ئۇيغۇر
ئۆگىنىش ئۈنۈمنى يۇقىرى كۆتۈرىدىغان يىمەكلىكلەر
2 N& B9 z& O6 t+ B9 O4 Y5 M
9 x2 w, O' C' j' \
" Y2 G9 `, W8 k/ U6 P& R9 v" {ئىسپانىيەلىك مۇتەخەسىسلەر يېقىندا ئۆگىنىش ئۈنۈمىنى يۇقىرى كۆتۈرىدىغان 10 خىل يىمەكلىكنى رەتكە تىزدى1 X) ~( l- n! q1 C. [* d0 c
سالمۇن بېلىقى: سالمۇن بېلىقىدا 3- Omega بار ياغ كىسلاتاسى دىققەتنى مەركەزلەشتۈرىدۇ ھەم ئەستە تۇتۇش ئىقتىدارىنى ياخشىلاپ،ئۆگىنىش ئۈنۈمىنى يۇقىرى كۆتۈرىدۇ' q7 K' [# c0 x! m
سۇلۇ: سۇلۇنىڭ تەركىبىدىكى مول ۋېتامىن 1 B نېرۋىنى كۈچەيتىپ دىققەت كۈچىنى زورايتىدۇ.
2 M- d' i; {* Z0 g9 z- ^سەۋزە : سەۋزىدە ئوكسىدلىنىشقا قارشى B كاروتېن بار،ئۇ ئەستە ساقلاش ئىقتىدارىنىڭ كۈچىيىشىگە پايدىلىق .
" s+ B& N0 \" J9 `/ O: Q( \9 t/ m6 tمالىنا :مالىنادا ۋىتامىن c ۋە ئوكسىدلىغۇچى تەركىب مول،ئۇلار مىڭىدىكى قوغدىغۇچى ئېنىزىمنى ئاكتىپلاشتۇرۇپ،ئەستە تۇتۇش ئىقتىدارىنى ياخشىلايدۇ.
! U Y7 T1 R+ zياڭاق :ياڭاق تەركىبىدىكى فوسفور ئۆگىنىش ئۈنۈمىنى يۇقىرى كۆتۈرۈپلا قالماي يەنە مېڭە پائالىيەتلىرىگە ھەمدەمدە بولىدۇ.
0 c8 g6 ^% Q$ Cتۇخۇم : تۇخۇمدا ئامونىي كىسلاتاسى بىلەن B گۇرۇپپىدىكى ۋىتامىنلاردىن خولىن مول،ئۇلار دىققەتنى مەركەزلەشتۈرۈش ئەستە تۇتۇش ئىقتىدارىنى ياخشىلاشتا مۇھىم رول ئوينايدۇ
1 X& a; {) Z9 g0 \- o3 {0 yبانان : باناندا كالىي ۋىتامىن C مول،بۇ ماددىلار بەدەن ساغلاملىقىغا ئىنتايىن پايدىلىق.! ]- B/ j/ Q Y2 D: C. N
چاي ۋە قەھۋە: قەھۋە ئەستە تۇتۇش ئىقتىدارىنى ياخشىلاشقا پايدىلىق،بىراق كۈندە ئىككى ئىستاكاندىن كۆپ ئىچمەسلىك كېرەك. چايدا ئەستە تۇتۇش ئىقتىدارىنى ياخشىلايدىغان ۋە دىققەتنى مەركەزلەشتۈرۈشكە پايدىلىق چاي ئامونىي كىسلاتاسى بار.
- d R4 T! @% j; c1 cياغسىزلاندۇرۇلغان سۈت: ۋىتامىن 12 B سۈت،توخۇ گۆشى،كۆركە توخۇ گۆشى ۋە تۇخۇمدا مول ،ئۇلار تونۇش ئىقتىدارىنى ياخشىلايدۇ.دىتال
كىرگۈزگۈچ
ئايال
بالا
پەن
ئىللىق |