خەۋەربانان ئوزۇقلۇق تەركىبى مول مېۋىلەرنىڭ بىرسى بولۇپ، كىشىلەرنىڭ سالامەتلىكى ئۈچۈن ياخشى رول ئوينايدۇ. لېكىن ئۇ ھەممىلا ئادەمگە پايدا قىلىۋەرمەيدۇ. بانان تەركىبىدە قەنت مىقدارى كۆپ بولۇپ، شېكەر سىيىش كېسىلى، ئاشقازان جاراھەتلەنگەن ۋە ئىچى سۈرۈپ كەتكەن كىشىلەرنىڭ جاراھىتىنى ئېغىرلاشتۇرۇپ، ئىچىنى تېخىمۇ سۈرۈۋېتىدۇ. شۇڭا بۇ خىل كېسەلگە گىرىپتار بولغانلار بانان يېمەسلىكى كېرەك.
. r1 a; @. q9 f+ O/ h. Y+ g2 o$ A: x6 P t1 G
رېماتىزىم ياكى مۇسكۇل ئاغرىقىغا گىرىپتار بولغان كىشىلەرمۇ بانان يېيىشكە بولمايدۇ. چۈنكى بانان بەدەننىڭ ئايرىم قىسىملىرىدىكى قاننىڭ ئايلىنىشىنى ئاستىلىتىپ، ماددا ئالمىشىشنى كەينىگە سۈرۈۋېتىدۇ. ئۇنىڭ ئۈستىگە بانان تەركىبىدە قەنت مىقدارى يۇقىرى بولغاچقا، ئۇ بەدەندە ۋىتامىننىڭ سەرپىياتىنى ئاشۇرۇۋېتىدۇ-دە، رېماتىزىم ھەم مۇسكۇل ئاغرىقىنى تېخىمۇ ئېغىرلاشتۇرۇۋېتىدۇ.
( M$ K) ]2 F; s1 O0 h8 Sجىگەر كېسىلى، يۈرەك زەئىپلىشىش ۋە سۇلۇق ئىششىق كېسەللىرى بارلارمۇ بانان يېيىشنى چەكلەش كېرەك. بانان تەركىبىدە كۆپ مىقداردا ناترىي بولۇپ، ئۇ بەدەندە ناترىي تۇزلىرى ۋە سۇ تەركىبىنىڭ يىغىلىپ قېلىشىنى كەلتۈرۈپ چىقىرىپ، يۇقىرىقىدەك كېسەللىكلەرنى تېخىمۇ ئېغىرلاشتۇرۇش رولىنى ئوينايدۇ.چۈشۈرۈش
كىرگۈزگۈچ
ئايال
بالا
پەن
ئىللىق |