1. قېتىق: پايدىلىق باكتېرىيىلەرنى كۈچەيتىپ ئۈچەينى ئاسرايدۇ.
2. تاتلىقياڭيۇ: تېرىنىڭ قارشىلىقىنى كۈچەيتىدۇ.
3. چاي: باكتېرىيىگە قارشى تۇرۇپ يۇقۇملۇق زۇكامنىڭ ئالدىنى ئالىدۇ.
4. كالا گۆشى: سىنىك تۇلۇقلايدۇ.
5. گۈمبەدەك: ئاق قان دانچىسىنىڭ ئايلىنىشىنى ئىلگىرى سۈرۈپ يوقۇملىنىشقا قارشى تۇرىدۇ.
6. سامساق: يۇقۇملىنىشقا ۋە باكتېرىيىگە قارشى تۇرىدۇ.
7. بېلىق ۋە قۇلۇلە: سىلىن تۇلۇقلاپ ۋىروسنىڭ ئالدىنى ئالىدۇ.
8. سۇلۇ ۋە ئارپا: تالانى ساغلاملاشتۇرۇپ ئوكسىدلىنىشقا قارشى تۇرىدۇ.
9. يەرلىك توخو گۆشى شورپىسى: زۇكامغا مەنپەئەت قىلىدۇ.