مۇنبەر ئۇسلۇبىنى ئالماشتۇرۇشكەڭ ئېكران

  • 42ئىنكاس
  • 21729كۆرىلىشى

پىززا قاتلىمىسى پىشۇرۇش ئۇسۇلى [ئادىرسىنى كۇچۇرۇش]

دەرىجە: *
 
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 863
جىنسى : يوشۇرۇن
نادىر تېمىسى: *
ئومۇمىي يازما: *
ئۇنۋان:يېڭى ھازىرغىچە*دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: * دوللار
تۆھپــــــــــە: * ھەسسە
توردىكى :(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: *
ئاخىرقى: *
يازما   يوللانغان ۋاقتى : 2010-08-18 18:05:19
— بۇ يازمىنى ئاشپەز ئىلگىرلەتتى .(2011-03-21) —
ئەسسالامۇ ئەلەيكۇم:
ھازىر تونۇشتۇرماقچى بولغىنىم ئارىمىزدا كۆپ قىسىملىرىمىز ئاڭلاپ باققان پىززا قاتلىمىسى. بەلكىم بۇنىڭغا قىزىقىدىغانلار چىقىپ قالار دەپ ئويلايمەن.


   ئىككى يىل ئىلگىرى ئۈرۈمچىگە قايتقان ۋاقتىمدا بىر دوستۇم بىلەن يەنئەن يولىدىكى بىر ئارامگاھقا كىردۇق، قارىسام تاماق تىزىملىكىدە پىززا دەپ يېزىقلىقكەن، شۇنىڭ بىلەن قانداقتۇر، دەپ قىزىقىپ بۇيرىتىپ باقسام، ئۇ نەدىمۇ پىززا بولسۇن، ئىشقىلىپ قوينىڭ مېيىنى ئۈستىگە بولۇشىغا توغراپلا ئەتكەندەك بىر تاماقكەن، بىر چىشلەم يەپلا كۆڭلۈمگە تېگىپ قالغىنىنى يېيەلمەيلا قالدىم. شۇنىڭ بىلەن دۇكان ئىگىسىنى چاقىرىپ پىززا دېگەن بۇنداق بولمايتتى، دەپ چۈشەندۈرسەم، ئايالىمغا بىر چەت ئەللىك مۇشۇنداق ئۆگىتىپ قويۇپتىكەن، دەپ چىڭ تۇرۇۋالدى. بىر تاماقنى ئۆگەنگەندە كىمنىڭ ئۆگەتكىنىگە ئەمەس، تاماقنىڭ زادى ئەسلى رېتسىپىغا سادىق ياكى ئەمەسلىكىگە قارىشىمىز كېرەك دەپ ئويلايمەن. ئۆتكەندە بىر ئاشپەزلىك مۇسابىقىسىدە ئىتالىيىلىك بىر يىگىت ھەممە تاماق تۈرىدە يېڭىپ چىقىپ ئىتالىيە چۆپىنى تەييارلاشتا ئامېرىكىلىققا ئۇتتۇرۇپ قويدى، شۇنداقلا بىر ئىش.
  ئەمدى بۈگۈن پىززىنى ئۆزىڭىز ئۆيدە تەييارلاڭ. ئەگەر بۇرۇن يەپ باققان، قانداق ئېتىدىغان بولغىيتى دەپ قىزىقىپ قالغان بولسىڭىز، بۇ يازما سىزگە ياردەمدە بولغۇسى.

  لازىملىق خۇرۇچلار: ئۇن بىر پىيالە، شوخلا قىيامى--ئەڭ ياخشىسى ئۆزىڭىز قاينىتىڭ، تەييارلاش ئۇسۇلىنى سەل تۇتۇپ تونۇشتۇرىمەن، پىياز، كۆك-قىزىلمۇچلاردىن ئازراقتىن، ئاناناس (بولو)، زەيتۇن، موگۇ....ئىشقىلىپ ئۆزىڭىز تاپالىغان، ئۆزىڭىز ياقتۇرىدىغان كۆكتاتلارنىڭ ھەممىسىنى. ئەگەر تاماقتىن ئېشىپ قالغان كۆشلەر بولسا ئۇنىمۇ ئىشلەتسىڭىز بولىدۇ. ئاندىن ئۆزىڭىزنىڭ ياقتۇرۇشىڭىزغا يارىشا ئىرىمچىك.
دىققەت: بۇ يەردە دەۋاتقىنىمىز قازاقلار يەيدىغان ئىرىمچىك ئەمەس، ئادەتتە كەررېفور دېگەندەك تاللا بازارلىرىغا كىرسىڭىز چوقۇم بار.

