خەۋەركۈندىلىك تۇرمۇشىمىزدا ئاساسىي جەھەتتىن بارلىق يېمەكلىكلەرنى توڭلاتقۇدا ساقلاشقا ئادەتلەنگەن بولۇپ، بۇنداق قىلغاندا يېمەكلىكلەرنى ساقلاشقا پايدىلىق دەپ قارىلىپ كەلگەن؛
w9 `% Z0 [6 ^0 Y1 X4 Dبىراق بىر قىسىم يېمەكلىكلەرنى توڭلاتقۇدا ساقلاشقا بولمايدۇ، بۇنداق قىلغاندا سالامەتلىككە زىيانلىق ئامىللارنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ.4 f& q8 V# W6 x, J
مېۋە تۈرىدىكىلەر:
: x( ]* a2 q: [/ i1. بانان
% Z8 a3 |2 X% C' _: Sئەگەر باناننى ℃12 تىن تۆۋەن جايدا ساقلىغاندا، باناننىڭ قارىداپ سېسىپ كېتىشىنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ.! T1 p( [: o; h& F6 ~# u v/ B8 Q
2.لىجى مېۋىسى+ H# ^# C3 U$ p! L& ^5 N
لىجىنى ℃0 تىن تۆۋەن مۇھىتتا بىر كۈن قويۇپ قويغاندا، سىرتقى پوستى قارىداپ، مېۋىسىنىڭ تەمى ئۆزگىرىپ كېتىدۇ.
+ @: R0 F; ^8 w# @9 bئىسسىق بەلباغ مېۋىلىرى تۆۋەن تېمپۇراتۇرىدىن قورقىدىغان بولغانلىقتىن، توڭلاتقۇدا ساقلاشقا ماس كەلمەيدۇ.. Y% B) a4 g6 e. A* p" m/ |! ^
ئەگەر توڭلاتقۇدا ساقلىغاندا، پوستىنىڭ چوقچىيىپ چىقىپ قارىداپ قېلشىىنى كەلتۈرپ چىقىرىدۇ، ئوزۇقلۇق قىممىتىگە تەسىر يېتىپلا قالماي يەنە سۈپىتى ئۆزگىرىپ كېتىدۇ.
( d$ M' k- v5 \7 f; b6 tكۆكتات تۈرىدىكىلەر
1 ~: Z: k8 g3 `' E1 i+ \1.شوخلا
" `, l9 I& w& A. Jشوخلىنى تۆۋەن تېمپۇراتۇرىدا ساقلىغاندا، سۇلۇق قاپارتمىلارنى شەكىللەندۈرۈپ، يۇمشاپ سېسىپ كەتكەندەك كۆرۈنىدۇ ياكى يېرىلىش ئالامەتلىرى پەيدا بولىدۇ؛ سىرتقى يۈزى قارىداپ قالىدۇ، پىشۇرغاندا ياخشى پىشمايدۇ، ئېغىر بولغاندا سېسىپ كېتىدۇ.3 H; t/ r5 p7 G2 r
2. تەرخەمەك، كۆكمۇچ
6 t# f9 J5 E2 d) b1 Y, Wتەرخەمەك، كۆكمۇچلار توڭلاتقۇدا ئۇزۇن مەزگىل ساقلانسا، قارىداپ، يۇمشاپ، تەمى ئۆزگىرىپ كېتىدۇ؛4 y& }$ m4 {5 G9 o2 m
3. يوپۇرماقلىق كۆكتاتلار/ U' U; z+ \$ N2 S) K/ W( ]+ Q
يوپۇرماقلىق كۆكتاتلارنى توڭلاتقۇدا ساقلىغاندا ناھايىتى ئاسانلا بۇزۇلۇپ قالىدۇ.( J2 M0 M. W) `2 q' |* j
توڭلاتقۇغا سېلىش توغرا كەلگەندىمۇ، توڭلاتقۇغا بەك يېقىن قويماسلىق كېرەك.
4 T( b4 ~: M; c" |! g5 l$ Pيېسىۋېلەك، كەرەپشە، پىياز، سەۋزە قاتارلىقلارنى ساقلاشقا مۇۋاپىق كېلىدىغان تېمپۇراتۇرا ℃0 ئەتراپىدا بولسا بولىدۇ.
! H7 Q* e+ L: C4 _0 k- j( hتەرخەمەك، پېدىگەن، شوخلا قاتارلىق كۆكتاتلارنى ساقلاشقا مۇۋاپىق كېلىدىغان ℃7.2 تىن ℃10 قىچە بولىدۇ.; r$ S% D* r( x$ j& d9 W' J
كاۋىنى ℃10 تىن يۇقىرى تېمپۇراتۇرىدا ساقلاش كېرەك.7 l8 a# j; o; f8 V
ئۇششاق يېمەكلىكلەر:% w" b/ L9 U+ X1 I
1. شاكىلات
3 h$ h ?; M* |5 d5 ~2 D0 J+ ?. B0 [6 wتوڭلاتقۇدا ساقلانغان شاكىلاتنى ئالغاندىن كېيىن، سىرتقى يۈزىدە قىراۋ پەيدا بولىدۇ؛ ئەسلىدىكى ساپ ۋە پۇراقلىق تەمىنى يوقىتىپلا قالماي يەنە، مىكروبلارنىڭ كۆپىيىشىگە پايدىلىق شارائىتلارنى ھازىرلاپ بېرىدۇ.
% c% o N/ c0 s# Fشاكىلات ℃5 تىن ℃18 لۇق مۇھىتتا ساقلاشقا ماس كېلىدۇ.
; _6 X w4 p d( Z! }5 Cيازدا ئۆي تېمپۇراتۇرىسى ئۆرلەپ كەتكەندە، شاكىلاتنى ئاۋۋال سۇلياۋ خالتا ئارقىلىق ھىم ئېتىپ، توڭلاتقۇدا سوغۇق ساقلاشقا بولىدۇ، ئالغاندىن كېيىن، بىر ئاز قويۇپ، ئۆي تېمپۇراتۇرىسىغا كەلگەندە ئاندىن ئىستېمال قىلغان تۈزۈك.. u) [' t5 l% g
7 B7 [& c! L3 d
مەنبەسى: ئوكيان خەۋەرلىرى
كىرگۈزگۈچ
ئايال
بالا
پەن
ئىللىق |