خام ماتىرىيالى : يىڭنىسىمان گۈمبەمەدەك200گىرام ،كۆك-قىزىلمۇچ ، يۇمغاقسۈت ،
تەم خۇرۇچلىرى:تۇز،غولپىيازيېغى،كۇنجۇت يېغى ،
تەييارلاش ئۇسولى : گۇمبەدەكنىڭ يلتىز قىسمىنى ئېلۋېتىمىز، كۆك-قىزىلمۇچلارنى ئىنچىكە ئۇگرىسىمان توغراپ تەييارلىۋالىمىز.
قازانغا سۇ قويۇپ قاينىتىپ ، يىڭنىسىمان گۈمبەمەدەك ۋە كۆك-قىزىلمۇچلارنى بىر مېنۇتتىن قاينىۋالىمىز . ئاندىن سۈزۈپ ئېلىپ ، سوغ سۇدىن ئۆتكۈزىۋېلىپ سۈيىنى سۈزىۋېتىمىز .
يىڭنىسىمان گۈمبەمەدەك ، كۆك-قىزىلمۇچ نى قاچىغا سېلىپ مۇۋاپىق تۇز،غولپىياز يېغى،كۇنجۇت يېغى بىلەن ئارىلاشتۇرۇپ ئاندىن يۇمغاقسۈت سېلىپ ، چوكا بىلەن ئېلەشتۈرىۋەتسەكلا تەييار بولىدۇ