ئاۋۋال پىززىنىڭ خېمىرىنى تەييار قىلايلى: بىر بال قوشۇق خېمىرتۇرۇچنى بىر بال قوشۇق شېكەر بىلەن قوشۇپ قىزىقراق سۇ قۇيۇپ قويۇپ قويىمىز. تەخمىنەن 15 مىنۇت ۋاقىتقىچە بۇ خېمىرتۇرۇچىمىز كۆپۈپ پىيالىنىڭ تېشىغا چىقىپ كېتەيلا دەپ قالىدۇ، شۇ چاغدا بۇنى ئىشلەتسەك بولىدۇ.
تەييار قىلغان خېمىر تۇرۇچنى ئۇنغا قۇيۇپ، مانتىنىڭ خېمىرىدەك بوش خېمىر يۇغۇرىمىز. ئاندىن ئۇنى ئىسسىق جايغا قويۇپ، ئۈستىگە ھۆل لاتا يېپىپ 30 مىنۇت ئەتراپىدا بولدۇرىمىز.
خېمىر تەييار بولغۇچە كۆكتاتلارنى لەغمەنگە توغرىغاندەك چوڭلۇقتا قىلىپ توغرىۋالىمىز.
  بولغان خېمىرىمىز ئېلىپ، لېسنىڭ ئۈستىگە قويۇپ ئۈستىدىن بېسىپ، تارتىپ دېگەندەك لېسنىڭ ئۈستىگە دەل كېلىدىغان ھالەتكە ئەكىلىمىز. ئۈستىگە شوخلا قىيامىدىن بىر نەچچە قوشۇق قۇيۇپ، خېمىرنىڭ ئۈستىگە ھېچ يېرىنى ئالا قويماي تەكشى يېيىتىپ چىقىمىز. ئاندىن كۆك-قىزىل مۇچلارنى، پىيازنى (پىياز بەك ئاز بولسۇن، سەللا خام بوپ قالسا تەمىنى بەك بۇزىدۇ)، موگۇنى، ئاناناسنى....ئىشقىلىپ نېمە بولسا شۇنى تەكشى يېيىتىپ سالىمىز. ئەڭ ئۈستىگە ئىرىمچىك سالىمىز.
ئىرىمچىكنى سالغاندا، سەۋزە دېگەندەك كۆكتاتلىرىمىزنى قىرىدىغان قىرغۇچ بارغۇ، شۇنىڭغا قىرىپ سالساق بولىدۇ. مەن پىززا قىلسام ئۈستىنى ھېچ يېرى كۆرۈنمىگۈدەك قىلىپ ئىرىمچىك بىلەن توشقۇزىمەن. ئۈستىگە ئەگەر تاپالىسىڭىز بىر نەچچە تېمىم زەيتۇن مېيى تېمىتىۋېتىڭ.
تەييار بولغان پىززىنى ئالدىن قىزىتىلغان دوخۇپكىدا 350-375 گرادۇسقىچە ئاستىدىن قىزىتىپ پىشۇرىمىز. دىققەت: ئۈستىدىن قىزىتسىڭىز ئىرىمچىك بەك ئاسانلا كۆيۈپ كېتىدۇ.
ئىرىمچىك پۈتۈنلەي ئېرىپ، خېمىرنىڭ چۆرىسى قىزارغاندا پىشىپ دەپ ئېلىپ يېسىڭىز بولىدۇ.

