3d
كۈندىلىك تۇرمۇشىمىزدا ئاساسىي جەھەتتىن بارلىق يېمەكلىكلەرنى توڭلاتقۇدا ساقلاشقا ئادەتلەنگەن بولۇپ، بۇنداق قىلغاندا يېمەكلىكلەرنى ساقلاشقا پايدىلىق دەپ قارىلىپ كەلگەن؛' u( e; T5 w, [& }4 g
بىراق بىر قىسىم يېمەكلىكلەرنى توڭلاتقۇدا ساقلاشقا بولمايدۇ، بۇنداق قىلغاندا سالامەتلىككە زىيانلىق ئامىللارنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ.
% @( l7 b9 m0 p+ U; V1 v% e2 o4 yمېۋە تۈرىدىكىلەر:0 h0 f* S' a7 d/ ~9 Y R
1. بانان
- R6 S" t- l! u) b( f$ \; f' rئەگەر باناننى ℃12 تىن تۆۋەن جايدا ساقلىغاندا، باناننىڭ قارىداپ سېسىپ كېتىشىنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ.( e3 D% b5 J* Y5 o" R
2.لىجى مېۋىسى( u9 ?, }- M- M- u! u+ H/ s
لىجىنى ℃0 تىن تۆۋەن مۇھىتتا بىر كۈن قويۇپ قويغاندا، سىرتقى پوستى قارىداپ، مېۋىسىنىڭ تەمى ئۆزگىرىپ كېتىدۇ.1 Q3 ^4 Y, t V6 s( `
ئىسسىق بەلباغ مېۋىلىرى تۆۋەن تېمپۇراتۇرىدىن قورقىدىغان بولغانلىقتىن، توڭلاتقۇدا ساقلاشقا ماس كەلمەيدۇ.
2 V$ n4 ?! w0 }6 j$ Nئەگەر توڭلاتقۇدا ساقلىغاندا، پوستىنىڭ چوقچىيىپ چىقىپ قارىداپ قېلشىىنى كەلتۈرپ چىقىرىدۇ، ئوزۇقلۇق قىممىتىگە تەسىر يېتىپلا قالماي يەنە سۈپىتى ئۆزگىرىپ كېتىدۇ.
9 }1 l6 x! ^4 O8 l* S- zكۆكتات تۈرىدىكىلەر
( [# p$ T, x8 {, n8 [& s1.شوخلا, U6 P: r* s! n; n/ J! b
شوخلىنى تۆۋەن تېمپۇراتۇرىدا ساقلىغاندا، سۇلۇق قاپارتمىلارنى شەكىللەندۈرۈپ، يۇمشاپ سېسىپ كەتكەندەك كۆرۈنىدۇ ياكى يېرىلىش ئالامەتلىرى پەيدا بولىدۇ؛ سىرتقى يۈزى قارىداپ قالىدۇ، پىشۇرغاندا ياخشى پىشمايدۇ، ئېغىر بولغاندا سېسىپ كېتىدۇ.
. L# T7 L+ ~% O* r2. تەرخەمەك، كۆكمۇچ
" W l7 e/ J# Q8 y8 i, c+ f Mتەرخەمەك، كۆكمۇچلار توڭلاتقۇدا ئۇزۇن مەزگىل ساقلانسا، قارىداپ، يۇمشاپ، تەمى ئۆزگىرىپ كېتىدۇ؛( l/ Y) G% H3 T+ v1 c
3. يوپۇرماقلىق كۆكتاتلار8 \9 F8 b* f: `5 R: j0 s
يوپۇرماقلىق كۆكتاتلارنى توڭلاتقۇدا ساقلىغاندا ناھايىتى ئاسانلا بۇزۇلۇپ قالىدۇ.
& M* i9 }0 c4 G) m9 K$ sتوڭلاتقۇغا سېلىش توغرا كەلگەندىمۇ، توڭلاتقۇغا بەك يېقىن قويماسلىق كېرەك.2 U% c5 ]- w3 t7 i" q3 T
يېسىۋېلەك، كەرەپشە، پىياز، سەۋزە قاتارلىقلارنى ساقلاشقا مۇۋاپىق كېلىدىغان تېمپۇراتۇرا ℃0 ئەتراپىدا بولسا بولىدۇ.
' p. z. H. D( f% f# Hتەرخەمەك، پېدىگەن، شوخلا قاتارلىق كۆكتاتلارنى ساقلاشقا مۇۋاپىق كېلىدىغان ℃7.2 تىن ℃10 قىچە بولىدۇ.5 J, P# n: m0 J! ~- Z! W5 V
كاۋىنى ℃10 تىن يۇقىرى تېمپۇراتۇرىدا ساقلاش كېرەك.
8 T8 Y, V2 F8 w% N0 hئۇششاق يېمەكلىكلەر:" ^* ~: z; g+ L& u v, \2 x5 c
1. شاكىلات
, C5 w8 ]4 [' l+ K9 u: e; @8 `توڭلاتقۇدا ساقلانغان شاكىلاتنى ئالغاندىن كېيىن، سىرتقى يۈزىدە قىراۋ پەيدا بولىدۇ؛ ئەسلىدىكى ساپ ۋە پۇراقلىق تەمىنى يوقىتىپلا قالماي يەنە، مىكروبلارنىڭ كۆپىيىشىگە پايدىلىق شارائىتلارنى ھازىرلاپ بېرىدۇ.5 e0 l/ H! o; S) s7 ` k; \ ^
شاكىلات ℃5 تىن ℃18 لۇق مۇھىتتا ساقلاشقا ماس كېلىدۇ.& H7 n b" o1 K/ t* v- m( \. |+ U! X
يازدا ئۆي تېمپۇراتۇرىسى ئۆرلەپ كەتكەندە، شاكىلاتنى ئاۋۋال سۇلياۋ خالتا ئارقىلىق ھىم ئېتىپ، توڭلاتقۇدا سوغۇق ساقلاشقا بولىدۇ، ئالغاندىن كېيىن، بىر ئاز قويۇپ، ئۆي تېمپۇراتۇرىسىغا كەلگەندە ئاندىن ئىستېمال قىلغان تۈزۈك.0 Y) K( P9 B0 @- \1 M% `1 U4 s
" K% z# \8 s5 p7 T4 U( }
مەنبەسى: ئوكيان خەۋەرلىرىچۈشۈرۈش
كىرگۈزگۈچ
ئايال
بالا
پەن
ئىللىق |