روھلان مۇنبىرى
كۆرۈش: 4528|ئىنكاس: 1
ئوڭ تەرىپنى يىغىش

نۇرۇز ئېشى ئىتىش ئۇسۇلى

[ئۇلانما كۆچۈرۈش]
ۋاقتى: 2014-10-17 23:48:57 | ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |كۆرۈش شەكلى
نورۇز ئېشىنى ئېتىش ئۇسۇلى
: w! x' j# n5 b/ J! k  A/ \" f: m! A0 M. L5 ?5 y& r- P6 }بۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
1. نورۇز ئېشى ئېتىش ئۈچۈن كېتەرلىك خۇرۇچلار (400كىشىلىك)0 i" s, e. Q& K: c6 A' s  V. gبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
قوي قوۋۇرغا گۆشى 40كىلو،
  s  w6 t7 ?$ |9 q. y! |قوي باڭزىسى 80 دانە ،
+ z7 c) s9 u7 \' _4 b8 h: pقوينىڭ لوق گۆشى 12كىلو،
0 {' u4 s# e4 g! `5 U: Oبۇغداي 40كلو، ( {  g( v! b8 p9 ~بۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
كۆكباش قوناق 8كىلوگرام، 7 V( D2 Z( R+ {" O) e$ aبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
نوقۇت 8كىلو گرام، ' z9 S: X3 L! B3 k# s" }/ [  Vبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
گۈرۈچ 4 كىلوگرام،
0 x. }' I' f; h# y- E1 Dكۆكپۇرچاق كىلو4گرام، & N0 ?; e# _7 [8 v& d4 ~بۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
ماش 4كەلو گرام، , P" e. x" J6 W+ \, @& ]' h+ eبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
تېرىق 4كىلوگرام، . U5 B1 U; _$ Y3 N2 Sبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
ئارپا كىلوگرام،
6 S' U7 u5 m% Iقىزىلپۇرچاق 4كىلو گرام،- P' H. B( W5 s( \" Q  Dبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
سۇ ماي 8كىلو گرام ، " b( m. `& f6 d3 b) N- \8 Oبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
قىزىلمۇچ 20كىلو گرام،
6 m% R6 C5 @! C: e! Mسەۋزە 40باش ، % R3 H4 G0 ^: s  Yبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
پىياز 40 باش ،
! w8 \  z5 K  P& M0 ?پەمىدۇر 80 دانە ، ( [0 o2 e2 I' o9 X! q* U, ?بۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
ئاش كۆكى 4كىلو گرام ، 9 x" h3 i# d6 u0 }0 @$ P7 \9 oبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
چامغۇر 20كىلو گرام ، 4 g& c; D  C5 C# uبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
تۇرۇپ 8كىلو گرام ،   r$ f% A, k9 l! O+ N& {بۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
زەنجىۋىل 2كىلو گرام ،
3 N3 O! o* d* ~8 G; |# v' Nسامساق 4كىلو گرام ، 0 e. D" o( h. `) ]2 sبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
تۇز يېتەرلىك ،
- c# g: |* ^9 [ئاچچىقسۇ 4كىلو گرام ،
. C2 c0 p  {9 L  Q1 |قېتىق 2كىلو گرام ، . X( F; e* z7 W6 r2 P/ r" g  ]بۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
ئاقمۇچ 800 گرام ،
# w7 r& S& O1 {2 r; I/ i" Sشېكەر 1.2كىلو گرام.- [$ d" ]% |: D+ Q6 ]- s& v+ ^0 U; Qبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()