تونۇشتۇرۇش:
ئىرىمچىك: غەربتە ئەڭ كۆپ يېيىلىدىغان يېمەكلىكلەرنىڭ بىرى. بەلكىم بىزنىڭ ئەجداتلىرىمىزمۇ يېگەن بولۇشى كېرەك. چۈنكى ماتېرىياللاردا كۆرسىتىلىشىچە ئىرىمچىكنىڭ تارىخى 8000 يىلغا قەدەر سوزۇلىدىغان بولۇپ، تۈركىي قەبىلىلەر ئەڭ بۇرۇن ئىستېمال قىلغان ئىكەن. ھازىر بۇ نەرسە كىشىلەر كۈندىلىك تۇرمۇشتا ئايرىلالمايدىغان مۇھىم يېمەكلىككە ئايلاندى. غەرب دۆلەتلىرىنىڭ ھەممىسىدە دېگۈدەك يىلغا بىر قېتىم ئۆتكۈزۈلىدىغان ئىرىمچىك بايرىمىنىڭ بولغانلىقىغا قاراپمۇ ئىرىمچىكنىڭ نەقەدەر قارشى ئېلىنىدىغانلىقىنى بىلگىلى بولىدۇ. مېنىڭ ئۆيۈمنىڭ يېنىدىلا بىر ئىرىمچىك دۇكىنى بار. ناھايىتى چوڭ دۇكاندا پەقەت ئىرىمچىك ساتىدۇ. بىرەر يۈز خىل ئىرىمچىك بارمىكىن دەيمەن. كىشىلەر نە-نەلەردىن كېلىپ ئېلىپ كېتىشىدۇ.
ئىنگلىزچىسى: cheese,  خەنزۇچىسى : 干酪
جەمئىي3دانە باھا
ئاشپەز مۇنبەرپۇلى +200 ئەجرىڭىزگە ب .. 2010-08-18
شىرىن مۇنبەرپۇلى +80 ئەجرىڭىزگە ب .. 2010-08-18
ناۋات تۆھپە +10 ئالاھىدە تائ .. 2010-08-18

مەزكۇريازماغا بولغان كۆز - قارىشىڭىزنى يوللاپ بېقىڭ

ھەيران

تەسرلىك

خوشال

رەنجىش

ئالامەت

ياخشى

رەھمەت
دەرىجە: *
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 863
جىنسى : يوشۇرۇن
نادىر تېمىسى: *
ئومۇمىي يازما: *
ئۇنۋان:يېڭى ھازىرغىچە*دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: * دوللار
تۆھپــــــــــە: * ھەسسە
توردىكى :(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: *
ئاخىرقى: *
چاققان   يوللانغان ۋاقتى : 2010-08-18 18:36:49
توۋا بۇنىڭ ئاخىرىدا خېلى نەرسىلەرنى يازغاندەك قىلغانتىم، قانداق ئىش بوپ كەتتى، يوقاپ كېتىپتۇيا. شوخلا قىيامىنى قانداق تەييارلاشنى يازغانتىم يەنە. بولدىلا ھازىر دەم ئېلىپ كېيىن يازاي بۇنى.

دەرىجە: *
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 863
جىنسى : يوشۇرۇن
نادىر تېمىسى: *
ئومۇمىي يازما: *
ئۇنۋان:يېڭى ھازىرغىچە*دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: * دوللار
تۆھپــــــــــە: * ھەسسە
توردىكى :(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: *
ئاخىرقى: *
ئەگەشكۇچى   يوللانغان ۋاقتى : 2010-08-18 18:47:38
كەچۈرۈڭ، مەن بۇنى ھەممە ئادەم بىلىدىغاندەك ھېس قىلىۋاپتىمەن.
ئىتالىيە تامىقى. ئەسلى پىززىنىڭ تۈرى ناھايىتى جىق، ئۈستىگە سېلىنىدىغان خۇرۇچلارنىڭ تۈرىگە قاراپ، خېمىرىنىڭ نېپىز-قېلىنلىقىغا قاراپ ھەرخىل ناملارنى بېرىشكەن ئىكەن. لېكىن مەن ئائىلىدە قولاي بىر خىلنىلا تونۇشتۇردۇم.
ئىتالىيە تائاملىرىنىڭ ئىچىدە دۇنياغا ئەڭ كەڭرى تارقالغىنى پىززا بىلەن ئىتالىيە چۆپى.

