ ~9 Y  R
1. بانان
- R6 S" t- l! u) b( f$ \; f' rئەگەر باناننى ℃12 تىن تۆۋەن جايدا ساقلىغاندا، باناننىڭ قارىداپ سېسىپ كېتىشىنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ.( e3 D% b5 J* Y5 o" R
2.لىجى مېۋىسى( u9 ?, }- M- M- u! u+ H/ s
لىجىنى ℃0 تىن تۆۋەن مۇھىتتا بىر كۈن قويۇپ قويغاندا، سىرتقى پوستى قارىداپ، مېۋىسىنىڭ تەمى ئۆزگىرىپ كېتىدۇ.1 Q3 ^4 Y, t  V6 s( `
ئىسسىق بەلباغ مېۋىلىرى تۆۋەن تېمپۇراتۇرىدىن قورقىدىغان بولغانلىقتىن، توڭلاتقۇدا ساقلاشقا ماس كەلمەيدۇ.
2 V$ n4 ?! w0 }6 j$ Nئەگەر توڭلاتقۇدا ساقلىغاندا، پوستىنىڭ چوقچىيىپ چىقىپ قارىداپ قېلشىىنى كەلتۈرپ چىقىرىدۇ، ئوزۇقلۇق قىممىتىگە تەسىر يېتىپلا قالماي يەنە سۈپىتى ئۆزگىرىپ كېتىدۇ.
9 }1 l6 x! ^4 O8 l* S- zكۆكتات تۈرىدىكىلەر
( [# p$ T, x8 {, n8 [& s1.شوخلا, U6 P: r* s! n; n/ J! b
شوخلىنى تۆۋەن تېمپۇراتۇرىدا ساقلىغاندا، سۇلۇق قاپارتمىلارنى شەكىللەندۈرۈپ، يۇمشاپ سېسىپ كەتكەندەك كۆرۈنىدۇ ياكى يېرىلىش ئالامەتلىرى پەيدا بولىدۇ؛ سىرتقى يۈزى قارىداپ قالىدۇ، پىشۇرغاندا ياخشى پىشمايدۇ، ئېغىر بولغاندا سېسىپ كېتىدۇ.
. L# T7 L+ ~% O* r2. تەرخەمەك، كۆكمۇچ
" W  l7 e/ J# Q8 y8 i, c+ f  Mتەرخەمەك، كۆكمۇچلار توڭلاتقۇدا ئۇزۇن مەزگىل ساقلانسا، قارىداپ، يۇمشاپ، تەمى ئۆزگىرىپ كېتىدۇ؛( l/ Y) G% H3 T+ v1 c
3. يوپۇرماقلىق كۆكتاتلار8 \9 F8 b* f: `5 R: j0 s
يوپۇرماقلىق كۆكتاتلارنى توڭلاتقۇدا ساقلىغاندا ناھايىتى ئاسانلا بۇزۇلۇپ قالىدۇ.
& M* i9 }0 c4 G) m9 K$ sتوڭلاتقۇغا سېلىش توغرا كەلگەندىمۇ، توڭلاتقۇغا بەك يېقىن قويماسلىق كېرەك.2 U% c5 ]- w3 t7 i" q3 T
يېسىۋېلەك، كەرەپشە، پىياز، سەۋزە قاتارلىقلارنى ساقلاشقا مۇۋاپىق كېلىدىغان تېمپۇراتۇرا ℃0 ئەتراپىدا بولسا بولىدۇ.
' p. z. H. D( f% f# Hتەرخەمەك، پېدىگەن، شوخلا قاتارلىق كۆكتاتلارنى ساقلاشقا مۇۋاپىق كېلىدىغان ℃7.2 تىن ℃10 قىچە بولىدۇ.5 J, P# n: m0 J! ~- Z! W5 V
كاۋىنى ℃10 تىن يۇقىرى تېمپۇراتۇرىدا ساقلاش كېرەك.
8 T8 Y, V2 F8 w% N0 hئۇششاق لەر:" ^* ~: z; g+ L& u  v, \2 x5 c
1. شاكىلات
, C5 w8 ]4 [' l+ K9 u: e; @8 `توڭلاتقۇدا ساقلانغان شاكىلاتنى ئالغاندىن كېيىن، سىرتقى يۈزىدە قىراۋ پەيدا بولىدۇ؛ ئەسلىدىكى ساپ ۋە پۇراقلىق تەمىنى يوقىتىپلا قالماي يەنە، مىكروبلارنىڭ كۆپىيىشىگە پايدىلىق شارائىتلارنى ھازىرلاپ بېرىدۇ.5 e0 l/ H! o; S) s7 `  k; \  ^
شاكىلات ℃5 تىن ℃18 لۇق مۇھىتتا ساقلاشقا ماس كېلىدۇ.& H7 n  b" o1 K/ t* v- m( \. |+ U! X
يازدا ئۆي تېمپۇراتۇرىسى ئۆرلەپ كەتكەندە، شاكىلاتنى ئاۋۋال سۇلياۋ خالتا ئارقىلىق ھىم ئېتىپ، توڭلاتقۇدا سوغۇق ساقلاشقا بولىدۇ، ئالغاندىن كېيىن، بىر ئاز قويۇپ، ئۆي تېمپۇراتۇرىسىغا كەلگەندە ئاندىن ئىستېمال قىلغان تۈزۈك.0 Y) K( P9 B0 @- \1 M% `1 U4 s
" K% z# \8 s5 p7 T4 U( }
مەنبەسى: ئوكيان خەۋەرلىرىچۈشۈرۈش

 

                                                   كىرگۈزگۈچ ئايال بالا پەن ئىللىق

ياقتۇرىشىڭىز مۇمكىن؟

مۇناسىۋەتلىك تېمىلار

كىرگەندىن كېيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | تىزىملىتىش

سەھىپە جۇغلانما قائىدىسى



بېكىتىمىزدىكى يازمىلار شۇ شەخىسنىڭ شەخسىي كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ،بىكىتىمىز بىلەن مۇناسىۋەتسىز.مۇنبىرىمىز پەقەتلا پىكىر ئالماشتۇرۇش سورۇنى ھازىرلىغان. 
免责声明:本论坛所有来帖仅代表网友个人观点,不代表宝剑网站立场。本站只提供交流平台
بېكىتىمىز سىياسىيلىقى كۈچلۈك ،سېرىق ھەم دۆلىتىمىز قانۇنىغا زىت بولغان يازمىلارنى چەكلەيدۇ.ئۆزىڭىزنى ئاسراپ ئالدىنىشتىن ھەزەر ئەيلەڭ
本站禁止色情,政治,反动等国家法律不允许的内容,注意自我保护,谨防上当受骗