, ^  u" }8 `* Z# z/ ]& l( ?% ]& s2.  تەييارلاش جەريانى :
9 O, s" X$ `! a" k1،  6 سائەت بۇرۇن بۇغداي، پۇرچاقلار، نوقۇت، ئارپا، تېرىق، ماش قاتارلىقلارنىڭ ھەممىسى ئايرىم ئايرىم قاچىغا سېلىنىپ يۇيۇلغاندىن كېيىن ئىلىمان سۇغا چىلاپ قويۇلىدۇ.   كۆكتاتلار پاكىز يۇيۇلىدۇ.* w) t9 b5 c' r  d5 X' jبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
2، بىر چوڭ قازانغا قوۋۇرغۇلۇق گۆش بىلەن باڭزىلار سېلىنىپ يېتەلىك سۇ (تەخمىنەن 10كىلو) قۇيۇلۇپ كۈچلۈك ئوتتا قاينىتىپ كۆپۈگى ئېلىنغاندىن كېيىن، ئوت پەسلىتىلىپ سۇس ئوتتا گۆش پىشقىچە قاينىتىلىدۇ. ئاندىن قوۋۇرغۇلۇق گۆش سۈزىۋېلىنىپ 10 بۆلەككە بۆلىنىدۇ .7 |" a1 j( a* s& d0 |بۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
3، شورپا قايناۋاتقان ۋاقىتتا سەۋزە، چامغۇر، قىزىلمۇچ، پەمىدۇر، تۇرۇپلار كىچىك چاسا شەكىلدە توغرۇلىنىدۇ، سامساق، پىياز، زەنجىۋىللەر چانىلىدۇ، ئاشكۆكى 2 سانتىمىتىر ئۇزۇنلۇقتا توغرۇلىنىدۇ. لوق گۆش ئۇششاق چاسا شەكىلدە توغرۇلىدۇ) `! `& l0 l3 V7 a( W, m0 J6 q' Gبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
4، قازاندىكى شورپىغا چىلانغان بۇغداي قاتارلىقلار ۋە گۈرۈچ، چامغۇر، سەۋزە، تۇرۇپ سېلىنىپ بوش ئوتتا قاينىتىلىدۇ، قازاننىڭ تېگىگە تارتىپ كېتىشتىن ساقلىنىش ئۈچۈن پات- پات ئارىلاشتۇرۇپ تۇرۇلىشى كېرەك .  
6 J) t) s, `0 a0 F5، يەنە بىر قازاننى ئوتقا قويۇپ، ماي قۇيۇپ قىززىغاندا توغرالغان گۆشنى سېلىپ قورۇپ ئاقارغاندىن كېيىن ، پىياز، سامساق، زەنجىۋىل، تۇز قىزىلمۇچ، تۇز، شېكەر، ئاقمۇچ، ئاچچىقسۇ  ، سۇ قۇيۇپ تەمىنى تەڭشەپ قىيما ( يۈزلۈك ) قىلىنىپ تەييار قىلىنىدۇ .( m! [' a& P0 g, I1 Vبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
6، قازاندىكى بۇغداي قاتارلىقلار پىشقاندا تۇز سېلىپ تەمىنى تەڭشەپ، قېتىقنى قۇيۇپ، قاچىلارغا ئۇسۇلۇپ ئۈستىگە قورۇۋالغان قىيما ۋە ئاش كۆكى سېلىنىدۇ .- _7 f: T# W5 V1 ?& ~! K( lبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
: V1 K- D* z; f! qبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
ئالاھىدىلىكى :    بۇ تۈركى، تاجىك مىللەتلىرىنىڭ جەم بولۇپ باھارنى كۈتىۋېلىشتا ئىستىمال قىلىدىغان كاتتا تامىقى بولۇپ ، بۇنىڭ خۇرۇچلىرى كۆپ، ئوزۇقلۇق قىممىتى يۇقۇرى، تۇزلۇق، تاتلىق، ئاچچىق- چۈچۈك، مەززىلىك پۇراقلىقتىن ئىبارەت ھەممە تەملەر تولۇق.
* t5 f! e' n) a, @9 l9 r

باھالاش

قاتناشقانلار سانى 1تەجرىبە +70 ئىناۋەت +55 تەڭگە +40 بايلىق +40 تۆھپە +10 يىغىش سەۋەبى
ADiL + 70 + 55 + 40 + 40 + 10 تېخىمۇ تىرىشىڭ

باھا خاتىرىسى

ياقتۇرىشىڭىز مۇمكىن؟

مۇناسىۋەتلىك تېمىلار

ۋاقتى: 2014-10-18 12:10:33 | ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
چۈشۈرۈش ئادرىسى قىنى

ئېنگىلىزچە كىرگۈزۈش ھالىتىگە ئالماشتۇرماقچى بولسىڭىز Ctrl بىلەن K كۇنۇپكىسىنى بىرلەشتۈرۈپ بېسىڭ، يەنە بىر قېتىم مۇشۇنداق باسسىڭىز ئۇيغۇرچىغا ئالمىشىدۇ .

كىرگەندىن كېيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | ئەزا بولۇڭ

سەھىپە جۇغلانما قائىدىسى

archiver|يانفۇن نۇسخا|قاماقخانا|ئېلان بېرىڭ|بىز كىم؟|ئۈندىدار|روھلان مۇنبىرى

GMT+8, 2016-8-10 10:06

Powered by Discuz! X3.2(NurQut Team)

© 2001-2013 Comsenz Inc.

تېز ئىنكاس چوققىغا قايتىش سەھىپىگە قايتىش