دەرىجە: *
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 863
جىنسى : يوشۇرۇن
نادىر تېمىسى: *
ئومۇمىي يازما: *
ئۇنۋان:يېڭى ھازىرغىچە*دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: * دوللار
تۆھپــــــــــە: * ھەسسە
توردىكى :(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: *
ئاخىرقى: *
3-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2010-08-18 18:54:34
ئۇنىسى ئېنىق، لېكىن شۇ لەغمەن يوق يەردە ياشىسىڭىز، بەزىدە ئىتالىيە چۆپىنى لەغمەنگە تاۋاپ قىلىپ يېمەكتىن باشقا ئامال يوق دەڭە.
جەمئىي1دانە باھا
ئاشپەز شۆھرىتى +10 قىزققارلىق&nb .. 2010-08-18

دەرىجە: ئالىي ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 506
جىنسى : ئەر (ئوغۇل)
نادىر تېمىسى: 13
ئومۇمىي يازما: 571
ئۇنۋان:تېرىشچان ھازىرغىچە571دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: -10 دوللار
تۆھپــــــــــە: 0 ھەسسە
توردىكى :256(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2009-05-10
ئاخىرقى: 2013-04-25
شەرەپ مىدالى

4-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2010-08-18 18:57:04
رەھمەت كۈندە بىر يېڭىلىق .
بۇنىمۇ بىلىۋالدۇق.

ئەسسالامۇ ئەلەيكۇم:
ھازىر تونۇشتۇرماقچى بولغىنىم ئارىمىزدا كۆپ قىسىملىرىمىز ئاڭلاپ باققان پىززا قاتلىمىسى. بەلكىم بۇنىڭغا قىزىقىدىغانلار چىقىپ قالار دەپ ئويلايمەن.
مۇشۇنداق تېمىلار مۇنبەردىن ئۈزۈلۈپ قالمىسا.

دەرىجە: مۇنبەرباشلىقى
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 2
جىنسى : ئەر (ئوغۇل)
نادىر تېمىسى: 94
ئومۇمىي يازما: 2190
ئۇنۋان:جاپاكەش ھازىرغىچە2190دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 1196 دوللار
تۆھپــــــــــە: 123 ھەسسە
توردىكى :2158(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2009-02-12
ئاخىرقى: 2014-09-28
شەرەپ مىدالى

5-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2010-08-18 19:03:50
مەن بۇنى رەسمى سىناپ باقىمەن  ئوخشىتالىسام مۇنبەردىكى بارلىق دوسلارنى چاقىرىپ
مىھمان قىلىمەن

تۇرمۇش تەجىربىلىرىمدىن شۇنى چوڭقۇر چۈشەندىمكى، كەمچىلىكى يوق كىشىنىڭ ئارتۇقچىلىقىمۇ ئاز بولىدۇ.
دەرىجە: ئالىي ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 506
جىنسى : ئەر (ئوغۇل)
نادىر تېمىسى: 13
ئومۇمىي يازما: 571
ئۇنۋان:تېرىشچان ھازىرغىچە571دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: -10 دوللار
تۆھپــــــــــە: 0 ھەسسە
توردىكى :256(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2009-05-10
ئاخىرقى: 2013-04-25
شەرەپ مىدالى

6-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2010-08-18 19:16:03
تېخمۇ تىرىشىڭ بولامدۇ؟

ياخشى مۇنبەرداش.

