مۇنبەر ئۇسلۇبىنى ئالماشتۇرۇشكەڭ ئېكران

  • 15ئىنكاس
  • 4040كۆرىلىشى

ئائىلىدە تاسما بېلىق تەييارلاش [ئادىرسىنى كۇچۇرۇش]

دەرىجە: باشقۇرغۇچى
 
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 311
جىنسى : ئايال (قىزچاق)
نادىر تېمىسى: 15
ئومۇمىي يازما: 990
ئۇنۋان:مۇنبەرداش ھازىرغىچە990دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 2820 دوللار
تۆھپــــــــــە: 48 ھەسسە
توردىكى :1028(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2009-04-18
ئاخىرقى: 2013-09-14
شەرەپ مىدالى

يازما   يوللانغان ۋاقتى : 2011-12-20 15:17:28
— بۇ يازمىنى axtuzi نادىرلىدى .(2011-12-21) —
بەلكىم تاسما بېلىق دىسە ئارىمىزدا قىزلار بەك ئامراق ، مەنمۇ قەۋەتلا ياقتۇرىمەن بۇ بېلىقنى ، قانداقلار جايغا بارسام تاسما بېلىق بولسا خوش بۇلۇپ كېتىمەن.ئۆيدىمۇ گۈرۈچ دۈملىمىسى بىلەن نەچچە خىل قورما قىلسام چوقۇم تاسما بېلىقنى ئۇنتۇلمايمەن ، مۇنبەردە چوڭ ئۇستاملار يېتەرلىك بار ،شۇنداق بولسىمۇ ئائىلىدە ما بىزدەك «ئۇستام»لارنىڭ دىگىنى ھېساپ ، قېنى قىزلار مېنىڭ تاسما بېلىق تاييارلاش ھۈنىرىمنى كۆرۈپ بېقىڭلار ، ياراپ قالسا پايدىلىنارسىلەر !
ھەر بىر قازانغا باشلىق بولغان ئايالنىڭ تۇنجى قىلىدىغان ئىشى ئائىلە ئەزالىرىنىڭ ئىشتىھاسىغا بېقىپ خۇرۇچ تاللاش ، تاسما بېلىق تاللىغاندا بەك كىچىك ،ئىنچىكىنى ئالماسلىق كېرەك بولمىسا تازلاپ كەلسەك تۈزۈك يىگۈدەك گۆشى قالماي چىشنى ئاۋارە قىلىدۇ ، يا بېلىق قىلتىرىقىنى قوي سۈڭىكى غاجىلىغاندەك غاجىلىغىلى بولمىغان .شۇنىڭ ئۈچۈن ئالدى بىلەن سەل قىممەت بولسىمۇ سېمىز، يۇغاننى سېتىۋىلىش كېرەك ،سېمىز يۇغانلىرىنىڭ ئىنچىكە قىلتىرىقىمۇ ئاز بولىدۇ يىگەندە قىلتىرىقتىن قورقۇش كەتمەيدۇ.
ئىككىنچى قەدەمدە بېلىقنى تازلاش:
بۇنىڭدا بېلىقنى دۈمبىسىدىكى ياينى قايچىدا سەل چوڭقۇر كېسىۋەتسەك يىگەندە گۆشى ئاسان ئاجرايدۇ ، بۇلۇپمۇ كىچىك بالىلار زايا قىلماي يىيەلەيدۇ ،ئاندىن قۇيرۇق باشلىرىنى كېسىمىز ، ئىچىدىكى ئۈچەي- باغرىنى پاكىز سۇغۇرىۋالىمىز ،تاسما بېلىقنىڭ ئاشۇ كۆمۇش رەڭ تېرىسىنى سىم يۇغۇچتا تازلىساق پاكىز بولىدۇ ،تازلاپ بولغاندىن كىيىن ھەر بىر بېلىقنى ئالتە پارچە قىلىۋالساق بولىدۇ ، ئادەتتە يۇغان تاسما بېلىق ئالتە پارچە قىلىنسا ئاۋۇشلۇق بولۇدۇ ،
