مۇبادا قول سائىتىڭىزنىڭ يۈزى سىزىلىپ كەتسە، چىش پاستىسىدىن ئازراق سۈركەپ قويسىڭىز ئەينەك يۈزىدىكى ئىزلار يوقىلىدۇ. بۇنىڭ سەۋەبى چىش پاستىسى تەركىبىدىكى سۈركىلىش مەلھىمىنىڭ ۋاستىلىق رول ئوينىغانلىقىدىن بولىدۇ.
چىش پاستىسىنىڭ ئادەتتىكى رېتسىپىدە خۇش پۇراق مەلھىمى كۆپۈكلەشتۈرگۈچى ئاگېنت، قويۇقلاشتۇرغۇچى ماددا شۇنداقلا ئۇپراتقۇچى ماددا قاتارلىقلار بار. ئەمما بەزى ئۇپراتقۇچى ماددىلارنىڭ تەركىبىدىكى خىمىيەلىك تەركىبلەر ئادەم بەدىنىگە زىيانلىق بولۇپ، كېسەللىك پەيدا قىلىپ قويۇشى مۇمكىن. بەزى ئادەملەر چىشىنى چوتكىلاپ بولغاندىن كېيىن ئېغىزىنى چالا-بۇلا چايقاپلا بولدى قىلىدۇ، ئەمەلىيەتتە چىش پاستىسىنىڭ قالدۇقلىرى ئېغىزدا قالغاچقا يېمەكلىك بىلەن قوشۇلۇپ ئاشقازانغا ئۆتۈپ كېتىدۇ، ۋاقىتنىڭ ئۇزىرىشى بىلەن چىش پاستىسىنىڭ قالدۇقلىرى يىغىلىپ كېسەللىك پەيدا قىلىپ ئادەمنى ئازاپتا قويىدۇ. شۇڭا چىشنى چوتكىلىغاندا ئېغىزنى چوقۇم پاكىز چايقاش كېرەك.
پولات ئامانيار تەرجىمىسى