دەرىجە: *
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 863
جىنسى : يوشۇرۇن
نادىر تېمىسى: *
ئومۇمىي يازما: *
ئۇنۋان:يېڭى ھازىرغىچە*دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: * دوللار
تۆھپــــــــــە: * ھەسسە
توردىكى :(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: *
ئاخىرقى: *
7-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2010-08-18 19:39:45
ئاۋۇ گۆشناننى كۆرۈپ بىر چاقچاق يادىمغا يېتىپ قالدى. ئالىي مەكتەپتە ئوقۇۋاتقان چېغىمىزدا ئىنگلىزتىلى مۇئەللمىمىز ئاپىسىنى چوڭ شەھەرلەرنى كۆرۈپ كەتسۇن، دەپ بېيجىڭغا ئەكەپتۇ. ئاپىسىنى پىززا يېگىلى ئاپارسا ئاپىسى تەخسىگە قاراپ تۇرۇپ كېتىپ، توۋا، ئوقۇپ بارغانچە دۆتلىشىپ كېتىپ بارامسەن نېمە بالام؟ مۇشۇ نېمىنى 100 كويغا ئالدىڭما؟ چەت ئەللىك، چەت ئەللىك دەپ نېمىسىگە شۇنچە قىلىپ كېتىسىلەركىن، قىيمىنى جىلىتنىڭ ئىچىگە تۈگۈشنىمۇ بىلمىگەن....دەپ قاقشاپ كېتىپتىكەن.
قانداق دەيتتۇق، ئاڭ پەرقى دېگەن مۇشۇكەن. ئۆتكەندە بىرسىگە لەغمەن ئېتىپ بەرسەم يەپ بولۇپ، بەك ئېسىل تاماقكەن بۇ، لېكىن قورساققىمۇ مۇشۇنداق جىق ۋاقىت ئاجراتقان بارمۇ؟ قايسى ۋاقتىڭلاردا ئىشلەپ، قايسى ۋاقىتتا دەم ئالىسىلەر، دەيدۇ جېنىمنى چىقىرىپ. غوجام، مەن بۇ دۇنياغا خىزمەتكە قۇل بولغىلى كەلمىگەن، شۇ ئىشلەپ ياخشىراق يەرمەنمىكى دېمىسە نېمە قىلىدۇ خىزمەت قىلىپ؟ سەن پۇلنى شۇنچە تېپىپ كۈندە ئىككى ھامبۇرگ توقىچى يەپ شۇنىمۇ كۈن دەپ ياشايدىكەنسەن دەپ چىشىغا تېگىپ قويغانتىم.
بىرىنچى قېتىم يېگەندە ئانچە تېتىماسلىقى مۇمكىن، يېگەنسېرى خېلى ياقتۇرۇپ قالىدىكەن ئادەم.

دەرىجە: ئالىي ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 457
جىنسى : ئايال (قىزچاق)
نادىر تېمىسى: 8
ئومۇمىي يازما: 678
ئۇنۋان:كۆيۈمچان ھازىرغىچە678دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 130 دوللار
تۆھپــــــــــە: 2 ھەسسە
توردىكى :131(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2009-05-03
ئاخىرقى: 2013-07-20
8-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2010-08-18 20:48:20
كورىيە كىنولىرىنى كۆرگىنىمدە بەك ئاڭلايتىم بۇ پىززا قاتلىمىسىنىڭ گىپىنى ، ئۇلار بەك چوڭ بىلىدىكەن بۇ تاماقنى ، بەلكىم نەرقى قىممەت بولسا كېرەك

مىنىڭ بۇ تاماقنى شۇنداق يەپ باقققىم باتى ، سەمىتاخۇن پىززا قاتلىمىسىنى تەييارلىغاندا مەن بودەكنى چاقىرۋالالا ماقىما ؟

كۈمۈش خانقىزنىڭ مۇنبىرىمىزگە كەلگەن قەدىمىگە مەرھابا ، مۇمكىن بولسا بىزنى تېخىمۇ كۆپرەك بىلىمگە ئىگە قىلسىڭىز

دەرىجە: مۇنبەرباشلىقى
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 2
جىنسى : ئەر (ئوغۇل)
نادىر تېمىسى: 94
ئومۇمىي يازما: 2190
ئۇنۋان:جاپاكەش ھازىرغىچە2190دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 1196 دوللار
تۆھپــــــــــە: 123 ھەسسە
توردىكى :2158(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2009-02-12
ئاخىرقى: 2014-09-28
شەرەپ مىدالى

9-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2010-08-18 20:48:35
مىنىڭ ئىپتاغىلام تەييارلاپ يىگۇم كىلۋاتىدۇ بىراق كېرەكلىك ماتىرياللارنى تەل قىلىپ ئاندىن تەييارلايمەن

تۇرمۇش تەجىربىلىرىمدىن شۇنى چوڭقۇر چۈشەندىمكى، كەمچىلىكى يوق كىشىنىڭ ئارتۇقچىلىقىمۇ ئاز بولىدۇ.
تىز سۈرئەتئىنكاس
چەكلىك250 بايت
ئىنكاس يوللىغاندا تىما بىلەن مۇناسىۋەتسىز ئىنكاسلارنى يوللىماڭ ، خاسلىقنى ساقلاڭ،  بىزنى قوللاڭ !!!
 
ئالدىنقىسى كېيىنكىسى