ئاندىن ئۇنى تازا پاكىز يۇيىۋىلىپ تۈز سۈيىگە چىلاپ قويۇش كېرەك ، بۇ بېلىقتا ماي قانچە جىق قۇيۇلسا شۇنچە ياخشى بولىدۇ دەپ قارايمەن ،
ئەمدىكى قەدەمدە بېلىقنى قانداق ئۇسۇلدا پۇشۇرۇش ، بەزىلەر قۇرغاق پېتى مايدىن ئۆتكۈزۈپ يىيىشنى ياقتۇردۇ ، بەزىلەر بولسا شىرنىگە مىلەپ پىشۇردۇ ، ھەم بەزىلەر قىزارتىپ پۇشۇرۇپ يېيىشنى ياقتۇردۇ ،
مەيلى قانداقلا بولسۇن ،كۆڭۈل قويۇپ كىچىككىنە ۋاقتىمىزنى چىقارساق ھەر قانداق شەرتكە يەتكىلى بولىدۇ.
قۇرغاق قىلىش ئۈچۈن ، بىرچوڭىراق قاچىغا بېلىقنى سېلىپ ئۈستىگە تۇز ، كاۋىۋىچىن ، ئاق مۇچ ، ھەم زەنجىۋىل چانالمىلىرىنى سېلىپ ئارلاشتۈرۈپ. ھېچ بولمىسا 10 مىنۇت ئەتراپىدا دۈملەپ تەملەندۈرىۋالساق بولىدۇ .
شېرنىسىگە ئېھتىياج بولسا ئۇمۇ ئاسان ، بېلىق جىق بولسا ئىككى بولمىسا بىر تال تۇخۇم ، ئاندىن ئازراق ئۇن ، تۈز ، كاۋىۋىچىن ، ئاقمۇچ ، كىراخمال ، بېلىق چىلاشقىدەك شورپا ، بولمىسا سۇ بولسىمۇ بولىۋىرىدۇ ، مۇشۇلارنى تەڭشەپ بېلىقنى سېلىپ دۈملىۋالساق بولىدۇ .
قىزارتىپ پۇشۇرماقچى بولساق ! قىزىل قاقمۇچ چانالمىسى ، سامساق چانالمىسى ،پىياز ،بولسا زەنجىۋىللەرنى ئارلاشتۇرۇپ، ئاقمۇچ ،كاۋىۋىچىنلارنى سېلىپ تۇز تەمىنى تەڭشەپ قويىمىز.
بېلىقنى ياخشى داغلانغان مايدا ئالدىرىماي مايدىن ئۆتكۈزىۋالساق بولىدۇ ،
قىزارتىلغان تاسما بېلىقنى قىلىش ئۈچۈن ، بېلىقنى مايدىن ئۆتكۈزۈپ بولغاندىن كىيىن قازاندا ئازراق ماي ئەپ قىلىپ تەييارلىۋالغان ئارلاشتۇرمىنى سېلىپ بىر ئاز قورۇپلا ئاندىن بېلىقنى سالىمىز ، بېلىقنى ئېزىۋەتمەي ئىككى ئۆرىۋىلىپ ئاندىن سۇ قۇيۇپ تۇزىنى تەڭشىۋىلىپ 10 مىنۇت ئەتراپىدا سۇس ئوتتا دۇملەيمىز ،
قۇرغاق تاسما بېلىق بىلەن شېرنىلىك ياغدىن ئۆتكۈزۈلگەن تاسما بېلىقنى مايدىن چىقىرىپلا بىۋاستە ئىستىمال قىلسا بولىۋىرىدۇ .
يۇقارقىلار مېنىڭ ئائىلىدە تاسما بېلىق تەييارلاش ئۇسۇللۇرۇم ، قازان بېشىنىڭ قېلىپى بولمايدۇ ، ياراپ قالسا سىناپ باقارسىلەر !


             
[ بۇ يازماشەخلاتەرپىدىن2011-12-20 21:45دە قايتا تەھر ]
جەمئىيمۇنبەرپۇلىدانە باھا
تۇز شۆھرىتى +10 . 2009-04-29

مەزكۇريازماغا بولغان كۆز - قارىشىڭىزنى يوللاپ بېقىڭ

ھەيران

تەسرلىك

خوشال

رەنجىش

ئالامەت

ياخشى

رەھمەت
 
دەرىجە: ئوت يۈرەك
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 7823
جىنسى : يوشۇرۇن
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 130
ئۇنۋان:دائىملىق ھازىرغىچە130دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 140 دوللار
تۆھپــــــــــە: 0 ھەسسە
توردىكى :24(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2012-03-14
ئاخىرقى: 2013-09-10
15-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2013-05-20 01:14:59
بەك ئوخشىاپتۇ،مەن بەك ياقتۇرتۇرىمەن..

دەرىجە: يېڭى  ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 9832
جىنسى : ئايال (قىزچاق)
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 3
ئۇنۋان:يېڭى ھازىرغىچە3دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 25 دوللار
تۆھپــــــــــە: 5 ھەسسە
توردىكى :19(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2013-02-01
ئاخىرقى: 2013-04-06
14-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2013-02-06 11:54:05
kcdjkcdjbhcfv

دەرىجە: قىزىققۇچى ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 9307
جىنسى : ئايال (قىزچاق)
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 101
ئۇنۋان:دائىملىق ھازىرغىچە101دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 32 دوللار
تۆھپــــــــــە: 8 ھەسسە
توردىكى :115(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2012-10-17
ئاخىرقى: 2013-08-27
13-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2013-01-27 23:39:17
ۋىيىيييييييييييييييييي  قولى گۈل خىنىم............  قورۇمىڭىز بەك  ئوخشاپتۇ.

دەرىجە: يېڭى  ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 9617
جىنسى : ئايال (قىزچاق)
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 1
ئۇنۋان:يېڭى ھازىرغىچە1دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 15 دوللار
تۆھپــــــــــە: 5 ھەسسە
توردىكى :25(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2013-01-06
ئاخىرقى: 2013-03-26
12-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2013-01-24 17:55:11
ئائىلىدە قورۇما بىلىق تەييارلاش ئۇسۇلىنى ئۈگىنەي دىگەن ئىدىم.
ياردەم قىلساڭلار.

دەرىجە: ئوت يۈرەك
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 7823
جىنسى : يوشۇرۇن
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 130
ئۇنۋان:دائىملىق ھازىرغىچە130دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 140 دوللار
تۆھپــــــــــە: 0 ھەسسە
توردىكى :24(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2012-03-14
ئاخىرقى: 2013-09-10
11-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2012-09-16 14:03:21
ياخشى يازما ئەۋەتىپسىز،رەھمەت...

دەرىجە: يېڭى  ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 9116
جىنسى : ئەر (ئوغۇل)
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 5
ئۇنۋان:يېڭى ھازىرغىچە5دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 35 دوللار
تۆھپــــــــــە: 5 ھەسسە
توردىكى :4(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2012-09-14
ئاخىرقى: 2012-09-18
10-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2012-09-15 21:48:27
قالتىس قورىىمىكەنغۇ بۇ !!!!!!     قولىڭىزغا دەرت بەمىسۇن!!!!!1

دەرىجە: تۆھپىكار ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 5663
جىنسى : يوشۇرۇن
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 298
ئۇنۋان:ياخشى ھازىرغىچە298دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 2000 دوللار
تۆھپــــــــــە: 2 ھەسسە
توردىكى :237(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2011-12-31
ئاخىرقى: 2013-09-13
9-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2012-07-04 12:06:00
    

دەرىجە: ئاشپەز ئۇستام
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 2417
جىنسى : ئەر (ئوغۇل)
نادىر تېمىسى: 19
ئومۇمىي يازما: 1319
ئۇنۋان:ئالاھىدە ھازىرغىچە1319دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 16705 دوللار
تۆھپــــــــــە: 89 ھەسسە
توردىكى :377(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2011-02-28
ئاخىرقى: 2013-09-14
شەرەپ مىدالى

8-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2012-02-01 14:41:53
تەيارلاپسىز بىلىقنىڭ تاسمىسىدىن قورۇما
يالغۇز گالدىن ئۆتمىگەچ ئېلىپ كەپسىز سورۇنغا
بوپتۇ شەخلا ئارقىلىق ئۈگەنسۇن خانىم قىزلا
ئۆيدىمۇ ھەم ئاشپەز بوپ ئىتىۋەرمەيلى بىزلا

دەرىجە: چولپان ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 2256
جىنسى : ئەر (ئوغۇل)
نادىر تېمىسى: 2
ئومۇمىي يازما: 962
ئۇنۋان:مۇنبەرداش ھازىرغىچە962دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 10090 دوللار
تۆھپــــــــــە: 1 ھەسسە
توردىكى :294(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2011-02-09
ئاخىرقى: 2013-07-18
7-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2012-01-14 21:42:41
تىمىڭىزغا رەھمەت!مەن ئۈگۈنىۋالدىم.

تىز سۈرئەتئىنكاس
چەكلىك250 بايت
ئىنكاس يوللىغاندا تىما بىلەن مۇناسىۋەتسىز ئىنكاسلارنى يوللىماڭ ، خاسلىقنى ساقلاڭ،  بىزنى قوللاڭ !!!
 
ئالدىنقىسى كېيىنكىسى